Ce presupun cursurile de pregătire pentru viitori însoțitori de bord?

Vrei să fii stewardesă, dar nu știi de unde să începi? Te afli la început de carieră și ai nevoie de sfaturi și îndrumare pe parcursul drumului tău către nori? Dacă citești aceste lucruri acum înseamnă că ai ajuns unde trebuie. Vreau să fiu Stewardesă este instrumentul prin care tu îți poți primi aripile, este modul în care te poți pregăti pentru a deveni însoțitor de bord. 

Cum? Prin toate informațiile utile pe care le poți citi la noi pe site (sute de articole publicate până în prezent) cu ajutorul cărora te familiarizezi cu tot ceea ce înseamnă lumea aviației, modul de desfășurare a interviurilor cu marile companii aeriene și viața de însoțitor de bord, iar mai apoi prin cursurile de pregătire pentru viitori însoțitori de bord pe care le organizăm începând cu anul 2013 în toată România, Republica Moldova, Serbia și Italia.

Ce înseamnă un curs de pregătire pentru viitori însoțitori de bord?

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă presupun un training intensiv care să te ajute să faci față cu brio unui interviu cu o companie aeriană și să fii angajat ca însoțitor de bord. Dar nu se rezumă doar la atât ceea ce facem noi la cursuri. Scopul principal este să îi ajutăm pe cursanții noștri să dobândească o serie de abilități necesare în această meserie, să capete mai multă încredere în ei, să comunice cât mai fluent în engleză (interviurile cu companiile aeriene se desfășoară doar în engleză), să reușească să vorbească în public fără emoții, să învețe să gândească cât mai creativ, să știe foarte clar ce au de făcut la un interviu și cum să rezolve fiecare task dat de recrutori, să iasă din zona lor de confort și să se dezvolte personal cât de mult pot.

Cea mai des întâlnită frază în feedback-urile primite după fiecare curs este „am mult mai multă încredere în mine” sau „am învățat să zâmbesc mai mult” și cred că aici stă esența unei astfel de pregătiri pentru un viitor însoțitor de bord. Dacă ai mai multă încredere în tine, știi ce trebuie să faci la un interviu, te-ai familiarizat cu probele la care vei fi supus și ești conștient că zâmbetul e cea mai importantă armă, atunci ai până la 100% șanse să devii cât mai curând însoțitor de bord.

Îmi place să îi supun pe cursanții noștri unui test: să analizeze cum au fost în prima zi de curs, când au venit la noi, ce gânduri aveau în minte și cum se simțeau versus ultima zi de curs. E uriașă schimbarea prin care trec și modul în care văd lucrurile după 3 sau 4 zile petrecute alături de echipa noastră.

Ce tipuri de cursuri de pregătire poți urma?

Având în vedere că fiecare cursant are nevoi diferite de pregătire, am conceput o paletă mai largă de cursuri care să corespundă necesităților lor. Citește detalii mai jos despre fiecare curs în parte și alege ce ți se potrivește.

1. Cursul English for future cabin crew: 

Una din problemele cel mai des întâlnite la cursanții noștri este abilitatea de a comunica fluent în limba engleză. Iar pentru a fi însoțitor de bord una din cerințele principale este să ai un nivel avansat de limba engleză și să te exprimi cât mai ușor. Din păcate, din cauza lipsei conversației, engleza se uită foarte repede și de aici dificultatea în comunica relaxat atunci când mergi la interviu. Am conceput acest curs special pentru cursanții care se simt nesiguri pe engleza lor, care vor să învețe mai mult și să stăpânească cât mai bine tehnicile de public speaking. English for future cabin crew este un curs de 3 zile, 8 ore zilnic, în cadrul căruia cursanții noștri își îmbunătățesc nivelul de limba engleză, exersează probele de la interviuri și teste scrise de limba engleză, învață tehnici de public speaking și de depășire a emoțiilor și vocabular specific de aviație. E singurul curs de engleză din România dedicat celor care își doresc o carieră în aviație și e un curs care te provoacă să gândești cât mai creativ, să acumulezi multe cunoștințe utile într-un timp scurt și să te familarizezi cu tot ceea ce presupune lumea aviației. Poți citi mai multe detalii și te poți înscrie la acest curs aici.

