Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz Air

Pe Loredana  Auxente am cunoscut-o anul acesta in februarie, când a participat la Cursul Pregătitor pentru Interviul la o companie aeriană organizat de echipa Vreau să fiu Stewardesă. A venit la noi extrem de emoționată si cu un mare vis: acela de a prinde aripi. Am petrecut împreună următoarele zile și am văzut-o alături de ceilalți cursanți, mereu atentă, dorindu-și parcă să cuprindă tot universul fascinant al aviației în informațiile primite de la noi. Extrem de încrezătoare în forțele ei și în pregătirea făcută pentru a ajunge însoțitor de bord, a participat la interviul companiei Wizz Air la scurt timp duă curs și, deși nu avea nicio experiență anterioară de muncă și acesta era primul ei interviul la o companie aeriană, a reușit să treacă cu succes de toate probele, iar acum așteaptă cu nerăbdare să înceapă trainingul și să își primească aripile.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Prima dată m-am gândit că aș vrea să fiu stewardesă undeva prin clasa a 10-a, după ce citisem un articol pe internet, dar a fost un gând trecător. Mi se părea ceva imposibil la acea vreme. În clasa a 12-a a început să înflorească gândul acesta în mintea mea și începeam să simt că aș putea face asta. Când am început primul an de facultate, am zis că nu mai trebuie să aștept și dacă simt că sunt făcută pentru acest job, să nu mai pierd vremea.

Ce job ai in prezent? În ce măsură crezi că experiența ta de pâna acum a contat în procesul de selecție?

Momentan nu lucrez, sunt studentă în primul an. Experiența mea a constat destul  de mult în activități de voluntariat, întrucât nu am avut niciun job până acum. În orice caz, consider că experiența joacă un rol destul de important în procesul de selecție pentru că se caută oameni implicați si interesați.

Loredana stewardesă Wizz Air 7 1024x576 Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz Air

De ce ai ales Wizz Air?

Am ales Wizz Air pentru că este una dintre companiile care îmi va permite sa îmi continui studiile în București. În plus, sunt îndrăgostită de uniforma lor roz și mă visam în fiecare zi îmbrăcând-o.

Ce pași ai urmat în drumul spre nori? Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Consider că primul pas făcut a fost să nu mai aștept “momentul potrivit”. Apoi, am început să mă interesez din ce în ce mai mult despre acest job, ce implică, ce avantaje și ce dezavantaje sunt, de ce am simțit că este făcut pentru mine.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Pregătirea mea propriu-zisă a început în momentul în care m-am înscris la unul din cursurile Vreau să fiu Stewardesă pentru că știam că nu sunt destul de pregătită pentru interviu. Nu aveam deloc încredere în mine și simțeam că puținele cunoștințe pe care le aveam nu erau suficiente pentru a face o impresie bună la interviu.

Despre curs ar fi multe de zis. A fost o experiența de neuitat, pe care aș vrea să o repet la nesfârșit. Cele 4 zile au trecut prea repede, dar au fost suficiente pentru a acumula informații foarte utile și pentru a lega prietenii. Am avut niște traineri minunați, fără excepție. Am avut de la fiecare ce să învățăm și fiecare s-a asigurat că am înțeles tot ce ni s-a explicat. În plus, atmosfera de la curs era foarte caldă și prietenoasă, lucru care m-a ajutat enorm să îmi depășesc emoțiile.

cursantii vreau sa fiu stewardesa Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz Air

%name Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz Air

La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Nu am mai participat la niciun interviu până acum, iar primul la care am participat, pentru Wizz Air, a fost și cel norocos.

Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a părut cea mai grea probă?

Pentru mine interviul a fost o experiență plăcută. Deși am întârziat și eram foarte panicată, am reușit să mă adun într-un final. Au fost mulți candidați, iar cu unii dintre ei am reușit să vorbesc și să păstrez legătura. Prima probă, cea de CV drop, a adus și cele mai multe eliminări, să zic așa. Din 60-70 de persoane am mai rămas cam 19. A urmat proba de role-play de care îmi era cel mai teamă și simțeam că dacă trec de proba aceasta, trec de toate. Când mi-am văzut numele pe listă eram în al nouălea cer. A urmat proba de grup unde doar două persoane au fost eliminate, iar ultima probă a fost interviul final, față-n față cu recrutorii. Timpul s-a scurs foarte repede, iar la ultima probă deja eram mai relaxată și cu mai multă încredere în mine.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Cred că m-au ales pentru că am reușit să demonstrez cât de fericită eram să mă aflu acolo. Eram zâmbitoare si optimistă, și cred că asta le-a plăcut la mine. Cel mai mult a contat atitudinea și sinceritatea, din câte am observat eu. Erau multe persoane care au venit doar pentru a-și încerca norocul și persoane pe fața cărora se citea bucuria de a fi acolo.

Ce sfat ai oferi unui candidat, având in vedere experiența ta de la interviuri?

Ca sfat: să fie ei înșiși, să fie optimiști și să dea ce e mai bun din ei. Să știe că este o șansă, șansa lor, pentru care merită să lupte. Să fie sinceri și să se concentreze pe ceea ce au de făcut.

Ai vreo amintire frumoasă sau lecție importantă cu care ai rămas în urma cursurilor Vreau să fiu Stewardesă?

În urma cursului Vreau să fiu Stewardesă am învațat cât de importantă este atenția la detalii, pentru că ele sunt cele care fac diferența. De asemenea, am învățat cât de important este să fii optimist și să ai încredere în tine.

workshop vreau sa fiu stewardesa Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz Air

cursanti vreau sa fiu stewardesa 1021x1024 Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz AirUn gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă:)

Vă mulțumesc din inimă pentru tot ce m-ați învățat, de la noțiuni teoretice până la lecții de viată. Cuvintele nu pot descrie cât de recunoscătoare vă sunt pentru tot și știu că fără ajutorul vostru nu aș fi reușit să obțin acest job. Încurajez pe oricine își dorește o carieră în acest domeniu să vină la cursurile voastre pentru că o să aibă ce să învețe, cu siguranță. A fost o plăcere să vă întâlnesc, nu doar să vă citesc și aștept cu nerăbdare să vă întâlnesc din nou!

Încă o dată, vă mulțumesc din inimă pentru tot! Fără voi nu aș fi reușit, sunt sigură de asta!

Mulțumesc!

>

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Aripi roz pentru Loredana, viitoare stewardesă Wizz Air

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.