“Simt că fac asta dintotdeauna” – Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantă

Pentru fosta noastră cursantă Cătălina, să ajungă printre nori a fost un vis pe care a vrut să-l îndeplinească doar în cadrul companiei Emirates. Tocmai din acest motiv, nu s-a oprit până ce nu s-a văzut în frumoasa uniformă crem cu roșu, iar al treilea interviu prin care a trecut a fost cel cu noroc. Iată ce ne spune despre pașii care au călăuzit-o spre fascinanta lume a norilor:

Cine este Cătalina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Cătalina este o persoană calmă și răbdătoare, însă ambițioasă în același timp, care își dorește fie totul ok întodeauna. Știi te poți baza pe ea oricând, dacă te poate ajuta, va fi acolo cu siguranță. De asemenea, îi place vadă mereu partea pozitivă din fiecare situație, ține la prietenii ei și una dintre activitățile ei preferate este petreacă timp cu aceștia. Mai pe scurt, este acel tip de prietenă care te va face râzi în momente triste, te va ajuta în momente grele și se va bucura alături de tine pentru fiecare reușită.

%name Simt că fac asta dintotdeauna   Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantă

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Ideea de a fi stewardesă mi-a surâs de când eram în ultimul an liceu. Prietena mea cea mai bună, tot Cătălina, mi-a povestit despre o cunoștință care lucra la acea vreme pentru Emirates și mi s-a părut un job foarte tare, adică avantajele nu au cum nu îți surâdă. Însă, la vremea aceea, nu zburasem încă și am decis aștept până încerc macar văd cum mi se pare zborul, apoi voi vedea. A mai trecut ceva timp și am ajuns în final merg prima oară cu avionul, cu compania Air France, în Paris. Eram în facultate și lucram la o agenție de turism (cumva tot ce am făcut în trecut m-a condus spre zbor). Acele stewardese mi s-au părut atât de drăguțe, grațioase și zborul în sine m-a atras; cu toate era prima oară, nu mi-a fost teamă. Apoi, orașul mi s-a părut minunat, cu toate am stat doar 2 zile, am încercat vizitez cât mai multe locuri, nu îmi simțeam picioarele, însă eram fericită. În tot acest timp, gândul meu tot la Emirates rămăsese, așa am decis termin facultatea, apoi încep aplic.

%name Simt că fac asta dintotdeauna   Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantă

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Am început documentez spre finalul ultimului de an de facultate și lucrurile se aranjau foarte bine fiindcă exact atunci când am absolvit, Emirates începuse din nou recrutările. Am aflat care sunt pașii interviului, însă nu simțeam încrezătoare duc doar știind acest lucru. Nu îmi mai amintesc cum, dar am găsit site-ul Vreau fiu Stewardesă și mi-am spus, “acum e momentul”.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Așa cum am mai spus, gândul meu a rămas la Emirates, așa că am încercat doar la ei. În total, am participat la 3 interviuri, ultimul fiind cel norocos.

%name Simt că fac asta dintotdeauna   Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantă

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Știu toată lumea spune asta, însă este adevărat, cel mai importat lucru este fii încrezător în ceea ce ai de oferit. Recrutorii observă asta instant, chiar și aruncând o privire prin sala interviului, doar din limbajul trupului pe care îl oferă persoanele prezente. Cea mai dificilă probă pentru mine a fost mereu CV drop-ul, fiindcă este singura ocazie pe care o ai oferi o impresie plăcută, restul va decurge de la sine (dacă urmezi niste pași, bineînțeles). Îmi amintesc am fost printre primii 20 și recrutoarea a fost româncă, Raluca, nu știam ce o fie, însă am decis las emoțiile și spun câteva lucruri importante, sincere despre mine și locul de muncă de atunci.

Catalina Cabin Crew Emirates1 1024x683 Simt că fac asta dintotdeauna   Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantăDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Așa cum am mai spus, m-am simțit încrezătoare, având în vedere experiența celorlalte interviuri, și am fost naturală. Pe lângă asta, am învățat din greșelile anterioare și mi-am făcut o structură înainte de interviu. Bineînțeles, nu am repetat totul ca un robot, am analizat situația, apoi m-am comportat așa cum am învățat în cadrul cursului. Nu ai cum dai greș cu această tactică.

%name Simt că fac asta dintotdeauna   Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantă

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul cursului pregatitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Da, mi-a fost de mare ajutor cursul. În doar o zi, am trecut prin toate etapele interviului și am știut ce fac pentru fiecare probă. Îmi amintesc am avut cursul cu Anca Dumitrescu, mi-a plăcut foarte mult modul ei de a explica, a fost foarte ușor de înțeles și de prins. Stiu în momentul când simulam proba de grup, în cadrul feedback-ului, Anca mi-a spus am fost un fel de “Gica Contra cu mănuși albe”. M-am simțit foarte bine în acea zi.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Cel mai bun sfat pe care putea -l dau este următorul: daca ești sigur  îți dorești acest job, nu renunța, muncește și asigură-te vei livra cea mai bună variantă a ta, atât în timpul interviului, cât și după ce obții ce îți dorești (atunci începe partea ușor mai dificilă, acomodarea cu un început). Și, desigur, urmeze un curs Vreau fiu Stewardesă, it will make your life easier.

%name Simt că fac asta dintotdeauna   Cătălina, stewardesă Emirates, fostă cursantăAi terminat deja training-ul si ai operat primele zboruri. Cum a fost perioada de training pentru tine și adaptarea la viața într-o țară arabă?

Totul s-a desfășurat foarte repede pentru mine, am plecat într-o lună de la golden call și am muncit până în săptămâna plecării, deci nu prea am avut timp îmi fac singură emoții. Pot spune despre training este foarte bine structurat, destul de intens, însă persoanele care ne-au instruit au avut un mod foarte ușor de a transmite informația, ceea ce m-a făcut fiu relaxată. Am cunoscut niște oameni minunați, atât colegi, cât și traineri. Înainte de primul zbor, am fost destul de emoționată, însă după ce am observat cum se desfășoară lucrurile. m-am calmat. De asemenea, am avut multe întrebări pentru colegii mei, însă pe fiecare zbor, am întâlnit oameni care m-au înțeles și m-au ajutat. Așa cum am transmis și echipei Vreau fiu Stewardesă, simt fac asta dintotdeauna.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Vă multumesc încă o dată pentru ajutor! Continuați să îndepliniți visuri!

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

  •  13-16 februarie 2020: Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

  • 30 ianuarie – 1 februarie 2020: Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfectDetalii și înscrieri aici.

 

  • Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.