Ce dimensiune trebuie să aiba fotografiile cu care te prezinți la interviu?

La fiecare interviu cu o companie aeriană, candidații trebuie să se prezinte cu un CV în limba engleză și un set de fotografii în ținută business. 

Fotografiile sunt de două tipuri:

1. tip pașaport

1. plan amplu (de sus până jos, astfel încât tot corpul să fie cuprins în fotografie)

Dimensiunile la care trebuie să printați aceste fotografii sunt:

1. fotografie tip paşaport: dimensiunea de 3,5 x 4,5 cm

2. fotografie plan amplu – dimensiunea de 13 x 18 cm.

Recomandarea Vreau să fiu stewardesă

În București, puteți apela la Dragoș Constantin. El este fotograful cu care lucrăm de obicei în cadrul cursurilor Vreau să fiu Stewardesă, fiind persoana care știe exact cum trebuie să arate fotografiile perfecte pentru interviu. Pe Dragoș îl găsiți aici: http://www.serviciifotografie.ro/fotografii-steward-linii-aeriene/

Pentru realizarea acestor fotografii, vă sfătuim să apelați la un fotograf profesionist, care să se ocupe cu atenție de conceperea și editarea lor, astfel încât să mergeți la interviu cu niște fotografii impecabile. Nu le faceți acasă, în fața unui perete alb, decât dacă aveți pe cineva foarte priceput la Photoshop și va poate scoate podeaua din fotografie.

Am văzut de-a lungul timpului foarte multe fotografii pentru interviu al căror fundal era total nepotrivit: fie erau făcute în aer liber, fie în casă cu podeaua/gresia la vedere, fotografii de tip selfie și lista poate continua. Este foarte important să păstrați o imagine profesionistă, iar fotografiile și CV-ul sunt primele detalii care vorbesc despre modul în care știți să va vindeți în fața recrutorilor.

În perioada următoare, sunt anunțate o serie de interviuri la companii aeriene așa că aveți grijă să aveti fotografii impecabile și un CV care să vorbească cu adevărat despre voi.

Succes!

Pregătește-ți limba engleză pentru interviu. Vino la cursul “English for Cabin Crew”, iar timp de 3 zile vei exersa limba engleză, vorbitul în public și vocabularul specific de aviație, astfel încât să fii mult mai pregătit de interviu. Înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Ce dimensiune trebuie să aiba fotografiile cu care te prezinți la interviu?

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

6 comments

 • Gabriel Cotoi aprilie 7, 2015   Reply →

  Buna Anca.

  Fotografiile de tip plan amplu cu dimensiunea de 10/15 cm sunt acceptate pentru interviul celor de la Qatar Airways sau trebuie obligatoriu fotografii cu dimensiunea de 13/18 cm?

  Multumesc.

 • Gabriel Cotoi aprilie 7, 2015   Reply →

  Ideea este ca eu le-am printat la dimensiunea de 10/15 cm.

  • Anca Dumitrescu aprilie 7, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Gabriel,

   Este ok si 10/15, fara probleme. Ideea este sa nu fie mai mici de atat.

   Succes la interviu!
   Anca

   • Gabriel Cotoi aprilie 7, 2015   Reply →

    Multumesc.

 • Andreea aprilie 12, 2015   Reply →

  Buna,

  Am o intrebare, poate unora li se pare deplasata. Am cautat in tot Bucurestiul si nu gasesc un costum ca cel din poza. Ce-mi recomandati???

 • Tina octombrie 6, 2015   Reply →

  Andreea, nu cred ca trebuie sa fie identic cu cel din poza. Poti cumpara o fusta neagră si un sacou negru si o camasa alba si le poti combina de la orice magazin, gen Zara sau H&M 🙂 iar pantofiori de stewardesa am vazut ca au adus in noua colectie la Deichmann.

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.