Poante, glume, bancuri cu și despre stewardese

Nu știu în ce măsură zicala “Râsul îngrașă” a fost dovedită științific, dar ținând cont de faptul că toate companiile aeriene oferă însoțitorilor de bord uniforme cu cel puțin un număr mai mare (just in case – mâncarea de la bordul avionului devine prea delicioasă și îți afectează silueta), ne putem permite să râdem cu poftă în următoarele 10 minute. Pe lângă stresul zilnic, munca în echipă și responsablitățile cărora un însoțitor de bord trebuie să le facă față, există numeroase momente amuzante prin natura lor, prin diferența de cultură, limbaj sau chiar personalitate. Noi am făcut o selecție de situații amuzante și bancuri despre stewardese care au destins atmosfera de fiecare dată la locul de muncă, indiferent dacă au fost impărtășite între colegi sau chiar pasagerilor.

IMG 0911 293x300 Poante, glume, bancuri cu și despre stewardese

Un domn foarte bogat decide că a sosit timpul să își achiziționeze un nou creier, iar locul cel mai potrivit se dovedește a fi un muzeu specializat în conservarea celor mai renumite minți luminate. Ajuns la fața locului domnului îi sunt prezentate următoarele: creierul lui Einstein care se vinde cu două milioane de dolari, creierul lui da Vinci vândut cu cinci milioane de dolari și creierul unei stewardese care poate fi achiziționat contra unei sume de douăzeci milioane de dolari. Uimit fiind de diferența uriașă de preț și de faptul că nu înțelegea de ce creierul unei stewardese este atât de scump, domnul decide să întrebe vânzătorul de ce acest creier este atât de valoros dacă aparține unei stewardese de care nimeni nu a auzit. Răspunsul vânzătorului l-a convins să îl cumpere: este atât de scump pentru că spre deosebire de celelalte, nu a fost folosit!

Pe un zbor intern german, o stewardesă trece pe lângă o familie chiar în momentul în care tatăl îi spune fetiței sale arătând spre aceasta: “Vezi tu, acesta este motivul pentru care trebuie să înveți bine la școală. Ca mai târziu să nu ajungi să practici asemenea meserie.” Auzind discuția, stewardesa i se adresează fetiței:”Tu să înveți bine la școală ca mai târziu să-ți permiți să zbori la First Class și nu ca tatăl tau la Economy Class.”

În avion, călătorul îi face ochi dulci stewardesei. La un moment dat îi spune:
– Sloganul companiei dumneavoastră pretinde că faceţi tot posibilul ca să aveţi călători fericiţi. Făceți-mă fericit, vă rog!
– Daţi-mi paharul, să vi-l umplu…

 

IMG 0924 300x224 Poante, glume, bancuri cu și despre stewardeseIMG 0926 225x300 Poante, glume, bancuri cu și despre stewardese
Într-un avion ce mergea de la Paris la New York, la un moment dat la Bussines Class este mare scandal. Căpitanul o trimite pe stewardesă să vadă ce se întâmplă. Vine înapoi şi îi spune că o blondă are bilet la Economic Class, dar s-a mutat la Bussines Class şi nu vrea sa plece. Trimite capitanul pe primul ofițer să o convingă să plece, dar şi acesta dă greș. Enervat, căpitanul se ridică şi spune:
– Mă duc eu, sunt căsătorit de 11 ani cu o blondă, mă voi descurca. Se duce, îi şopteşte ceva la ureche blondei, iar aceasta, fără nici un cuvânt, se ridică şi merge la locul ei. Toţi sunt entuziasmaţi, iar stewardesa îl intreabă ce i-a spus.
– Simplu, i-am spus că Bussines Class nu merge la New YorK!

 

IMG 0925 300x216 Poante, glume, bancuri cu și despre stewardese

O pasageră de origine americană întreabă o stewardesă unde se găsește “restroom”-ul, adică toaletă în engleza americană. În engleza britanică înseamnă însă cameră de odihnă, ceea ce stewardesa a și înțeles, motiv pentru care i-a explicat că la bordul avionului nu se află niciuna, ci doar pentru zborurile mai lungi de 6 ore. Bineînțeles că stewardesa s-a referit la posibilitățile de dormit ale echipajului. Pasagera a dat din cap cam afectată de răspuns și s-a întors la locul ei de unde nu s-a mai mișcat în următoarele 4 ore.

Un Boieng 777, o cursă de noapte, o stewardesă superbă cu un decolteu devastator se apleacă deasupra unui pasager care nu dormea şi-l întreabă încetişor:
– Doriţi lapte sau ceai?
Pasagerul:
– În care este lapte şi în care este ceai?

FullSizeRender 1 282x300 Poante, glume, bancuri cu și despre stewardese

Instrumentele muzicale scumpe au voie să fie luate la bordul avioanelor cu condiția ca posesorul să cumpere pentru acesta un bilet separat și să fie legate tot timpul cu centura. O stewardesă povestește că pe un zbor către Boston, a întrebat un pasager care avea pe scaunul alăturat un contrabas ce meniu dorește să primească. Acestarăspunde: pentru mine carne de vită, iar pentru contrabas pui.

Cu mențiunea faptului că primul banc l-am auzit de la un Căpitan în timpul unui zbor, viața și munca unui însoțitor de zbor se dovedește a fi de fiecare dată ceva nou și inedit.

 

LIVE, LAUGHT, LOVE!
Andreea

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Andreea Julei avatar 80x80 Poante, glume, bancuri cu și despre stewardese

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

One comment

  • Gianina iulie 12, 2017   Reply →

    Am si eu o intrebare care nu are legatura cu acest articol. Ma intrebam daca doar Emirates si celelalte companii arabe ofera layover-uri sau sunt si companii americane/europene care fac asta.
    Multumesc mult daca raspundeți.

Leave a comment