“Ce vrei să te faci când vei fi mare?” Andra: Stewardesă Emirates

Andra a venit la noi într-o zi toridă de vară, cu o tolbă plină de întrebări, încredere și mult entuziasm. Și cu dorința de a-și împlini visul copilăriei, și a putea spune părinților că visurile devin realitate dacă nu încetezi să crezi să în ele.

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?” Stewardesă la Emirates este răspunsul așteptat cu nerăbdare. Chiar de la primul interviu cu o companie aeriană, Andra a avut noroc să ajungă printre finaliști și să se numere printre cei selectați de Emirates să plece în Dubai, pentru a începe o viață nouă, una în care călătoriile, interacțiunea cu oamenii și uniforma purtată cu mândrie sunt elemente esențiale.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Încă din copilarie, de câte ori primeam clasica întrebare “ce vrei să te faci când o sa fii mare?”, răspunsul meu era același: “stewardesă”, chiar dacă atunci nu cunoșteam prea multe detalii legate de acest job, pur și simplu asta simțeam să răspund și cred că asta a fost primul semn. Pe masură ce am crescut și mi-am pus și eu serios întrebarea “ce vreau să fac?” am realizat că acest job este singura opțiune care mi se potrivește cel mai bine, pentru că simțeam că am nevoie de un job dinamic care să îmi permită să mă dezvolt.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În ultimul an de facultate, știind că urmează să fiu nevoită să mă angajez, am început să caut detalii despre marile companii aeriene, pentru că mereu am vrut să țintesc cât mai sus. Încă de la început, Emirates m-a atras cel mai mult, de la uniforma până la beneficiile pe care le oferă. Prin intermediul vreausafiustewardesa.ro am aflat de interviul care urma să aibă loc la București pe 16.06.2018 și fără să mai  stau pe gânduri am început să mă pregătesc, am început să-mi fac CV-ul, poze și am încercat să aflu cât mai multe detalii despre companie.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

Am avut un job de un an în care am avut ocazia să interacționez foarte mult cu clienții, lucru care consider că m-a ajutat. Am învățat cum să fac față unor situații stresante, cum să mă adaptez nevoilor clienților și cum să fac fața nemulțumirilor acestora.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

A fost primul interviu pentru o companie aeriană la care am participat și a fost o experiență unică, iar faptul că am fost acceptată de la primul interviu mi-a oferit și mai multă încredere în propriile forțe și am realizat că nimic nu este imposibil atunci cand iți dorești cu adevărat.

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Am mers la interviu destul de emoționată, dar hotărâtă să dau tot ce am mai bun. Presiunea a fost destul de mare, numărul mare de candidați m-a făcut să fiu și mai emoționată, dar odată ce am ajuns în fața primei probe (CV drop) am încercat să mă concentrez asupra probei și să uit de tot ce era în jurul meu. Și am reușit. Așteptarea rezultatelor parcă dura o veșncie, emoțiile mă copleșeau, dar odată ce îmi vedeam numărul afișat și treceam la următoarea probă, îmi adunam forțele și mă focusam doar asupra probei.
%name Ce vrei să te faci când vei fi mare? Andra: Stewardesă Emirates

Cea mai solicitantă probă a fost interviul final, deoarece realizam că sunt la un singur pas să-mi îndeplinesc visul și eram conștientă că orice mică greșeală ar fi făcut diferența. Am primit foarte multe întrebări legate de fostul job, relații cu clenții, relații cu colegii și s-a pus mare accent pe detalii.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în iunie 2018 la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Am participat la cursul de pregătire pentru interviul Emirates și am fost plăcut surprinsă de felul în care a decurs. Chiar dacă a fost doar o zi de curs, am reușit să aflu cele mai importante informații despre interviul care urma să aibă loc, am avut ocazia să exersez probele, lucru care m-a ajutat foarte mult deoarece nu eram obișnuită să vorbesc în public. A contat foarte mult și pasiunea cu care trainerii au desfășurat cursul, răbdarea lor și faptul că pentru orice întrebare erau pregătiți cu un răspuns. Totul a fost peste așteptări, întreaga echipă a fost minunată!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Sfatul meu este să se documenteze foarte bine înainte de a lua această decizie, pentru că este o decizie care le va schimba viața radical. Cel mai important este să aiba încredere în ei și să ZÂMBEASCĂ, zâmbetul face diferența. Le recomand să urmeze cursurile alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă, pentru că, într-adevăr, oferă aripi.

Pe 6 octombrie te pregătim să treci cu succes de interviul Emirates. Organizăm un curs intensiv la București și Timișoara în cadrul căruia vei exersa toate probele de la interviu, testele de limba engleză și modul în care să răspunzi la întrebările puse de recrutori. Detalii despre curs aici.

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Ce vrei să te faci când vei fi mare? Andra: Stewardesă Emirates

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.