Bianca, stewardesă Wizz Air: Am intrat la interviu cu cel mai mare zâmbet din lume

Atunci când îți dorești cu adevărat ceva, universul lucrează pentru asta prin oamenii pe care ți-i scoate în cale sau întâmplările care te marchează în anumite momente ale vieții. Așa s-a întâmplat și cu Bianca, viitoare însoțitoare de bord Wizz Air.

Cine este Bianca și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea  mai bună?

Despre Bianca pot să spun că este un om ambițios, muncitor și foarte serios în viața de zi cu zi. Ca prietenă, Bianca este genul de om care nu te lasă niciodată la greu, ea ascultă toate ofurile, când ești trist de face să râzi, iar paradoxal cu imaginea de zi cu zi, Bianca este o persoană foarte distractivă, amuzantă și care trăiește clipa.

bianca mardan wizz 5 Bianca, stewardesă Wizz Air: Am intrat la interviu cu cel mai mare zâmbet din lumeCum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Microbul zborului a venit într-un moment de cumpănă. Cred că universul a decis să îmi trimită această “cale”. Nu mai zburasem niciodată, iar anul trecut prin luna septembrie, am primit de nicăieri un email de recrutare pentru compania Ryanair, eu care nu mă gândisem niciodată să urmez cariera asta. Fiind surprinsă, am decis să mă documentez, să citesc cât mai mult despre acest domeniu și despre ce înseamnă să fii stewardesă. După o săptămână de citit articole, vizualizat vloguri, etc, le-am găsit pe fetele de la Vreau să fiu Stewardesă și am decis să merg la cursul de pregătire, care era chiar înaintea interviului Emirates din octombrie de la Timișoara. Chiar dacă nu mai zburasem până atunci, ceva din mine mă chema printre nori, simțeam că locul meu este printre nori. Ulterior am avut ocazia să zbor și atunci mi-am dat seama că locul meu este acolo. Iubesc să zbor! De când am intrat în avion parcă îmi părăsisem corpul și mă vedeam una din stewardese, zâmbind și întâmpinând pasagerii.
bianca mardan wizz 3 e1549876982518 Bianca, stewardesă Wizz Air: Am intrat la interviu cu cel mai mare zâmbet din lume

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

Momentan lucrez la recepție într-o clinică dentară. M-a ajutat foarte mult acest job, de asta l-am și ales, pentru că zâmbetul este nelipsit zilnic, ospitalitatea la fel, iar interacțiunea cu oamenii este continuă 8 ore pe zi. Am învățat cum să interacționez cu diverși oameni, cum să rezolv un conflict, cum să aflu nevoile oamenilor atât telefonic cat și față în față, cum să îi fac să se simtă confortabil deoarece vizitele la dentist pot fi foarte stresante pentru unii oameni. O zi la serviciu începe cu un zâmbet și se termină tot cu un zâmbet, exact ca o zi din viața unei stewardese. La interviu tocmai atitudinea pe care o am zilnic m-a ajutat foarte mult, și de asemenea la interviul final la întrebările pe baza CV-ului am avut ce povesti recrutorilor, chiar au râs și mi-au spus că în unele situații mă înțeleg chiar foarte bine, mai ales când vine vorba de acei oameni mai dificili, și chiar mi-au complimentat atitudinea pozitivă pe care am avut-o când le povesteam.

La câte interviuri ai fost până să fii selectat? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Înainte de interviul de la Wizz, pe care l-am trecut cu brio, am fost la interviul Emirates din decembrie de la București. Experiența a fost unică, chiar dacă nu am trecut de CV drop, am realizat unde am de muncit, pentru că în momentul în care stai față în față cu recrutorul, timpul se oprește în loc și trebuie să fii stăpân pe situatie, să preiei controlul și să te valorifici cât de rapid și eficient poți.

Cum a decurs interviul Wizz Air ? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul de la Wizz a fost cea mai grea și frumoasă experiență pe care am trăit-o până acum. Emoțiile au apărut încă de la 6 dimineața de când m-am trezit și au oscilat pe tot parcursul interviului, adică 9 ore.

Cea mai grea probă mi s-a părut cea de role-play, deși  am avut o situație destul de comună, un pasager este iritat de zgomotul făcut de cei doi copii din fața lui. M-am înarmat cu răbdare, zâmbet și atitudine pozitivă, și am reușit în timp relativ scurt să calmez apele, chiar dacă recrutorii au început să se certe, jucând rolul pasagerilor.  Mi-am păstrat calmul, iar în momentul lor de respiro de 2 secunde, am decis să le spun frumos că trebuie să rezolvăm situația, am oferit soluțiile, iar ei au fost de acord.
bianca mardan wizz 4 Bianca, stewardesă Wizz Air: Am intrat la interviu cu cel mai mare zâmbet din lume

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine?

Cred că recrutorii m-au ales pe mine pentru că la prima probă de prezentare, am intrat pe ușă cu cel mai mare zâmbet din lume, și i-am rugat frumos să se prezinte din nou pentru că nu am auzit clar numele lor. Au fost surprinși, s-au prezentat și am continuat să mă prezint, ca și cum aș fi vorbit cu un nou prieten. M-au întrebat de ce vreau să fiu stewardesă și dacă cunosc pe cineva de la Wizz.
bianca mardan wizz 1 Bianca, stewardesă Wizz Air: Am intrat la interviu cu cel mai mare zâmbet din lume

Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred ca au fost mai multe calități care au contat, a fost un mix perfect, de la fața zâmbitoare, la atitudinea deschisă față de recrutori și față de restul participanților,  până la calmul pe care l-am afișat ca să trec de situațiile stresante în care am fost pusă.

Când ai primit vestea cea bună și când vei începe să zbori ?

Momentan am primit email-ul de confirmare, iar training-ul va începe pe 18 martie, răspunsul l-am primit după fix o săptămână de la interviu.
bianca mardan wizz 2 Bianca, stewardesă Wizz Air: Am intrat la interviu cu cel mai mare zâmbet din lume

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în 2018 la Timișoara. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerul?

Training-ul cu fetele de la Vreau să fiu Stewardesa a fost cel mai util și bun lucru pe care l-am făcut, mai ales la început de drum, când nu știam mai nimic din ce înseamnă  aviația. Am învățat foarte multe lucruri fără de care nu aș fi trecut nici un interviu, atitudinea și căldura trainerului, Rucsandra, m-a încurajat foarte mult, am avut ocazia să exersez toate probele și să îmi dau seama unde ar trebui să lucrez mai mult, am primit sfaturi foarte bune, și nu în ultimul rând, m-am simțit ca într-o familie pe parcursul a doua zile.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să urmeze un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă, este o experiență minunată, pe care o recomand tuturor celor care își doresc o carieră printre nori. Este cel mai bun prim pas.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.