Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

Când a intrat pe ușă în sala de curs, deși nu ne cunoșteam și era pentru prima oară când ne întâlneam, Cornelia m-a luat în brațe călduros și m-a pupat. Mi-a rămas întipărită în minte imaginea ei atât de veselă, de deschisă și afecțiunea din acea îmbrățișare. Am știut că genul acesta de atitudine te duce departe în viață, căci sufletului frumos i se deschid mereu uși în cale. Iată că în cazul ei, Wizz Air i-a deschis cerul și lumea norilor, iar acum Cornelia îmbracă uniforma roz și lucrează ca stewardesă pentru baza Wizz Air din București. Mai jos puteți citi povestea primilor ei pași spre lumea fascinantă a aviației.

Bună Anca! Mă bucur să mă aflu în postură de a împărtăși cu voi acest moment important, acest vis, aproape devenit realitate, deoarce acum sunt în punctul în care aștept detaliile referitoare la începerea trainingului.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Pot spune că primul gând referitor la jobul de stewardesă a fost în școala generală, deoarece călătoaream foarte des pentru a-mi vedea părinții. Cu fiecare zbor îmi doream să fiu și eu în postura lor, a stewardeselor, să pot aduce un zâmbet pe chipurile celor prezenți în avion. În liceu acest gând a crescut și totodată și emoțiile. Într-un anume punct din viață, mi se părea un vis aproape imposibil, dar am realizat că ce este menit pentru tine se va îndeplini mai devreme sau mai târziu.

Ce job ai în prezent? În ce măsură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție?

În prezent sunt în proces de terminare a studiilor, mai exact sunt anul IV la Facultatea de Științe Administrative și Drept. Cred că domeniul în care studiez are anumite puncte comune cu domeniul aviației și cumva este un factor principal al formării mele ca om, iar recrutorii au putut vedea în mine un om cu niște viziuni bine definite, lucru datorat studiului și experienței mele de viață.

stewardesa wizz air 1 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

De ce ai ales Wizz Air?

Am ales această companie (WIZZ AIR) deoarece, dupa o lungă cercetare, am realizat că este compania care mi se potrivește cel mai bine. Este cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est, o companie care te ajută să crești, oferindu-ți mediul propice pentru dezvoltare. Mai presus de toate acestea a fost și dorința de a fi în continuare în țară pentru a-mi putea termina studiile și pentru a mă înscrie la master în această vară.

Ce pași ai urmat în drumul spre nori? Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Consider că primul pas făcut spre drumul către nori, a fost înscrierea la cursul pregatitor VREAU SĂ FIU STEWARDESĂ în toamna lui 2017. De atunci am încercat să fiu la curent cu toate noutățile referitoare la acest domeniu și cumva să lucrez la propria persoană. Îmi doream să fiu cea mai bună variantă a mea pentru a mă putea prezenta la interviu cât mai bine pregătită.

IMG 7936 1 1024x768 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Participând la curs pentru 4 zile, am descoperit o echipă de oameni profesioniști, dornici de a-i ajută pe cei care au nevoie de ei. Am putut să-mi liniștesc dorința de informație referitor la tot ce înseamnă jobul de stewardesă și am reușit ca la sfârșitul acelor zile să mă cunosc mai bine, să știu unde mai am de lucrat. În acele zile, alături de voi m-ați  încărcat cu optimismul și zâmbetele voastre și am simțit cum credeți în mine și în restul colegilor mei.

IMG 7904 1024x767 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Am participat la doua interviuri, ambele pentru compania Wizz Air. Primul interviu a fost pe data de 9 februarie și nu mi-a adus rezultatul la care mă așteptam, iar al doilea a fost pe data de 20 februarie. În acest moment consider că eșecul primului interviu mi-a adus aripile, deoarce am învățat că naturalețea mea este cea care mă poate duce aproape de nori, lucru ce s-a și întâmplat.

5D4 5556 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a părut cea mai grea probă?

Interviul la Wizz Air a durat undeva la aproximativ 10h, cu mici pauze, deși în acele momente simțeam orele ca și minute. Am ajuns la Hotel Angelo în jurul orei 8:15, iar interviul a început la ora 9:00 când recrutorii ne-au dat formularele pe care urma să le completam. Din 80 de persoane, inițial, am rămas după prima probă 20. Emoțiile și fericirea din momentul în care am văzut că eram una din acei 20 nu pot fi exprimate în cuvinte. După proba de role play, doar 9 persoane au trecut în group exercices și tot 9 am ajuns în interviul final. Încerc să mă gândesc și să aleg una dintre cele 4 ca fiind cea mai grea și sincer nu pot. Pot spune că am avut emoții la fiecare probă și mi s-au părut toate la fel de importante și decisive, dar că în timp ce le susțineam încercam să uit de consecințe, de eliminare și mă concentram pe a da ce e mai bun în acel moment. Totuși, recunosc că interviul final a fost o adevărată provocare și a fost proba mea preferată deoarece am interacționat cu recrutorii, am avut șansa să vorbesc despre mine ca om, lăsându-i să mă cunoască și m-am bucurat de fiecare secundă petrecută cu ei, de fiecare întrebare a lor.

poza grup curs20 1024x683 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Această întrebare mi-a adus zâmbetul pe buze și o căldură în suflet, deoarce exact aceeași întrebare mi-a pus-o și recrutorul în timpul interviului. Ca și atunci, cu un zâmbet larg, răspund prin a spune că naturalețea și sinceritatea mea au contat cel mai mult și faptul că mi-am ascultat inima și m-am prezentat la un alt interviu, deși termenul de re-aplicare este de 6 luni. La al doilea interviu m-am comportat ca și cum eram deja o stewardesă și totul a venit de la sine, spre deosebire de primul când eram foarte stresată și încercam să mă comport așa cum credeam că și-ar dori recrutorii să mă comport. Acest interviu a fost cu adevărat o lecție de viață pentru mine.

IMG 7876 1024x767 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

 Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri?

Le-aș sugera candidaților să se pregătească și să se informeze cât mai mult, pentru că informația înseamnă cunoaștere, iar cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate. Mai mult decât atât îi sfătuiesc să creadă în ei, să rămână naturali, să nu uite să zâmbească, să nu se demoralizeze sau să renunțe la visul lor!! Cu muncă și dedicație vor obține exact ceea ce își doresc!

curs vreau sa fiu stewardesa cornelia e1522846528878 1024x637 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Închei prin a vă mulțumi pentru cunoștințele dobândite alături de voi și prin a vă spune că faceți o treabă minunată și că mă bucur să vă cunosc, atât eu, cât și alți cursanți pe care i-am cunoscut la cele 2 interviuri susținute. Mult succes în continuare și aștept cu nerbadare să vă revăd!

Cu mult drag,

a voastră Cornelia!

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cornelia, stewardesă Wizz Air: Cunoașterea îți dă puterea de a transforma un vis în realitate

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.