2. Curs pregătitor pentru interviul la o companie aeriană:

Este primul curs de pregătire viitori însoțitori de bord conceput în România și oferă cursanților noștri toată pregatirea necesară pentru a trece cu succes de interviul cu ORICE companie aeriană. E un curs intensiv, durează 4 zile și include aproape 40 de ore de pregătire teoretică și practică la care cursanții noștri au acces, 2 traineri cu experiențâ internațională în aviație și recrutare, un workshop special de HR, realizarea CV-ului și a fotografiilor necesare la interviu, pentru fiecare cursant în parte. La finalul acestui training, susținut integral în limba engleză, cursanții noștri acumulează toate informațiile și abilitățile necesare unui interviu de angajare ca însoțitor de bord. Poți citi mai multe detalii și te poți înscrie la acest curs aici.

3. Curs de 1 zi – pregătire pentru interviul cu o singură companie aeriană (de ex. pregătire pentru interviul Emirates, Etihad Airways sau interviul Qatar Airways)

Este un curs adresat celor aflați deja la un nivel avansat, candidaților care știu ce presupun interviurile cu companii aeriene și au un nivel fluent de limba engleză. Cursul durează o zi, 8-10 ore de pregătire, și se concentrează pe simularea probelor de la un interviu specific, cu o singură companie aeriană. Dacă ai participat până acum la interviuri cu companii aeriene, dar nu ai trecur sau dacă ai deja o bază de cunoștințe în domeniu, dar ai nevoie de feedback și sfaturi din partea unor traineri avizați, atunci acest curs este pentru tine. *cursul se organizează ori de câte ori o companie aeriană recrutează în România

4. Private coaching 

Dacă nu poți ajunge la cursurile noastre sau vrei să beneficiezi de pregătire individuală, ai la dispoziție și o variantă de private coaching, adică ședinte 1 to 1,  de consiliere și pregătire pentru interviu, alături de trainerii noștri. Acestea se pot realiza și online, via Skype, dacă nu ești din București. Am scris mai multe despre ce înseamnă private coaching aici. 

Atmosfera de la cursurile Vreau să fiu Stewardesă

Cum te înscrii la un curs Vreau să fiu Stewardesă?

Accesezi pagina cursului pe care dorești să îl urmezi, completezi formularul de înscriere disponibil (dai click pe butonul REGISTER) și astfel ți-ai rezervat un loc la curs. Mai apoi urmezi toți pașii indicați astfel încât să finalizezi cu succes înscrierea la curs și să ai un loc rezervat la următorea sesiune de pregătire. La acest link găsești lista cursurilor pe care le organizăm în perioada următoare, astfel încât să îți fie ușor să îl alegi pe cel care ți se potrivește.

De ce să participi?

Motivul pentru care alegi să te înscrii la un curs Vreau să fiu Stewardesă este simplu: vrei jobul de însoțitor de bord. Iar noi aici suntem aici să te ajutăm să-l obții cât mai repede. Nu garantăm că-l vei obține peste noapte, dar ai toate șansele ca, în câteva luni de la curs, să îmbraci uniforma de însoțitor de bord. Și nu o spunem doar noi, ci toți cursanții care astăzi lucrează pentru mari companii aeriene. 80% dintre cei care au urmat un curs Vreau să fiu Stewardesă sunt astăzi însoțitori de bord. Pe majoritata îi puteți vedea în fotografiile, articolele și interviurile publicate pe site și pagina noastră de facebook.

Un alt motiv pentru care poți alege un curs Vreau să fiu Stewardesă este dorința de a investi în tine, în educația ta, în dezvoltarea ta personală. Vii la curs să înveți, iar la final pleci cu un bagaj semnificativ de cunoștințe noi, de abilități utile pentru viața ta profesională. Vei fi pregătit să faci față oricărui tip de interviu, fie din domeniul aviației sau pentru orice alt job. Astfel vei înțelege care este atitudinea corespunzătoare în fața unui recrutor și o vei asimila pe toată durata cursului.

