Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air

Ana Maria are o pereche de ochi mari, ce îmi amintește de Audrey Hepburn și cu un zâmbet cald, ce degajă mult calm și bună dispoziție. A venit la noi la curs încrezătoare, hotărâtă să afle care este secretul reușitei la un interviu de recrutare însoțitori de bord al companiei Wizz Air. Puțin timidă la început, Ana Maria s-a dovedit a fi un bun observator al interacțiunii umane și extrem de dornică să afle lucruri noi, pentru a putea să își împlinească visul de a zbura. La scurt timp după cursul Vreau să fiu Stewardesă, a participat la un interviu Wizz Air și a reușit să treacă de toate probele. Iată povestea drumului ei spre nori:

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere? 

Ideea de a fi stewardesă mi-a plăcut dintotdeauna, însă mi se părea destul de greu să ajungi acolo. Documentându-mă minuțios despre acest domeniu și văzând că e destul de greu să obții acest job, renunțasem. Asta până de curând, când în drum spre un concediu la munte, într-o benzinărie m-am intersectat cu o stewardesă Wizz Air, care m-a impresionat. Era deosebit frumoasă și elegantă, uniforma îi venea mănușă. Atunci am avut o revelație. Mi-am propus să încerc, oricât de dificil ar fi drumul până acolo. Era ianuarie, deja se publicaseră perioadele de recrutare. Mi-am pus target: sfârșitul lunii martie, mai exact 27. Am considerat că 3 luni îmi sunt suficiente să mă pregătesc, lucru ce m-a ambiționat și drept urmare am și reușit.
%name Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air

 Ce job ai în prezent? În ce măsură crezi că experiență ta de până acum a contat în procesul de selecție? 

Te pregătim să treci cu succes de interviul Wizz Air! Organizăm o zi de curs intensiv în care să poți exersa toate probele de la interviu, simulezi situațiile prin care te vor trece recrutorii, întrebările puse, înveți cum să faci o prezentare personală de succes și cum să eviți cele mai periculoase greșeli. Detalii și înscrieri aici.

De 4 ani lucrez în domeniul privat. Jobul actual nu are de-a face cu aviația, însă m-a ajutat enorm pentru activitatea ce urmează să o desfășor, ca stewardesă, prin faptul că am interacționat cu o mulțime de oameni. Faptul că am interacționat din plin cu oamenii în experiență mea de până acum, a contat destul de mult, iar asta s-a văzut în procesul final de recrutare. Consider că în procesul de selecție este important să aplici tot ce ai învățat, să fii ferm, calm și răbdător dar mai ales, încrezător.
%name Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air

 De ce ai ales Wizz Air?  

Am ales Wizz Air pentru că sursa mea de inspirație a fost însăși o stewardesă Wizz Air, iar eu mă vedeam deja îmbrăcând uniformă roz. Faptul că este o companie în continuă expansiune, devenind cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est, consider că-ți oferă posibilitatea de a te dezvolta rapid profesional. Avantajul că poți avea această meserie frumoasă, iar seara să te întorci acasă, este extraordinar. Îmi place să am familia și prietenii aproape, iar compania Wizz Air îți permite acest lucru

Ce păși ai urmat în drumul spre nori?

Primii păși în drumul meu spre nori au fost încrezători. Asta mi-am propus încă de la început, de când m-am apucat să mă pregătesc. Am tratat acest lucru cu seriozitate, încredere și pasiune. Consider că dacă-ți dorești ceva destul de mult, iar tu acționezi în acest sens, universul complotează și el, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos? 

Trebuie să recunosc că m-am pregătit destul de mult pentru acest job, fiindcă am avut la dispoziție doar 3 luni. M-am documentat mult, m-am informat și am cules tot ce mi-a trebuit pentru a obține jobul mult dorit. Este important să pui suflet în tot ce faci, iar atunci când începi să te pregătești, trebuie să fii “trup și suflet” acolo.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipă noastră? 

