Corina, o luptătoare convinsă: “Am vrut Emirates sau nimic!”

Universul știe mereu să aibă grijă de noi și să ne aducă în locurile potrivite. La fel s-a întâmplat și cu fosta noastră cursantă Corina. Ne-a sunat exact cu câteva zile înainte de cursul nostru pregătitor de 4 zile din februarie 2019 și ne-a spus că își dorește enorm de mult să vină la training. Noi închisesem de o săptămână înscrierile și deja aveam o listă lungă de așteptare, cursul fiind FULLY BOOKED, însă ceva din vocea ei, din modul în care vorbea despre asta m-a făcut să mă gândesc mai bine cum aș putea să îi găsesc un loc în cadrul pregătirii. Ne-a spus că merge chiar la câteva zile după curs la o recrutare Emirates și are mare nevoie să fie cât mai bine pregătită. Așa că a venit la curs și în mai puțin de o lună de la terminarea lui avea în fața “lozul cel mare”: primise GOLDEN CALL-ul Emirates, aflând că pe 5 aprilie, alături de alți 3 cursanți de-ai noștri, va zbura spre Dubai. Iată povestea ei norocoasă:

Cine este Corina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Fostă studentă a Universității din București, actuală masterandă și viitoare stewardesă Emirates, omul Corina înglobează copilul ambițios și studios, adolescentă încrezătoare în visele sale mărețe, femeia căreia nimic nu i-a stat în cale până nu a ajuns aici, în familia Emirates. În mod sigur «un om fără limite» după cum m-ar descrie cea mai bună prietenă. Niciodată nu mi-am impus bariere, când mi-am dorit ceva, am luptat din greu pentru dorințele mele, mi-am dedicat tot timpul, energia, și resursele sentimentale și materiale în vederea îndeplinirii tututor dorințelor mele. Pe scurt o «forță», în mod sigur așa mă simt și asta am demonstrat întotdeauna.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Primul meu contact cu lumea aviației a coincis cu primul meu zbor, spre Paris. Îmi amintesc ziua aceea ploioasă de toamnă, eram cu familia în Aeroportul Otopeni, destul de speriată din cauza zborurilor întârziate. A fost un zbor cu foarte multe turbulențe severe, însă calmul, grija și atenția însoțitorilor de bord care au operat acel zbor, frumusețea și feminitatea însoțitoarelor de bord, pline de empatie, toate acestea m-au făcut să-i spun mamei mele, în acea zi că eu voi vrea să fiu că ele când voi fi mare. Practic, microbul s-a activat chiar într-un avion, iar visul meu a fost determinat de acel model de caracter, mi-am propus să lucrez cu mine pentru a căpăta această putere de a rămâne calmă în situații critice, de a rezolva orice problemă în limitele timpului, de a ajuta oamenii și de a mă îngriji întotdeauna de aspectul meu fizic.
cursant vreau sa fiu stewardesa Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!
casual1 Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

Cum ai trecut de la dorintă la acțiune? Ce pași ai urmat că să obții acest job?

Cumva totul a fost premeditat. De la vârsta de 4 ani am mers la cursuri de Engleză, pentru ca în adolescență să susțin examenele Cambridge, urmate de atestatele DELF, pentru Franceză. Absolvind un Colegiu cu specializarea în Științe Umane, am mers pe acceași ramură și am ales Facultatea de Limbi Străine, iar în paralel am urmat cursuri de Spaniolă, Germană și puțină Ebraică. Toate acțiunile de voluntariat, cursurile de limbi străine și joburile din trecut m-au ajutat să-mi construiesc visul, pas cu pas. Procesul s-a terminat cu participarea la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, de acolo am prins aripi.

emirates Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat pana sa fii învingătoare?

Un sigur interviu. Întotdeauna am știut. Emirates sau nimic. M-am pregătit de mică pentru a ajunge aici, am muncit mult, am avut joburi temporare în care nu-mi găseam locul, însă am așteptat să împlinesc vârsta de 21 ani pentru a putea aplica la Emirates, timpul acesta a fost în avantajul meu, mi-am făcut experiența pentru ce era pus de-o parte pentru mine.
%name Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile ?

