Aripile Sandrei – Primera Air a fost visul ei, un vis devenit realitate

Sandra este o bucurie, asta poate să spună oricine a avut-o în preajmă. E genul de om hotărât, care știe ce vrea și are un simț al umorului contagios. Ochii ei mari și îndrăzneți compensează statura mignonă și-ți vine s-o iei în brațe ori de câte o ai prin preajmă. Când s-a hotărât că vrea să lucreze ca stewardesă știa engleză extrem de puțin, chiar ea ne povestea râzând cum îi era extrem de greu să comunice mai mult de “Hello, How are you, How was your day?”. Ambiția ei a fost însă mai presus decât orice și în câteva luni s-a pus pe învățat intens pentru că știa că doar așa își poate împlini acest vis frumos. În drumul ei către nori a avut parte și de un aliat important: cea care a susținut-o enorm în acest context, cea care a încurajat-o și a crezut cel mai mult în ea a fost mama ei. Chiar ea a trimis-o și la noi la curs și tot ea a trăit cu sufletul la gură fiecare emoție a interviului susținut de Sandra.

De când am cunoscut-o, în luna mai a acestui an, la cursul English for Cabin Crew, am aflat că Sandra cel mai mult își dorea să lucreze pentru Primera Air. Era compania ei preferată și aștepta cu sufletul la gură o nouă recrutare. Între timp a mai participat la interviuri cu companii aeriene, însă toate drumurile duc acolo unde sufletul tău își dorește – așa că la final de octombrie, când Primera Air a venit să recruteze la București, visul Sandrei a prins contur. Recrutorii și-au amintit de ea, căci participase la un interviu și în februarie, însă din cauza limbii engleze nu reușise să fie selectată. Însă iată că acum era rândul ei să prindă aripi, iar recrutorii s-au arătat extrem de impresionați de faptul că Sandra călătorise 12 ore cu trenul pentru a putea participa la această recrutare. Dar ce sacrificii nu facem atunci când e vorba despre a ne împlini visul?

Iată mai jos povestea frumoasă a Sandrei, pe care universul a răsplătit-o din plin pentru așteptare și ambiție.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să lucrezi ca stewardesă și ce te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

De mică am fost fascinată de tot cea ce înseamnă zbor. În copilărie alături de fratele meu încercam să zburăm cu umbrela prin vânt, ba chiar ne-am făcut un plan cum să ne construim niște aripi pentru a zbura, îmi doream enorm să văd lumea de sus din nori, priveam mereu cerul gândindu-mă cum aș putea să ajung măcar o data acolo sus să văd soarele mai de aproape? (‘’Oare pământul e chiar rotund? Dacă aș ajunge sus pe cer aș află răspunsul, de unde și cum răsare soarele?‘’)… Și tot felul de întrebări mă frământau la o vârstă fragedă… Anii au trecut, iar răspunsul la dorința mea de a ajunge măcar odată acolo sus a venit târziu, abia după ce am terminat facultatea mi-am dat seama că visul meu de a ajunge măcar odată printre nori poate deveni realitate ba chiar mai mult o rutină, un job unde pot combina dorință de a fi printre nori cu munca. Am început să mă documentez mai mult despre această carieră, iar pe măsură ce aprofundam simțeam tot mai mult că acest job de stewardesă a fost creat special pentru mine.

Ești o persoană mereu veselă și cu zâmbetul pe buze, umpli cu energie bună camera în care intri. Crezi că asta a fost cheie succesului tău la interviu?

Cu siguranță da, iar recrutoarele au simțit lucrul acesta, cu toate că noi nu credem dar ni se citesc pe față toate emoțiile și trăirile. În ziua interviului m-am trezit cu zâmbetul pe buze mai fericită ca niciodată, poate și prin faptul că mi-am propus ca acest interviu să fie diferit: să merg cu Dumnezeu, să las emoțiile deoparte, să fiu eu însămi, să am curaj și să le demonstrez tututor celor prezenți la interviu că îmi doresc din toată inimă acest job.

Încă de când ne-am cunoscut la curs, acum câteva luni, știu că îți doreai extrem de mult să lucrezi pentru compania Primera Air. De ce?

