De ce sunt doriți bărbații în aviație?

Jobul de însoțitor de bord nu înseamnă doar uniforme frumoase, machiaj impecabil, ruj roșu și coc perfect. Pe zbor te întâlnești cu tot felul de oameni, culturi și situații care pot pune însoțitorii de bord în dificultate. Și pentru că fiecare zi e diferită, însoțitorii de bord trebuie să fie și ei cât mai variați, iar asta include atât femei, cât și bărbați.

Deși se vorbește mereu despre “stewardese”, “air hostess”, “însoțitoare de bord” și auzi rareori de bărbați care să își construiască o carieră în aviație, numărul acestora este, în fapt, mare și în continuă creștere.

La început, când m-am hotărât să urmez o carieră în acest domeniu, am petrecut foarte mult timp gândindu-mă dacă mi s-ar potrivi, dacă aș fi acceptat, dacă există însoțitori de bord bărbați și dacă da, de ce? Din fericire, articolele scrise pe platforma Vreau să fiu Stewardesă, cât și poveștile de la secțiunea “Bărbați în aviație” mi-au oferit răspunsurile pe care le căutam.

heinrich kubis 300x178 De ce sunt doriți bărbații în aviație?

Așa am aflat despre primul însoțitor de bord din lume, Henrich Kubis, care în 1912 devenea primul cabin crew pentru Delag Airline, pe un Zeppelin LZ-10. Îndatoririle lui erau similare cu cele ale însoțitorilor de bord de astăzi: să aibă grijă de pasageri și să asigure siguranța și confortul acestora.

Așadar, să fii însoțitor de bord ca bărbat nu este ceva tabu, ceva rar și greu de întâlnit. În fapt, din ce în ce mai multe companii aeriene recrutează bărbați care să se alăture echipajului de cabină. Cele mai populare sunt Emirates, Qatar Airways, Etihad, WIZZ Air, RyanAir, British Airways, Norwegian și lista poate continua. Companiile care caută exclusiv femei sunt mult mai puține și această condiție ține de nevoile și preferințele acestora, dorind uniformitate și menținerea imaginii clasice a stewardeselor.

De ce este nevoie de însoțitori de bord bărbați?

Te-ai putea întreba acest lucru, iar răspunsul este simplu: pentru că suntem egali, iar diversitatea e frumoasă. Îndatoririle unui însoțitor de bord bărbat nu diferă față de cele ale unei femei. Diferența se aplică atunci când, în anumite culturi, prezența unui bărbat la bord, ca însoțitor este preferată. Spre exemplu, în anumite religii, bărbaților le este interzis să privească ori să aibă orice fel de contact cu o femeie. Cu toate acestea, acești oameni călătoresc și o fac cu avionul pe distanțe lungi, ceea ce înseamnă că un însoțitor de bord bărbat este necesar pentru a asigura siguranța și confortul acestora. De aceea pe zborurile către Israel este aproape întotdeauna un bărbat în echipajul de la bord.

Desigur, poate un rând în plus de mușchi vine în ajutor atunci când bagajele foarte grele trebuie puse în compartimentul de deasupra 😉

Pasiunea pentru zbor și dorința de a avea o carieră în acest domeniu nu pot fi împărțite pe sexe. Băieții nu trebuie să fie neapărat piloți, iar fetele stewardese, ci fiecare trebuie să își urmeze chemarea. Așa că dacă până acum aveai dubii în ceea ce privește acest aspect, de acum poți sta liniștit. Și bărbații pot fi “stewardese”!

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesă și vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Trainerii noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

  • 8-9 iunie: curs Vreau să fiu Stewardesă la Cluj Napoca(detalii aici)
  • 20-23 iunie 2019: cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
  • sesiuni private de pregătire, față în față sau pe Skype, dacă nu poți ajunge la cursurile noastre. (detalii aici)
  • 25-27 iulie 2019: cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
Nicoleta Gherman avatar 80x80 De ce sunt doriți bărbații în aviație?

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.