Cum a fost la Assessment Day la Etihad Airways

Despre recrutarea de tip Assessment Day de la Etihad Airways ce a avut loc hotelul Intercontinental pe 27 aprilie, Florentina Ceapă, una dintre candidate, ne-a povestit că a fost un eveniment interesant, palpitant, cu multe informaţii utile pentru cei care vor să urmeze o carieră de însoţitor de bord.

Au fost mai puţine persoane decât pe 25 aprilie, iar din partea Etihad Airways au fost prezenţi recrutorii: Mike (Noua Zeelendă), Jasmin şi Liz/Elizabeth (Australia).

După ce candidaţii au intrat în sală, prima probă a fost cea de înălțime (atingerea a 210 cm), iar fiecare a înmânat Application Form-ul împreună cu CV-ul. A urmat o scurtă conversaţie de câteva minute, cu întrebări scurte pe baza CV-ului, care necesitau răspunsuri la fel de succinte.

Florentina a fost întrebată:

 • despre experienţa ei în America:
 • unde a fost plecată cu programul Work and Travel – cum i s-a părut această experienţă – cum a resimțit distanța faţă de familie
 • despre jobul actual
 • de cât timp lucrează – recrutorul a notat durata pe CV

A urmat un test de limba engleză care a durat 15 minute. Florentina este de părere că nu a fost un test greu, ci unul de nivel mediu și crede că adevăratul nivel de limba engleză reiese din interacţiunile pe care candidații le au cu ceilalţi participanţi la proba de lucru în echipă, respectiv discuţiile cu recrutorii.

Testul de engleză de la Etihad Airways a constat în:

I. Noţiuni elementare de gramatică, propoziţii cu câte un cuvânt lipsă, variante de răspuns a,b,c,d.

II. S-a dat un text urmat de întrebări ce aveau variante de răspuns. Întrebările au fost puse pe baza textului.

III. S-a dat un text lacunar urmat de 10 cuvinte ce trebuiau poziţionate corespunzător în text.

IV. S-a dat un text urmat de întrebări pe baza lui; de această dată întrebările nu aveau variante de răspuns.

Florentina spune că toate cele 4 subiecte au fost clare, concise, cu formulări şi tematici adecvate. Unul din texte a fost despre Etihad, altul cu instrucţiuni pentru noi însoţitori de bord. Alegerea corectă a variantei de răspuns i s-a părut logică.

După testul de limba engleză a urmat o prezentare a companiei ţinută de unul din recrutori (în acest caz a fost vorba de Liz), timp în care ceilalţi doi reprezentanţi Etihad Airways au corectat testele.

Florentina crede că după proba de limba engleză au rămas în joc mai puţin de jumătate. Ea este convinsă că decizia eliminării a fost luată după factori precum interacţiunea şi vibe-ul pe care l-a transmis fiecare participant.

În articolul Jurnal de stewardesă. Probele de la interviu, M. poveșteste despre experiența ei de la interviul ei cu Etihad Airways de toamna lui 2013. (M. a fost recrutată de Eithad și zboară deja de câteva luni pentru companie).

Mulțumim Florentinei pentru împărtașirea experienţei personale cu noi.

2 Comments
 • Georgiana
  Posted at 14:41h, 12 august Răspunde

  Buna,
  Stiu ca a-ti mai furnizat aceasta informatie dar acum nu o mai gasesc.
  Daca treci de interviul final la Etihad, cam care este perioada de timp pana cand primesti un da sau nu final?
  Multumesc

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 15:57h, 12 august Răspunde

   Buna Georgiana,

   Aproximativ 2 saptamani ar fi perioada, dar sa stii ca difera de la candidat la candidat 🙂

   Multa bafta!
   Anca

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.