Ooh, aș putea înșira o mie de motive, dar voi spune doare câteva mai importante: Dat fiind faptul că sunt mignonă, Primera Air este compania care nu are probă de înălțime și te acceptă chiar cu 1.57cm cât am eu. Apoi, programul lor de lucru m-a fascinat, două luni lucrezi cu două săptămâni concediu – ce poate fi mai minunat? Lucrezi cu drag, dar ai și timp să vizitezi, să te relaxezi. Pentru că este de tip charter, pentru că are destinații pe gustul meu în diferite stațiuni mai ales în cele dragi sufletului meu din Spania <3 (ador Spania și tot ce ține de cultural lor).

sandra vreau sa fiu stewardesa 3 Aripile Sandrei   Primera Air a fost visul ei, un vis devenit realitate

La câte interviuri ai participat până la cel cu noroc? Ce ai învățat din fiecare experiență eșuată?

Al 6-lea a fost cu noroc, am avut nevoie de 5 interviuri eșuate ca să înțeleg cheia succesului. Uneori ai nevoie de eșecuri pentru a te forma, îmi place foarte mult un citat: ’’Oamenii buni sunt buni pentru că au atins înțelepciunea prin eșec. Câștigăm foarte puțină înțelepciune din succes. (William Saroyan)’’. Fiecare experiență a fost diferită pentru mine și fiecare m-a adus cu un pas mai aproape de visul meu. Dacă la primele interviuri am fost foarte timorată pe parcursul celor 6 interviuri am învățat să fiu naturală, să fiu eu însămi. Nu poți să joci rolul de veselă și zâmbitoare când inima îți bate cu putere în piept, trebuie să te detașezi de toate ca să poți trece cu succes, iar fiecare interviu asta m-a învățat. Eșecul e un lucru bun!!

Cum a decurs interviul Primera Air? Cum ai interacționat cu recrutorii? De ce crezi că te-au ales tocmai pe tine din atât de mulți candidați?

Cu toate că acea zi a fost una foarte ploioasă, inima mea a fost veselă, iar eu am venit cu un chef nespus de a trece toate probele. Interviul a început la ora 10 dimineață cu testul de engleză. Din peste 100 de candidați câți am estimat eu că am fost, am reușit să trecem după această probă în jur de 70-80 de persoane.

Recrutoarele au fost minunate mereu cu un zâmbet cald pe buze, care te făcea și pe tine involuntar să zâmbești doar când le vedeai. Din prima am interacționat foarte bine, în primul rând atitudinea lor pozitivă m-a făcut și pe mine să fiu mai veselă și optimistă decât sunt de obicei. E foarte important să îți creezi o conexiune între tine și recrutori, pentru că îți e mai ușor să treci probele să lași emotile și să fi tu însuți.

Pentru că probele de grup au fost scoase am intrat direct în interviul final unde mi-am așteptat rândul cu răbdare și calmitate. Am intrat penultima în sală la ora 18:10. Obosită ce-i drept, dar nu am lăsat să se vadă asta. Mi-am imaginat că sunt acasă și vorbesc cu mama mea, nu în sală de examen cu cele două recrutoare, iar asta m-a făcut să fiu foarte relaxată, să fiu exact cum sunt eu acasă. După o serie de întrebări și discuții m-au întrebat de când sunt disponibilă și le-am spus că sunt chiar de atunci seară, au zâmbit și mi-au spus că mă vor anunța în scurt timp.

Cred că m-au ales pe mine pentru că l-am avut pe Dumnezeu alături. Nu voi ști niciodată de ce m-au plăcut mai mult pe mine, iar pe alții mai puțin, poate că au văzut în mine dorința puternică de a obține acest job, am încercat să pun în aplicare toate sfaturile pe care le-am primit de la voi și asta a contat. Am fost perseverență, nu m-am dat bătută de câte ori am eșuat, m-am ridicat și am încercat din nou. Orice sacrificiu, orice efort, orice muncă nu rămâne nerăsplătita mai ales când îți dorești din toată inimă.

23782017 1713580538681564 321593109 n Aripile Sandrei   Primera Air a fost visul ei, un vis devenit realitate

Ai urmat cursul English for Cabin Crew alături de echipă Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut cele 3 zile petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri? În ce măsură crezi că pregătirea ante-interviu contează la recrutare?

