Aplicația online pentru un job de stewardesă. Câteva sfaturi practice

Ca să primești o invitație la un interviu organizat de o companie aerianăƒ, trebuie să ai o aplicație online perfectă. Companiile aeriene primesc aproximativ 10.000 de aplicații în fiecare lună. Acestea selecteazムaproximativ 10%  în vederea participăƒrii la interviu. Așadar, este foarte important să știi cum sムte prezinți pentru ca aplicația ta online să se numere printre cele mai bune.

1. CV

Cartea ta de vizită este CV-ul și, totodată, prima interacțiune a recrutorilor cu persoana ta. Ai grijă așadar cum îl redactezi, ce informații va include și cum reușești să te “vinzi” prin intermediul acestui document. CV-ul în format Europass este acceptat de toate companiile aeriene, însă, din punctul nostru de vedere, nu te distinge cu nimic din mulțime. Fă-ți singur un CV care să te reprezinte și cu siguranță vei avea mai mult de câștigat decât cu unul în format prestabilit. E foarte important ca CV-ul să fie unul îngrijit, să conțină poza ta în colțul din stânga/dreapta sus, să reflecte experiența dobandită și să nu depășească 2 pagini.

Până în prezent, am avut ocazia să analizăm sute de CV-uri ale cursanților Vreau să fiu Stewardesă și vă pot confirma că acelea care ne-au atras întotdeauna atenția au fost cele realizate într-un mod original, fără un model anume. Subliniază mereu experiența relevantă pentru viitorul tău job de stewardesă: dacă ai lucrat într-un bar/restaurat/hotel, ca babysittter, asistentă medicală sau în vânzări. Calitățile dobândite prin intermediul unu astfel de job sunt foarte căutate de recrutori. Aceștia vor vrea să vadă dacă ai bune abilități de customer service, dacă ai experianță în vânzări, în relațiile cu publicul sau știi cum să interacționezi cu copiii. De asemenea, dacă ai făcut voluntariat, trece-l neapărat în CV. Poate reprezenta o altă bilă albă pentru tine. Iar dacă ai nevoie de ajutor în realizarea CV-ului și nu ajungi la cursurile noastre, îți putem realiza noi CV-ul perfect, online. Detalii aici.

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-file-word-o” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]Specialistii Vreau sa fiu Stewardesa se pot ocupa de redactarea si editarea CV-ului tau. Serviciul nostru iti asigura un CV perfect, cu care sa poti aplica la orice companie aeriana. Detalii ai aici.[/vc_message]

2. Fotografii

Pe lângă un CV perfect, ai nevoie de fotografii impecabile, realizate de către un profesionist. Am scris pe larg despre cum trebuie făcute în acest articol. Ai grijă că atunci când le uploadezi pe site-ul companiei la care vrei să aplici mărimea lor să nu depășească 500 kb și să fie în format .jpeg, în caz contrar există posibilitatea ca sistemul să nu ți le primească.

3. Scrisoare de intenție

Nu este obligatorie, nu toate companiile o cer, dar e bine să ai totuși una pregătită, în cazul în care angajatorul ți-o va cere. În scrisoarea de intenție va trebui să-i spui companiei aeriene de ce te-ai decis să aplici pentru un job de stewardesă și de ce ai ales tocmai această companie. Concentrează-te pe competențele pe care le ai și crezică ar putea fi de folos pentru angajator. De asemenea, va trebui sムai un argument solid cu care justifici motivul pentru care ai ales compania respectivă.

Un exemplu ar putea fi:
“Am absolvit liceul în luna iulie, iar în prezent caut un mediu de lucru în care să pot aplica cunoștințele teoretice pe care le-am acumulat. Am lucrat în vânzări la Compania Z unde am fost în contact cu mulți clienți și am căpătat experiență cu privire la modul de a face cu cerinţele diverse ale acestora, cum ar fi viteza de servire sau recomandări pe baza meniului. Am primit un feedback pozitiv atât de la clienții și colegii mei cât şi de la şeful meu care este de părere că am abilităţi de lucru în echipă si sunt o persoană prietenoasă.

Sunt, de asemenea, un călător pasionat și cred că un loc de muncă in cadrul echipajului de cabină îmi va oferi posibilitatea de a combina această pasiune cu experienta mea in domeniul customer service. Aplic pentru un loc de munca in Compania Y, pentru că acest lucru îmi va da o şansă de a lucra printre cele 100 de naționalități diferite ale personalului companiei. Admir, de asemenea, ambiția și continua expansiune a companiei, precum și numeroasele premii dobandite până în prezent pentru servicii foarte bune la bord.

În speranţa că veţi lua în considerare cererea mea….”