Da, am urmat cursul pregătitor organizat special pentru interviul Wizz Air, de echipa Vreau să fiu Stewardesă, numai că, pentru mine, acea zi a reprezentat cumulul celor 3 luni de pregătire pe care eu le aveam ca target. Cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru pregătirea mea la acest interviu a fost să mă înscriu la cursul Vreau să fiu Stewardesă.

Am cunoscut oameni deosebiți din toate punctele de vedere: în primul rând ca oameni, iar mai apoi ca traineri. Oameni care se lasă deschiși ca o carte, dornici să-ți pună la dispoziție tot ce tu ai nevoie pentru a obține acest job. Am învățat mult și multe. Am legat prietenii. A fost frumos. O experiență pe care aș repeta-o oricând. Sunt conștientă și recunoscătoare că succesul meu s-a datorat participării la acest curs.

La cate interviuri ai participat pană să îți primești aripile?

A fost primul interviu la care am participat. Nici nu voiam să particip la altul. Am mers acolo optimistă, cu încredere în mine, știind că se poate. Consider că am fost omul potrivit în locul potrivit la momentul potrivit. De fapt, mă consider norocoasă. Faptul că în scurt timp voi începe trainingul îmi confirmă încă o dată acest lucru.
%name Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air

 Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Experiența la acest interviu m-a învățat un lucru: dacă vrei, se poate. M-a învățat să fiu ambițioasă și mi-a demonstrat că încrederea în tine este cea mai importantă latură în calea spre succes.

 Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a părut cea mai grea probă? 

Interviul s-a desfășurat pe parcursul celor trei probe și al interviului final și a durat câteva ore bune. Deși trierea s-a făcut după prima probă, unde am mai rămas doar 20 candidați, cea de a două probă mi s-a părut puțin mai dificilă, în sensul că nu știai ce o să fie, ce o să-ți pice și dacă ai habar despre acel subiect. Eu am avut noroc și la această probă. Am avut un subiect frumos, pe seamă căruia, împreună cu recrutoarele ne-am și distrat. La cea de a treia probă, proba de grup, ne-am așezat de parcă eram o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am înțeles bine, am empatizat unul cu celălalt, dar din păcate, nu am rămas toți. Drept urmare, la interviul final am ajuns doar 7 candidați, dintre care în curând, 6 vom îmbrăca uniforma roz.

 De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? 

Consider că pe lângă experiența mea de lucru cu oamenii, m-a ajutat enorm și felul meu de a fi. De asemenea a contat și faptul că am fost încrezătoare și că am zâmbit pe tot parcursul interviului, deși de fiecare dată când se striga lista cu cei care merg mai departe, eram copleșită de emoții. Cred că recrutorii au simțit cât de mult mi-am dorit acest job.

Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Consider că la un astfel de interviu, pe lângă pregătirea riguroasă, atitudinea contează cel mai mult. Să arăți că-ți dorești, să lupți și să câștigi. Eu am câștigat șansa de a zbura printre nori.

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri? 

Sfatul meu pentru toți cei care își doresc să zboare este să aibă încredere în ei, iar dacă nu se întâmplă de prima dată, să nu renunțe. Să fie ambițioși și perseverenți, dar mai ales să participe la cursurile de pregătire pe care echipa Vreau să fiu Stewardesă le organizează.
IMG 9710 1024x768 Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air
IMG 9656 1024x768 Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air

 Ai vreo amintire frumoasa sau lecție importantă cu care ai rămas în urmă cursurilor Vreau să fiu Stewardesă?

Pe lângă prieteniile care s-au legat la acest curs, deși a fost doar de-o zi, am rămas plăcut impresionată de pasiunea și bunătatea cu care ne-au fost împărtășite toate informațiile de care am avut nevoie pentru a primi aripi.

 Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Succesul meu se datorează implicării masive a echipei Vreau să fiu Stewardesă, iar eu nu pot decât să vă mulțumesc. Vă mulțumesc că mi-ați oferit aripi să zbor, cu ajutorul vostru mă simt pregătită să-mi încep călătoria printre nori!

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Aripi din prima încercare pentru Ana Maria, stewardesă Wizz Air

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.