Da, am urmat cursul pentru că aveam nevoie de voi în nebunia de interviuri eșuate în care mă aflăm atunci. Pot să spun că nu regret o secundă că am venit la curs, au fost 3 zile pline de bună dispoziție, fericire și informații. Am învățat multe lucruri noi, cum să scap de emoțiile ce încă le aveam, cum să trec cu ușurință probele ce mă așteptau la interviu, cum să mă descurc cu vorbitul în public, într-un cuvânt am prins încrederea în mine de care aveam atâta nevoie pentru a trece cu brio interviul. Echipa de traineri e minunată, vii timorată la curs pentru că nu cunoști pe nimeni, nu ști ce te așteaptă și pleci schimbată radical cu mulți prieteni noi. Un mediu cald și prietenos cred că doar la voi, în Galeria Ocidentului poți să găsești. De cum am intrat pe ușă m-ați primit cu atâta dragoste și bunăvoie încât aveam impresia că vă cunosc de o viață.

Pot spune că pentru mine această pregătire a avut un impac foarte mare și benefic, deoarece am învățat că eșecurile sunt benefice, că trebuie să lupt, cum să lupt, am prins încredere în mine și am știut că voi învinge. Pentru cine își dorește o carieră în aviație întâi de toate vă rog să trecepti pe la echipa Vreau să fiu Stewardesă și veți avea drumul spre nori garantat.

18620155 1437297169641959 4144724317474775042 n Aripile Sandrei   Primera Air a fost visul ei, un vis devenit realitate

Care ar fi cele 3 cuvinte care îți definesc cel mai bine caracterul?

Ambiția, Răbdarea, Credința.

Știu că principalul tău suporter în competiția pentru jobul de stewardesă a fost mama ta. Ea cea care te-a încurajat să vii la curs, să mergi la interviuri, să lupți pentru a-ți urma visul. Cum a reacționat când i-ai spus că ai fost acceptată și că în curând vei începe să zbori?

Da, mama mereu m-a susținut în împlinirea acestui vis, iar la fiecare interviu a trăit toate stările și emoțiile mele. Era atât de implicată și emoționată încât am preferat să nu îi mai spun când merg la interviu, așa că la al 4-lea interviu am fost fără să știe. Ea oricum era la curent cu toate informațiile de pe site-ul Vreau să fiu stewardesă, de multe ori știa ea ceva ce nu apucam eu să citesc.

Când a auzit prima dată de compania Primera Air, (pe atunci nici eu nu știam atât de multe despre această companie) mi-a spus că ea își dorește din tot sufletul să intru la compania asta și ea simte că aici voi intra. Așa că a insistat foarte mult să merg la acest interviu și era sigură că voi intra, mai sigură decât am fost eu. În ziua cu interviul nici nu a fost la servici a stat și s-a rugat până am ieșit eu de la interviu. A fost atât de fericită că nu am cuvinte să descriu, cu toate că era răcită cobză s-a bucurat și a strigăt ca un copil mic, bucuria ei m-a copleșit și pe mine, care nu realizăm că acest vis s-a împlinit.

Ce sfat le poți oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să zboare?

Perseverența este cheia succesului. Dacă ști ce îți dorești cu adevărat și ai un țel nu renunța, luptă pentru visul tău. Și nu uita, abia atunci când îți dorești ceva DIN TOATĂ INIMA vei reuși, cât încă mai rămâne urmă de îndoială înseamnă că nu ești pregatit….toate au un scop și toate se întâmplă doar la timpul potrivit! Țin minte că mă pregăteam să merg la al 2-lea interviu și în mintea mea se frământau gânduri: dacă voi fi acceptată ce fac? Nu mi-am dat încă demisia de la celalat job, mai am lucruri pe care nu le-am rezolvat încă…. dacă nu le place de mine? dacă voi avea emoții prea mari și nu voi putea vorbi?. Categoric nu eram încă pregătită mental, spiritual și sufletește pentru a obține acest job. Cât încă mai încap astfel de îndoieli în mintea voastră e clar mai aveți încă nevoie de câteva ‘’interviuri eșuate’’.

aura vreau sa fiu stewardesa 1 768x1024 Aripile Sandrei   Primera Air a fost visul ei, un vis devenit realitate

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă

Sunteți minunate și faceți o treabă deosebită. Încurajările voastre chiar fac oamenii să prindă aripi. Mesajul de încurajare pe care l-am primit de la voi înainte de interviu mi-a pus un zâmbet pe față pentru întreaga zi. Vă mulțumesc din suflet pentru tot, vă pup cu drag și vă doresc să rămâneți la fel de minunate <3

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Aripile Sandrei   Primera Air a fost visul ei, un vis devenit realitate

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.