Cătălina, stewardesă Emirates: “Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!”

În octombrie 2016 Cătălina făcea primii pași spre ceea ce mereu fusese un vis – zborul, lumea norilor, aviația în general. A așteptat un an și jumătate să îmbrace uniforma Emirates, fiind pe hold de la interviul din octombrie 2016 până pe 28 februarie 2018, când un telefon norocos i-a adus veștile bune: urma ca în curând să îmbrace uniforma Emirates. Și cum vieții îi place mereu să ne pună la încercare, Cătălina a primit răspunsul pozitiv de la Emirates când deja devenise stewardesă Primera Air. Golden Call-ul din Dubai a surprins-o exact într-un layover în Tenerife. Acum, e în Dubai, se pregătește să termine trainingul Emirates și să înceapă să zboare.

Cine este Cătălina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună? 

Începem cu cea mai grea întrebare pentru mine, dar mi-am ușurat un pic munca și mi-am rugat prietena mea de suflet, Mihaela Dobre, să răspundă pentru mine la această întrebare. (Vă laș aici linkul cu articolul făcut de ea, ne-am întâlnit la cursul organizat de voi în Octombrie 2016 pentru interviul Emirates și de atunci am rămas prietene    https://vreausafiustewardesa.ro/mihaela-viitoare-stewardesa-smartlynz-si-povestea-primilor-ei-pasi-printre-nori/)

“Cătălina este omul pe care îl pot suna la 4 dimineața știind că îmi va răspunde. Este prietena care își păstrează optimismul în orice situație și are grijă să îi molipsească pe cei din jurul ei. Știe să transforme orice împrejurare dramatică într-o comedie, iar eu în calitate de prietenă, nu mă pot considera decât norocoasă.”

 

training emirates 5 819x1024 Cătălina, stewardesă Emirates: Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!

 

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Îmi amintesc perfect zilele în care mergeam cu părinții mei la Aeroportul Henry Coandă din București pentru a-l conduce pe tata sau când îl așteptam la “Sosiri” după câteva luni. Mă fascina locul acela plin de viată, aglomerația, agitația, expresiile oamenilor și sentimentele amestecate într-un singur loc. Adoram să merg în cantina de la etaj numai pentru a vedea cum vin și pleacă avioanele, mă întrebam unde merg toți pasagerii și cum se simt în momentul acela. Vedeam un avion pe cer și îi făceam cu mâna ca orice alt copil, mă întrebăm care îi este destinația și ce or face oamenii acolo sus în acea “pasăre” de metal. Realizez că dintotdeauna m-a atras aviația și momentul meu este acum!

pic6 1024x768 Cătălina, stewardesă Emirates: Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!

catalina stewardesa emirates 768x1024 Cătălina, stewardesă Emirates: Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!
Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În iulie 2016, prietena mea a venit din Marea Britanie la mine în București special pentru interviul Emirates. Mi-a părut rău că nu am încercat și eu atunci cu ea, dar știu acum că nu era timpul meu. Așa că am așteptat să anunțe următorul interviul care a fost după câteva luni, în octombrie 2016, și am decis că cel mai bun lucru pentru mine este să urmez cursul “Vreau să fiu Stewardesă” înainte.

Momentan ești în training la Emirates și în curând vei începe să zbori. Cum s-a întâmplat totul? Știu că ai așteptat un an și jumătate să fii chemată la training, după perioada în care Emirates nu a mai recrutat deloc.

Într-adevăr, sunt aproape de sfârșitul training-ului și sincer mi-aș dori să pot prelungi perioada asta numai datorită colegilor mei de grupă minunați și trainerilor foarte bine pregătiți. Când am primit Golden Call-ul de la Emirates, 28 Februarie 2018, lucram deja pentru altă companie aeriană, Primera Air. Țin minte că eram în layover în Tenerife, aveam un zbor de dimineată și înainte să mă trezească alarmă telefonului am fost sunată de un număr cu prefixul +971. Cred că niciodată nu m-am trezit atât de repede ca în dimineața respectivă, am trecut printr-un cocktail de sentimente într-o secundă înainte de a răspunde apelului. M-am adunat, am răspuns calm și am auzit ce îmi doream de un an: “Miss Cătălina, congratulations, I am calling from Emirates, this is your Golden Call.”  Fericire maximă!

Catalina stewardesa emirates 3 1024x768 Cătălina, stewardesă Emirates: Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!

Ce ai facut în această perioadă lungă de aștepare? Mai credeai că Emirates te vor lua?

Știam că anul 2017 a fost printre cei mai dificili ani pentru ei din punct de vedere economic și că au fost nevoiți să facă niște schimbări, dar nu mi-am pierdut niciodată speranța. Am crezut că dacă primul meu interviu cu o companie aeriană a fost un succes, indiferent de cât trebuie să aștept, voi reuși. A fost  greu să stau un an fără să aflu vreo veste între timp, iar în luna noiembrie am avut oportunitatea de a începe training-ul cu o companie scandinavă, Primera Air. Am plecat în Suedia în ianuarie 2018 pentru ei, iar după câteva zile primeam un mail de la Emirates unde îmi cereau să îmi updatez vechea aplicație online. Mi-am zis, dacă 2017 nu a fost un an bun pentru mine, 2018 sigur o să fie anul meu! Și așa a și fost…

Îți mai amintești cum a fost la interviu și prin ce probe ai trecut?

