Cât câștigă un însoțitor de bord Emirates și ce beneficii oferă compania

După cum bine știți, în ianuarie și februarie, Emirates va organiza sesiuni de recrutare de tip OPEN DAY la în România, la București, Constanța și Timișoara. Sute de candidați vor merge să își încerce norocul la una din cele mai mari companii aeriene din lume, motivați de perspectiva unui job care le oferă posibilitatea de a vedea lumea și un salariu cu mult peste media din România.

Probabil că toată lumea vrea să afle care este salariul unei stewardese/însoțitor de bord Emirates înainte de a merge la interviu, astfel încât să poată face o alegere în cunoștință de cauză:

SALARIU EMIRATES – din ce este compus: 

1. Salariu de bază: (clasa economică): 4260 AED*

2. Ora de zbor: 58,25 AED (în medie, zbori lunar între 80-100 ore)

Orele de zbor sunt stabilite în concordanță cu nevoile companiei și regulamentele de operare ale companiei, cât și cu Flight Time Limitations.

Rosterul lunar de zbor(programul) va fi stabilit în funcție de nevoile companiei. Dacă vei munci în zilele de sărbători legale în UAE, vei fi plătit în plus pentru aceste zile.

Salariu lunar total: (în medie): 9359 AED ( aprox. 2500 $)

* 1 AED = aprox. 1 leu

La acest salariu se adaugă și diurna pentru layover, care diferă în funcție de țara spre care vei avea zbor. Hotelul este asigurat de companie pentru fiecare layover (hoteluri de 4 și 5 stele).

Alte bonusuri

Bonusurile oferite de companie sunt diferite, în funcție de poziția pe care o ocupi în companie.Dacă vei fi avansat pe altă poziție, vei fi plătit în consecință.

Alte beneficii oferite de companie

Training și Licențe

Training gratuit: 8 săptămâni la Emirates Crew Training College în Dubai.

Va trebui să termini trainingul și să urmezi cursul de SEP (Safety & Emergency Procedures) înainte de a putea fi planificat la zbor.

Dacă nu ai trecut aceste examene, contractul tău se poate încheia și vei fi trimis acasă.

Contractul tău va continua numai în cazul în care vei trece toate examenele impuse de companie.

Ți se va cere obținerea și menținerea licenței locale pentru accesul în aeroport, carnetul de conducere sau orice alte licențe necesare în UAE.

*Cazare gratuită în complexul companiei, în apartamente cu 2 sau 3 camere și toate utilitățile plătite: apă, electricitate etc. Vei avea propria cameră și vei împărți livingul si bucătăria cu alta colegă/colege (puteți fi 2 sau 3 persoane în același apartament). Atenție: Facturile la TV, internet, telefon nu sunt acoperite de companie.

După perioada de probă de 6 luni, poți cere companiei să te muți într-un alt apartament, în funcție de disponibilitate. Prima mutare este gratuită, însă orice altă mutare ulterioră va fi taxată de companie.

Dacă ești căsătorit/ă și locuiești cu soțul / soția în UAE, vei primi din partea companiei o sumă de bani de cazare în valoare de 4,150 AED / lună, în locul cazării gratuite oferite de către companie în complexul repartizat.

Nu ești eligibil să primești suma de bani pentru cazare sau cazarea gratuită  în complex dacă locuiești cu un angajat al companiei care beneficiază și el de cazare gratuită.

*Transport:

Dacă locuiești în complexul companiei, ești obligat să folosești mașinile speciale ale companiei pentru transportul între casă și punctele de serviciu(aeroport sau academie ). Acest transport este gratuit la aeroport/academie și înapoi.

Dacă locuiești în afara complexului, primești o sumă pentru transport în valoare de 485 AED / lună, în locul transportului gratuit.

*Uniformă și serviciul de curățare gratuit în Dubai

*Contract pe 3 ani; perioadă de preaviz de o lună după finalizarea perioadei de probă (primele 6 luni)

*Bilet de avion gratuit anual – după terminarea cu succes a trainingului și a perioadei de probă, vei beneficia de un bilet de avion gratuit la fiecare 12 luni, calculate din momentul în care ai avut data de joining la companie.

Pentru început acest bilet va fi emis inițial pe ruta Dubai – București.

Eligibilitatea și destinația biletului sunt subiectul regulamentelor interne ale companiei

*30 de zile de concediu pe an (1 ianuarie- 30 decembrie). Acestea sunt zile calendaristice, din considerente operaționale ale companiei.(vei beneficia de concediu numai după terminarea perioadei de probă)

*Beneficii familiale pentru membrii familiei (bilete de avion gratuite/reduse)

*Concediu medical – după ce vei termina perioada de probă, vei benefici și de concediu medical plătit, în funcție de regulamentele companiei, ce pot fi rectificate din când în când.

Politica actuală a companiei prevede pentru concediul medical pe durata unui an (cumulat) urmatoarele:

 • primele 15 zile: salariu de bază și beneficiile fixe lunare întregi
 • următoarele 30 zile: jumatate din salariul de bază, jumătate din indemnizația de transport și beneficiile fixe lunare întregi

*Asigurare medicală (fiecare însoțitor de bord contribuie lunar cu 80 AED ca să beneficieze de această asigurare medicală)

*Asigurare de viață și în caz de accident

Pe 26 ianuarie te pregătim să treci cu succes de interviul Emirates. Organizăm un curs intensiv la București și Timișoara în cadrul căruia vei exersa toate probele de la interviu, testele de limba engleză și modul în care să răspunzi la întrebările puse de recrutori. Detalii despre curs aici.

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Cât câștigă un însoțitor de bord Emirates și ce beneficii oferă compania

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

6 comments

 • Anne august 7, 2018   Reply →

  Biletul de avion spre Dubai, după ce se trece de interviu bineinteles, este asigurat de companie?

  • Rucsandra Mihai august 7, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Anne,

   Da, biletul de avion sre Dubai, pentru a începe trainingul, este plătit de către companie.
   O zi frumoasă!

   Rucsandra

 • Acu Andreea septembrie 20, 2018   Reply →

  Bună! Dacă nu reușești la o anumita companie în cât timp mai poți sa dai la aceeași companie? Și dacă pe, perioada în care nu mai poți să aplici pentru respectiva companie se poate merge la altele? Mulțumesc

  • Rucsandra Mihai septembrie 24, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Andreea,

   Perioada de așteptare dintre interviuri depinde de la companie la companie și de faza interviului la care ai fost eliminată. Spre exemplu, compania Qatar nu are perioadă de așteptare ăntre interviuri, poți aplica imediat pentru o nouă recrutare, indiferent de faza interviului la care ai fost eliminată.
   Compania Emirates cere candidaților care au ajuns în faza superioară a interviului ( final interview ) să aplice după 6 luni de la acel interviu.Dar se pare că unora dintre candidați le-ar fi spus că pot aplica acum și după 3 luni.
   Compania Wizz Air are tot o perioadă de așteptare de 3-6 luni.
   În perioada de așteptare poți aplica liniștită la orice altă companie aeriană.
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Alexandra februarie 26, 2019   Reply →

  Buna. Se plătește training-ul la Emirates ? Sau cursul după ce ești acceptata ?

  • Anca Dumitrescu februarie 27, 2019   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Alexandra, trainingul este gratuit 🙂

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.