La curs mai vii și pentru schimbul de experiență. Nu ești singur, colegii tăi pot fi principala sursă de inspirație, de sprijin și de motivație. Înveți extrem de multe și din experiențele lor, din greșelile făcute și din modul în care abordează exercițiile de la curs. Te vei afla într-un permanent schimb de experiență care te va ajuta să vezi aceeași problemă rezolvată din mai multe puncte de vedere. Nu mai punem la socoteală prieteniile frumoase pe care le poți lega cu ceilalți colegi de la curs, care, cine știe, pe viitor îți pot deveni și colegi de zbor.

Și trainerii sunt un alt motiv important pentru care să alegi un curs Vreau să fiu Stewardesă. Poți avea siguranță că vei fi pregătit de persoane cu experiență semnificativă în domeniu, de oameni care, înainte de orice, sunt buni pedagogi și știu cum să exploateze potențialul fiecărui cursant. Trainerul devine pentru cursanții noștri o persoană extrem de apropiată, în fața căreia poți comunica cu ușurință, față de care nu ți-e teamă să greșești și în care vei regăsi mereu un prieten. Căci legătura care se formează între trainer și cursant este esențială în tot procesul de învățare. Cursantul se simte motivat de trainer să învețe cât mai mult, trainerul este motivat de cursant să ofere cât mai mult la rândul său din experiența sa personală și profesională.

Te așteptăm cu drag la curs!

Sper că ai avut răbdare să citești până la final acest text și mai sper că ți-ai făcut măcar o mică impresie despre munca noastră de zi cu zi la Vreau să fiu Stewardesă. Iar dacă ești de părere că îți putem fi de folos în drumul tău către nori, nu ezita să ne scrii. Suntem o echipă care își dorește să ofere cât mai multe aripi, curaj și încredere că poți ajunge departe. Adresa noastră de email este eu@vreasafiustewardesă.ro.

Cer senin!

echipa Vreau să fiu Stewardesă

Cursanți care și-au primit aripile

13 Comments
 • magda pascaru
  Posted at 00:33h, 10 octombrie Răspunde

  BUna Vreau sa fac cursuru de stewardesa ,pinacla ce virsta primi-ti ?

 • magda pascaru
  Posted at 00:37h, 10 octombrie Răspunde

  Buna ,Vreau sa fac cursurule de stewardesa , dar care e limita de virsta ?

  • Andreea Julei
   Posted at 09:50h, 11 octombrie Răspunde

   Buna Magda.
   Noi organizam cursuri de pregatire de mai multe tipuri: specifice unei companii aeriene, de engleza, pentru aviatia privata, dar si un curs special de 4 zile in care parcurgem tot ce inseamna interviuri in general. Punem accent pe exercitiu, practicarea limbii engleza si incurajarea cursantilor sa isi depaseasca emotiile de orice fel. Daca iti doresti sa participi la unul dintre acest cursuri, asteptam un email de la tine. In ceea ce priveste varsta, nu exista o limita pentru cursurile noastre, dar trebuie sa stii ca poti merge la interviuri incepand cu varsta de 18 ani pentru Europa si 21 de ani pentru companiile arabe. Te pupam

 • Larisa
  Posted at 13:16h, 07 noiembrie Răspunde

  Buna! Daca am inaltimea de 1.55,am sanse sa devin stewardesa,sau cu tocuri as putea sa rezolv problema?

 • Delia Spaima
  Posted at 00:21h, 18 decembrie Răspunde

  Buna! Daca am deja 37 de ani, pot deveni stewardesa? Sau este prea tarziu?

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 09:06h, 18 decembrie Răspunde

   Buna ziua Delia,

   Dupa 35 de ani este un pic mai dificil, insa nu imposibil. Sansele mai mari sunt categoric la companii aeriene europene: incearca British Airways, Ryanair, Easyjet etc. Succes si te asteptam cu mare drag la cursurile de pregatire pentru interviu!

   Anca

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.