Aproape 100 de persoane au spus pe 23 noiembrie Vreau să fiu stewardesă!

Vreau să fiu stewardesă, prima conferinţă din România dedicată viitorilor însoțitori de bord, a avut loc la București, Hotel Residence Arc de Triomphe, pe 23 noiembrie. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Școlilor de Aviație, companii aeriene, stewardese de carieră și specialiști HR, oferind astfel o perspectivă completă asupra meseriei de însoțitor de bord.

Conferinţa a fost deschisă de Georgeta Dumbravă, un însoțitori de bord cu peste 25 de ani experiență în domeniu, ce le-a vorbit participanților despre avantajele și dezavantajele acestei meserii și despre cum trebuie să reacționezi în situații de criză la bord.

In intervalul dedicat Şcolilor de Aviație, Simona Gherman – responsabil cu formarea însoţitorilor de bord la Şcoala de Însoţitori de Bord Carpatair Flight Training şi Sabina Olinescu – Director de programe training la Școala Superioară de Aviaţie Civilă ne-au vorbit despre condițiile de înscriere la cursurile pentru formarea însoțitorilor de bord, despre durata cursurilor, costuri și despre modul în care se desfășoara aceste cursuri și în ce măsură contează ele la angajare.

Monica Sisu –  Şef departament Customer Service și șef de cabină la Tarom a povestit participanților, în panelul dedicat operatorilor aerieni, despre trainingul de pregătire a viitorului însoțitor de bord din cadrul companiei, dar și despre probele din cadrul procesului de recrutare peste care au trecut candidații pentru postul de însoțitor de bord, în perioada în care au fost deschise sesiuni de recrutare la Tarom.

Despre cum se desfășoară procesul de recrutare la Wizz Air ne-a povestit Teodora Burcă – șef de bază Wizz Air București.

vreau sa fiu stewardesa 1 Aproape 100 de persoane au spus pe 23 noiembrie Vreau să fiu stewardesă!

Care sunt probele ce compun procesul de recrutare? Care este vârsta maximă la care mă pot angaja ca stewardesă? Care este nivelul de limba engleză dorit de companie? Ce diplome îmi sunt necesare la angajare? Există limite de înălțime?

Acestea au fost principalele întrebări adresate de participanți, iar reprezentanții Tarom, Wizz Air și Carpatair nu au omis niciun răspuns.

Aida Chivu – managing partner R-HR România, a închis conferința Vreau să fiu stewardesă cu un workshop de îndrumare în carieră.

Mulțumim încă o dată participanților pentru prezență și ne dorim ca legatura directă cu companiile din domeniul aviatic să fie de folos în urmarea carierei de însoțitor de bord.

De asemenea, mulțumim companiilor participante pentru deschiderea cu care au îmbrățișat propunerea de a răspunde la toate întrebările participanților legate de meseria de însoțitor de bord și pentru implicarea în acest proiect.

Echipa Vreau să fiu Stewardesă

Echipa Vreau să fi stewardesă pregătește persoanele care își doresc să treacă de interviul de angajare și să ajungă însoțitori de bord. Verifică pagina de cursuri si evenimente și vezi când are loc următorul curs.

Georgiana Ene avatar 80x80 Aproape 100 de persoane au spus pe 23 noiembrie Vreau să fiu stewardesă!

About Georgiana Ene

Georgiana este co-fondator al proiectului Vreau să fiu Stewardesă, coordonează organizarea cursurilor și evenimentelor și are în grijă imaginea și buna funcționare a site-ului. Are o experiență de peste 10 ani în jurnalism, marketing și comunicare.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.