Chișinău, mulțumim pentru un nou curs Vreau să fiu Stewardesă!

Ideea primului curs la Chișinău a aparut în urmă cu 3 ani când, într-o nebunie de moment, le-am spus colegelor mele că îmi doresc ca centrul nostru de training Vreau să fiu stewardesă să fie prezent la Chișinău. 

Prima noastră ieșire a fost un maraton între televiziuni și prima conferință pe care o organizam aici. Spun aici pentru că în momentul în care scriu acest articol mă aflu în sala de conferințe de la Thomas Albert Hotel din Chișinău, în spatele unui grup de 10 cursanți. La 10 metri în fața mea este Rucsandra Mihai, un trainer minunat, care îi familiarizează cu ce presupune meseria de însoțitor de bord și interviurile cu marile companii aeriene, și le împărtășește din experiența celor 30 de ani de zbor acestor copii care își subestimează prea mult cunoștințele și aptitudinile. Am descoperit că sunt mult mai bine pregătiți decât aveau ei imrpesia și că nivelul lor de limba engleză e mult peste mediu, deși ei înainte de curs se plângeau că nu cunosc limba engleză.

Da, subestimarea este primul lucru cu care ne confruntăm la Chișinău. De la primele mesaje pe care mi le trimit cititorii de la Chișinău îmi spun că ei nu știu engleză, că nu sunt pregătiți, că nu cred ca ar putea reuși să își îndeplinească visul după un curs de doar 2 zile. Depun cu fiecare cursant în parte o muncă de convingere incredibilă. Incerc să îmi dau seama de nivelul lor de pregătire și de limba engleză, iar în cele mai multe cazuri le demonstrez că se înșeală și că sunt pregătiți să facă ceva pentru visul lor.

După prima oră în sala de curs alături de ei îmi confirm (a câta oară?) că am avut dreptate, că sunt copii buni, că sunt bine pregătiți, că sunt frumoși, că au un nivel bun de limba engleză. Dupa ce am văzut 2070 de cursanți deja pot să le spun, după un timp foarte scurt petrecut printre ei, cine va trece rapid de interviu sau ce mai au de îmbunătățit.

După 2 zile de curs ne îmbrățișăm și, cuprinși de emoție, cursanții ne spun că au mult mai multă încredere în ei și că vor merge cu un zâmbet larg pe buze la recrutările care vor avea loc în septembrie și octombrie la Chișinău (Wizz Air recrutează însoțitori de bord pe 26 septembrie și pe 23 octombrie la Chișinău). Știm că după acest training, o nouă grupă de cursanți se pregătește să își ia curând aripile mult visate.

Într-o pauză de cafea îi spun lui Rucsi că îmi doresc să revenim curând la Chișinău, îmi place energia de aici, îmi plac moldovenii, iar personalul de la Thomas Albert Hotel a avut grija sa ne facă să ne simțim cât mai confortabil, așa ca pe 8 si 9 Decembrie ne reîntâlnim la Chișinău, unde organizăm un nou curs. Toate detaliile despre curs le găsiți la acest link.

Vă îmbrățișez cu drag și ne revedem în iarnă!

Mulțumim, Chișinău!

Georgiana și Rucsi.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.