Interviul Emirates, susținut la Plovdiv, Bulgaria, a decurs natural, rapid. Eram foarte pregătită, încrezătoare și, pur și simplu, când am intrat pe ușa sălii, am simțit că locul meu este în familia Emirates, cumva am transmis această siguranță de sine și încredere recrutoarei care mi-a oferit șansa de a merge la interviul final. Din punctul meu de vedere, nu există cea mai dificilă sau cea mai ușoară probă, cum nu există răspuns corect sau greșit. Totul e interpretabil, ei caută un anumit tipar, te mulezi sau nu pe cerințele lor. Nu există cale de mijloc. Aș putea, totuși, spune că o probă care ar putea fi problematică e proba de grup, din cauză că nu știi cu cine vei pica și cât de pregătit este omul respectiv, însă dacă comunici asertiv, ai toate șansele să depășești orice problemă. La capitolul emoții m-a ajutat Newton și legea să care spune “For every action, there is an equal and opposite reaction”. Am înțeles, astfel, că pe măsură ce voi fi mai relaxată, volubilă, sigură pe mine, implicată și zâmbitoare, pe atât energiile de același tip se vor întoarce către mine, în favoarea mea.
PassportSizePhotograph Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

În cultura noastră se spune că există întotdeauna omul potrivit pentru locul potrivit, așa că eu le-am demonstrat recrutorilor că sunt omul de care ei au nevoie, având toate skillurile pe care ei le caută, precum: atitudine respectuoasă, considerație pentru naturalețea feminină, empatie, bunătate, răbdare, punctualitate, toleranță culturală, flexibilitate și atenție la detalii și la nevoile oamenilor, toate acestea fiind susținute de exemple din experiența mea. Cred că pentru ei a fost interesantă pasiunea pe care o aveam în ochi atunci când vorbeam despre aviație.

Sincer, cred că în viață totul se rezumă la a face ceea ce îți place, acesta este secretul succesului.

formal Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul cursului pregatitor Vreau sa fiu Stewardesa de 4 zile? Cum ti s-a parut si in ce masura crezi ca te-a ajutat la interviu? Ce parere ai despre trainerii Vreau sa fiu Stewardesa?

Da. 14 februarie 2019, ziua în care m-am îndrăgostit de Emirates. Mi s-a părut un curs intensiv, util, frumos, amuzant, interesant, au fost niște zile speciale, lângă niște oameni senzaționali, îmi doresc enorm ca fiecare dintre voi să ajungă în căsuța din Stradă Frumoasă, locul de unde oamenii care își doresc cu adevărat pot decola către visul lor.
curs pregatitor grup feb 2019 Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

Cursul m-a ajutat enorm, tot ce am invățat în cadrul cursului am aplicat la interviu, am învățat cum să mă prezint la interviu, din punct de vedere spiritual, psihic și fizic. Materialele vizuale, exercițiile individuale și de grup, cafele, dulciuri, atmosferă incredibilă. Trainerii sunt oameni cu vastă experiență în aviație, cu studii în domeniul Marketingului și al Comunicării, niște persoane deosebite, elegante, mereu aranjate, inteligente, frumoase, empatice, amabile, genul de femei remarcabile, prin simplitate și inteligență. Va mulțumesc!
vreau sa fiu stewardesa Corina, o luptătoare convinsă: Am vrut Emirates sau nimic!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul si să lucreze ca însoțitori de bord?

Cel mai bun sfat? Să nu aibă limite atunci când își doresc ceva. Au fost mulți cei care mi-au spus că țintesc prea sus, au fost multe sfaturile de a porni de jos, eventual la o companie low-cost, însă toate aceste vorbe trebuiesc închise într-un sertar și, eventual, cheia aruncată. Da, țintești sus pentru că îți cunoști capacitățile, iar resursele vor fi întotdeauna înăuntrul tău, nu în exterior. Am cunoscut fete care au dat la companii din Middle East și au picat de 6 ori, intrând a șaptea oară, faptul că nu au renunțat și nu și-au impus o barieră le-a ajutat să își concretizeze visul. Imaginația omului nu are limite, de aceea folosiți-va de acest atuu.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesa 🙂

Aștept toată echipa Vreau să fiu Stewardesă la absolvirea mea, în Dubai ! Până atunci, multă iubire și pupici, dragile mele!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.