În acest exemplu, aplicantul subliniază abilitățile de care angajatorul ar putea beneficia, poziția pe care a avut-o în echipă, relatia ei cu angajatorul şi colegii. Menţionează pasiunea ei de a călători, dar nu face din acest lucru un motiv principal pentru care isi dorește să aplice pentru această poziție. Cercetati istoricul companiei aeriene, acest lucru vă va fi de folos în argumentarea motivului pentru care vreţi să lucraţi pentru compania respectivă.

Scrisoarea este despre tine, dar este, de asemenea, despre viitorul tău angajator! Vorbeşte despre tine şi angajator, exprimă-ţi admiraţia şi dorinţa de a face parte din echipă.

4. Experiența 

De câte ori vorbești despre experiența ta la locul de muncă, pune-te în poziția celui care a beneficiat de serviciile tale (gândește ca și cum tu ai fi clientul). Aproape orice loc de muncムar putea fi exprimat frumos din punctul de vedere al clientului. Îți recomanzi să eviți enumerarea sarcinilor pe care le aveai de făcut, așa cum sunt ele menționate în job description(fișa postului). De exemplu, nu spune: „schimb locul meselor”, „dau meniuri”, „curăț podele” ci  „rearanjarea meselor ori de câte ori este necesar”, „distribuirea meniurilor și prezentarea recomandărilor zilei”, „respectarea standardului de curățenie în orice moment”.

Încearcă să sintetizezi și efectul locului de muncă anterior asupra dezvoltării carierei tale. De exemplu, poți spune că “a€œm devenit o persoană extrem de bine organizată, în urma jobului de office manager” sau “după 3 ani ca recepționist la un hotel de 5 stele, am dobândit o experiență semnificativă în customer service”. E foarte important ca recrutorii să vadă cum ai reușit să te dezvolți, ce realizări ai dobândit în urma unui anumit job. Arată-le că ești capabil să evoluezi și să gândești proactiv.

Succes!

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-plane” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]Vino la cursul English for future Cabin Crew și pregătește-ți engleza pentru interviu. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici.  [/vc_message]

7 Comments
 • stiop ramona
  Posted at 08:34h, 06 iunie Răspunde

  M ar interesa sa ma pregatesc pt un interviu pt cabin crew, doar ca locuiesc in Oradea, deocamdata am o fetita de 4 luni cu care stau acasa, insa am facut in 2012 Cursul de pregatire a insotitorilor de zbor la Bucuresti la Scoala de aviatie, 2 luni doar pregatirea teoretica.Momwntan aeroportul de aici este in modernizare se va deschide in toamna sau cel tarziu anu viitor.Am auzit ca deja m ai multe compani si au cerut colaborarea cu aeroportul.De aceia m ar interesa sa ma pregatesc pt un viitor interviu.Mentionez ca am 32 ani , si am lucrat la o firma privata ca si economist.Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 11:48h, 06 iunie Răspunde

   Buna Ramona,

   Iti recomand sa urmezi un curs pregatitor alaturi de trainerii Vreau sa fiu Stewardesa, astfel incat sa iti maximizezi sansele de a te angaja ca stewardesa in perioada urmatoare. Detalii despre sesiunile noastre de pregatire si datele la care vor fi organizate poti citi aici: https://vreausafiustewardesa.ro/curs-de-stewardese/

   Te asteptam cu drag,
   Anca

 • Andrei Mircea
  Posted at 18:44h, 10 septembrie Răspunde

  Aceste posturi sunt destinate strict persoanelor de sex feminin sau pot fi si barbati care aplica?
  Va multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 23:49h, 10 septembrie Răspunde

   Buna Andrei,

   Se cauta atat fete, cat si baieti pentru jobul de insotitor de bord. Mult succes!

 • Natalia
  Posted at 21:44h, 04 mai Răspunde

  Buna Anca doresc sa aflu cum pot deveni insotitoare de bord,chiar daca nu am facut alte cursuri,iar cursul de stewardesa cit dureaza 1-2 luni.

 • Inga
  Posted at 03:40h, 20 februarie Răspunde

  Vreau să devin Stewardesā!

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 15:30h, 20 februarie Răspunde

   Bună Inga,

   Dacă vrei să urmezi o carieră de însoțitor de bord, trebuie să îndeplinești câteva condiții esențiale. Să ai 18 ani, minim studii liceale și un nivel de cunoștințe de limbă engleză de nivel mediu.
   Apoi trebuie să alegi o companie aeriană la care vrei să aplici, să vezi dacă îndeplinești cerințele companiei, și să mergi la interviu.
   Pentru a trece cu brio de interviu, este indicat să urmezi un curs de pregătire. Noi te putem ajuta prin cursurile de pregătire pe care le organizăm periodic. Detalii aici

   https://vreausafiustewardesa.ro/cursuri-stewardesa-2/

   Alege unul care ți se potrivește și te așteptăm cu mare drag la cursuri!

   Rucsandra

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.