Îmi amintesc totul perfect, a fost o experiență unică pentru mine. De când am realizat că îmi doresc să lucrez că însoțitor de zbor mi-am zis “Go big or go home”, așa că Emirates a fost prima mea alegere.
Am fost în jur de 500 de candidați, din care am rămas aproximativ 30 pentru interviul final. Prima zi a început cu CV Drop, apoi o probă de grup unde am fost rugați să ne prezentăm colegul din dreapta noastră, iar a doua zi a început cu altă probă de grup, apoi testul de limbă engleză și interviul final. Știu că v-am scris despre experiența mea în detaliu la sfârșitul lui octombrie 2016. (https://vreausafiustewardesa.ro/experienta-mea-la-un-interviu-emirates/)

training emirates stewardesa  768x1024 Cătălina, stewardesă Emirates: Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!

Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Urmând cursul “Vreau să fiu Stewardesă”, m-am simțit pregătită pentru toate probele și am știut ce mă va aștepta, dar interviul final a fost cel mai dificil dintre toate probele pentru că aveam un recrutor foarte atent la orice detaliu, iar toate întrebările erau acum personalizate pentru fiecare candidat în parte.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Sper că la sfârșitul training-ului să aflu și eu răspunsul la această întrebare controversată, “Ce calități trebuie să aibă o stewardesă Emirates?” Poate faptul că am avut un pic de experiență în domeniu, chiar dacă au fost doar două luni, sau răspunsurile mele din cadrul interviului final, sau pur și simplu entuziasmul, optimismul și zâmbetul larg care mă însoțesc în permanență m-au ajutat cel mai mult.

Cum ți se pare training-ul la Emirates și viața în cadrul companiei?

Training-ul îmi place atât de mult încât îmi doresc să nu se mai termine. Este solicitant într-adevăr, foarte multă informație într-un timp relativ scurt, mai ales cele două săptămani de proceduri în care abia am avut timp să vorbesc cu familia mea. Manualul este complex și foarte detaliat, dar este frumos în același timp.
Toți trainerii pe care i-am avut până acum sunt oameni extraordinari, foarte dedicați nouă și bine pregătiți în ceea ce fac. Simulatorul a fost, până acum, partea mea preferată, unde am fost pregătiți cum să gestionăm orice situație de urgentă prin care am putea trece.

Ai ceva restricții pe perioada training-ului sau reguli mai dure pe care trebuie să le respecți?

Acum este perioada Ramadanului, așa că avem restricții în privința îmbrăcămintei, nu se poate mânca/bea în locuri publice, iar cluburile/puburile și alte locuri de socializare ori se vor închide, ori vor funcționa fără muzică.
În rest, singurele reguli sunt de a urma protocolul de Image&Uniform: părul prins în coc, rujul roșu în permanentă perfect și tricoul roșu polo oferit de ei), și regulile standard de comportament care există în orice altă companie.

Cum ți se pare viața în Dubai?

Vara începe să își facă apariția acum și aduce temperaturile pentru care Dubai este cunoscut, dar eu ador căldura așa că nu mă pot plânge de nimic. Dubai este un oraș cu totul diferit de oricare altul din Europa, o altă lume, un oraș al înălțimilor, unde întâlnești cam la tot pasul ceva ce este “cel mai mare”, “cel mai înalt”, “cel mai luxos” sau “cel mai scump”. Dubai este un oraș extraordinar, în continuă dezvoltare, cosmopolit și foarte primitor, un oraș care vibrează zi și noapte de lumini și aer oriental. Chiar dacă sunt aici de o lună, încă nu am avut timp suficient să îl descopăr așa cum mi-ar fi plăcut, training-ul îmi ocupă cel mai mult din timp, dar sunt foarte fericită că am oportunitatea de a locui într-un oraș de top din lume.

training emirates 4 1024x768 Cătălina, stewardesă Emirates: Să nu îți fie frică să încerci ceva nou!
Ai urmat cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă alături de echipa noastră. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Cursul “Vreau să fiu Stewardesă” a fost ceea ce m-a ajutat să fiu acum aici, sunt convinsă de asta. Pentru că m-ați pregătit pentru ceea ce urmă, pentru că am făcut interactiv exercițiile care au fost identice cu ce am întâlnit la interviu, am știut cum să abordez fiecare probă în parte, cum să mă comport, să mă prezint, să vorbesc și cel mai important să afișez zâmbetul care arăta cât de mult îmi doresc să reușesc!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Niciodată să nu îți fie frică să încerci ceva nou! Este foarte important să ai curajul să încerci, să nu îți fie frică de nou, să ieși din zona de confort, doar așa poți progresa. Dacă îți dorești cu adevărat trebuie să îți urmărești acest vis și să fii mereu cu zâmbetul pe buze indiferent ce se întâmplă.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Vă mulțumesc pentru treaba minunată pe care o faceți pentru noi, viitori însoțitori de zbor! Eu mereu o să vă fiu recunoscătoare pentru tips&tricks, pentru ajutorul personalizat oferit în cadrul cursului și chiar și în afară lui.  Sunteți o echipă deosebită!
Forever greateful,

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.