Ce înseamnă și ce se întâmplă la un Open Day?

Companiile aeriene organizează frecvent sesiuni de recrutare de tip Open Day atunci când vor să angajeze viitori însoțitori de bord. Află mai multe despre ce presupune o astfel de recrutare și ce documente trebuie să ai la tine.

Ce este un Open Day?

Open Day este un eveniment de recrutare unde poți participa fără vreo invitaţie prealabilă din partea companiei. De obicei, compania aeriană îţi recomandă să te înregistrezi înainte de eveniment, dar acest lucru NU este obligatoriu, depinde doar de tine dacă vrei să o faci sau nu.

La un interviu de tip Open Day te poți prezenta la hotelul indicat în anunțul de recrutare cu documentele cerute și înarmat cu răbdare.

“An open day is available to anyone who meets our criteria. An invitation to attend is NOT necessary. The locations, dates and details of these assessments are updated on our website and also advertised in local media. Should you meet the criteria during registration, you may be required to stay for the whole day and asked to return the next day for an interview.” – Etihad Airways

Ce se întâmplă la un Open Day?

Când vei ajunge la hotel, vei fi probabil surprins de numărul mare de candidați. De obicei, candidații sunt invitați într-o sală de conferințe unde li se prezintă un film despre companie si orașul în care aceasta își are baza. Această etapă nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute și este urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

După sesiunea de întrebări și răspunsuri, urmează ca fiecare candidat să își lase CV-ul împreună cu celelalte documente cerute, iar recrutorul îi adresează candidatului câteva întrebări.

Întrebările din proba CV drop sunt fie pe baza CV-ului, fie de tipul De ce însoțitor de bord? De ce compania noastră?

În această etapă, fiecărui candidat i se atribuie un număr, pe care îl va avea pe tot parcursul interviului.

În urma analizei CV-ului și a scurtei discuții pe care o ai cu recrutorul, vei primi sau nu o invitație la interviul propriu-zis (Assessment Day). Invitația o poti primi fie pe loc, prin telefon sau pe email, nu există o regulă în acest sens.

Ce urmează după Open Day?

După proba de CV drop, persoanelor selectate li se comunică detaliile Assessment Day-ului. Fiecare Open Day este urmat de un Assessment Day. La ultimele Open Day-uri organizate de Qatar Airways sau Etihad Airways în România, evenimentul de tip Assessment Day a avut loc în ziua următoare.

Cu ce documente te prezinți la un Open Day?

Etihad Airways

2 copii ale CV-ului. Acestea trebuie să fie actualizate
2 fotografii de tip pașaport (fundal alb)
Registration form completat

Qatar Airways

CV în limba engleză
copie dupa pașaport (doar pagina cu poza)
o fotografie tip pașaport
o fotografie plan amplu
o copie după ultima diplomă de studii

Articole ce îți pot fi de folos:

16 Comments
 • Ancuta
  Posted at 23:07h, 17 octombrie Răspunde

  Buna seara,
  Va rog respectuos daca se poate sa fim informati indetaliat despre aceste recrutari,mai exact locul unde se fac recrutarile.
  Va multumesc anticipat!

 • Diana
  Posted at 16:10h, 01 noiembrie Răspunde

  Buna,
  Referitor la cerintele Etihad Airways (2 copii ale CV-ului, 2 fotografii de tip pașaport si Registration form completat), trebuie sa aducem si documentele scrise in Registration form? (service letters, references, copii dupa pasaport).
  Multumesc frumos!

 • Ioana
  Posted at 07:46h, 02 noiembrie Răspunde

  Buna, ce facem daca nu avem inca toate documentele din registration form? de ex, recomandarea… nu ne mai putem prezenta la open day? multumesc frumos!

 • Bratu
  Posted at 17:57h, 02 decembrie Răspunde

  Buna seara. Pe 9 decembrie ma voi duce la un “open day” in cadrul ryanair . Ma puteti ajuta cu niste pareri despre aceasta companie?
  Multumesc

 • Andreea
  Posted at 20:52h, 19 februarie Răspunde

  Buna ,am si eu o intrebare.Trebuie sa stii neaparat limba engleza foarte bine??
  Multumesc frumos !

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 10:44h, 20 februarie Răspunde

   Buna Andreea,

   Limba engleza este foarte importanta si ar trebuie sa aiba un nivel minim mediu (de preferat avansat), atat vorbit, cat si scris.

   Bafta!

 • Andreea
  Posted at 20:05h, 21 februarie Răspunde

  Buna seara,as vrea sa va mai intreb ceva.Pentru angajare trebuie sa ai relatii sa te poti angaja sau ??
  Si cat ar costa un curs pregatitor??

  Multumesc frumos !

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 20:16h, 21 februarie Răspunde

   Buna Andreea,

   Este pentru prima oara cand primim o astfel de intrebare pe site legata de angajarea la o companie aeriana. Doar in Romania cred ca se practica asa ceva (ai relatii, te angajezi) si nici macar aici nu m-as duce atat de departe sa generalizez. Companiile aeriene despre care noi tot vorbim pe site (Qatar Airways, Etihad Airways, Emirates, Flydubai, Ryanair etc) au un proces de selectie foarte strict, in care doar cei mai buni sunt selectati. Nu pe pile, nu pe relatii, ci strict pe ceea ce tu esti si in functie de calitatile de care reusesti sa dai dovada la interviu.

   Detalii despre costurile cursurilor pregatitoare regasesti in pagina special dedicata: https://vreausafiustewardesa.ro/cursuri-stewardesa-2/

   Succces!

 • Andreea
  Posted at 20:23h, 21 februarie Răspunde

  Multumesc frumos pentru raspunsuri !!

 • Madalina O
  Posted at 10:35h, 03 martie Răspunde

  Buna,

  Am vazut aceeasi intrebare mai sus, insa fara un raspuns.

  Referitor la cerintele Etihad Airways (2 copii ale CV-ului, 2 fotografii de tip pașaport si Registration form completat), trebuie sa aducem si documentele scrise in Registration form? (service letters, references, copii dupa pasaport).

  Ati putea, va rog, sa ne oferiti un raspuns?

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 18:03h, 03 martie Răspunde

   Buna Madalina,

   Pentru interviul Etihad, trebuie sa ai la tine CV, fotografii (atat tip pasaport, cat si full length), registration form impreuna cu cele 2 scrisori de recomandare.

   Succes!
   Anca

 • Anca
  Posted at 13:17h, 29 iunie Răspunde

  Buna fetelor. Va rog sa imi spuneti daca pt Qatar avem nevoie de poze cu fundal albastru? Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 13:19h, 29 iunie Răspunde

   Buna Anca,

   La Open Day te poti prezenta cu fotografii si pe fundal alb, nu e nicio problema. Daca treci de toate probele si esti selectata, recrutorii iti vor cere sa refaci pozele conform cerintelor lor si sa folosesti un fundal albastru.

   Succes!
   Anca

 • Anca
  Posted at 19:20h, 29 iunie Răspunde

  Multumesc mult pt raspuns!

 • Daniela
  Posted at 12:51h, 18 octombrie Răspunde

  Buna ziua. Daca fostul angajator nu mi-a dat nici o recomandare,desi am cerut, iar la moment nu sunt angajata, as putea prezenta careva certificate de voluntariat ? Unicele recomandari le am de la profesorii din liceu, dar sunt in limba romana, pot sa le traduc singura sau e nevoie notarial?Si e in regula daca optez pentru incaltaminte fara toc(balerini), sau e necesar pe toc mediu/inalt?
  Va multumesc foarte mult!

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.