Andreea, viitoare stewardesa Saudia: “Contează cât de mult îți dorești acest job”

Uneori, imboldul de a zbura vine în cele mai neașteptate momente. La Andreea s-a produs în tren, când a auzit povestea unei fete care zbura ca stewardesa în Orient. Apoi viața a avut grijă să o ducă acolo unde voia, adică spre lumea minunată a norilor, unde în curând va profesa ca stewardesa în cadrul companiei aeriene Saudia. În vara lui 2017, Andreea a trecut pragul cursurilor Vreau să fiu Stewardesă și a participat la cursul English for Cabin Crew, atât pentru a-și perfecționa engleza, cât și pentru a prinde curaj în noul drum pe care alesese să meargă. A participat la 3 interviuri cu companii aeriene pânâ să își găsească locul și a învățat din fiecare să fie un om mai puternic și să accepte un refuz. Știe că fiecare avem pus deoparte exact ceea ce ni se potrivește, așa că așteptarea merită tot efortul. Iată povestea Andreei:

Când te-ai gândit prima oară că vrei să lucrezi ca însoțitor de bord și ce te-a motivat să alegi o astfel de carieră?

Pe când eram într-un tren, în drum spre Brașov, în anul 2 de facultate, o doamnă mai în vârstă s-a așezat lângă mine și a început să povestească diferite întâmplări, dar și despre fiica sa care lucra ca însoțior de bord în Orient. Am discutat cu dumneaei fără a da prea multă importanță subiectelor, însă, cumva, nu am uitat această „întâlnire” ciudată. Astfel, în săptămânile ce au urmat, gândidu-mă la ceea ce a povestit doamna, am realizat că aș putea urma și eu calea aceasta. Am căutat informații și, cu fiecare poveste pe care o citeam pe pagina voastră, realizam cât de mult mi se potrivește acest job și stilul de viață pe care îl presupune.

Care este jobul tău din prezent și în ce măsură crezi că a contribuit la obținerea jobului de stewardesă?

După absolvirea facultății, am ales joburi care să mă ajute ca experiență în ceea ce îmi doresc eu cu adevărat. În prezent lucrez ca sales assistant (dar nu pentru mult timp, din fericire!), însă cel mai mult m-a ajutat în dezoltarea mea personală, cât și pe plan profesional, experiența din Londra. Fiind primul job și fiind departe de părinți și de zona mea de confort, am devenit mai responsabilă, am învățat cum să depășesc situații pe care nu le mai întâlnisem până atunci și am văzut cum sunt, de fapt, unii prieteni. Lecții care m-au făcut mai puternică.

18581930 1436480109723665 7688556715351560100 n Andreea, viitoare stewardesa Saudia: Contează cât de mult îți dorești acest job

Ai fost acceptată ca stewardesă Saudia în urma interviului de la București. Cum a decurs interviul, cum ți s-au părut recrutorii?

Prima parte a interviului a fost pe 18 Februarie, cu agenția de recrutare din Grecia. Ni s-a prezentat compania, apoi a fost testul de limba engleză și predarea documentelor. Interviul final, față în față cu cei 5 recrutori a fost foarte intens. Fiecare îți adresa câte 3-4 întrebări, în timp ce toți ceilalți analizau absolut tot. Din punctul meu de vedere, au încercat să afle cât mai multe despre tine și felul în care reacționezi în anumite situații, într-o manieră prietenoasă, dar în același timp fiind foarte profesionalisti și analitici. Am apreciat și respectul pe care l-au arătat mereu pentru candidați, un lucru care a lăsat de dorit la alte interviuri.

andreea stewardesa saudia 2 768x1024 Andreea, viitoare stewardesa Saudia: Contează cât de mult îți dorești acest job

andreea stewardesa saudia 4 768x1024 Andreea, viitoare stewardesa Saudia: Contează cât de mult îți dorești acest job

La câte interviuri ai participat până să obții jobul mult dorit? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Am participat la 2 interviuri Wizz, însă fără reușită și un interviu Flyadeal, la care nu am acceptat oferta. Am învățat să accept un refuz, să îmi găsesc puterea de a nu renunța, de a încerca din nou și m-a motivat să fiu cât mai bine pregătită data viitoare. Acum mă bucur că nu am fost acceptată de o compaie low-cost, deoarece altceva mai bun mă aștepta.

Ai participat la cursul English for Cabin Crew organizat de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi și interacțiunea cu echipa de traineri? În ce măsură crezi că pregătirea ante-interviu contează la recrutare?

Pregătirea ante-interviu consider că depinde de la persoană la persoană, nu știu dacă există o rețetă general valabilă pentru toți. Pentru mine însă, a contat foarte mult energia pozitivă de la curs, oamenii veseli, împărtășind același vis și curajul pe care mi l-ați dat de a merge la interviuri, chiar dacă nu mă considerăm un candidat bun la acea vreme. A fost imboldul de care aveam nevoie.

andreea stewardesa saudia 3 768x1024 Andreea, viitoare stewardesa Saudia: Contează cât de mult îți dorești acest job

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe ține? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Un răspuns aș vrea și eu la întrebarea aceasta. Știu doar că am fost pozitivă atât în ziua interviului, cât și perioadă dinaintea lui (atragi ceea ce gândești), am zâmbit și am încercat să transmit cât de mult îmi doresc acest job.

Ai avut emoțiii? Cum ai reușit să le controlezi?

Bineînțeles că am avut emoții! A fost unul dintre cele mai intense momente din viață, dar era singură șansă să le demonstrez recrutorilor că merit să fiu printre fetele selectate, trebuia să fiu cât mai bună.

18620155 1437297169641959 4144724317474775042 n Andreea, viitoare stewardesa Saudia: Contează cât de mult îți dorești acest job

Ce sfat le poți oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să zboare?

Încă nu îmi vine să cred că acum câțiva ani citeam poveștile altor persoane, iar acum o scriu pe a mea. Contează cât de mult îți dorești acest job. Dacă o lași la nivelul de „mi-ar plăcea să fac asta” și nu acționezi concret, nu se va materializa niciodată. Iar dacă nu reușești din prima, nu te descuraja. Așa cum îmi spunea mama când eram supărată, ce este al tău este pus deoparte și se va întâmplă atunci când este momentul potrivit, nu când vrem noi.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Unii dintre noi avem nevoie de voi. Continuați să oferiți aripi! Pupici

Vino la cursul English for future Cabin Crew și pregătește-ți engleza pentru interviu. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici.  

Cristina Chelba avatar 80x80 Andreea, viitoare stewardesa Saudia: Contează cât de mult îți dorești acest job

About Cristina Chelba

Orice echipă are nevoie de un creier organizat pentru a funcționa perfect din punct de vedere logistic. Iar Cristina face o treabă grozavă în acest sens. Mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, Cristina s-a alăturat echipei Vreau să fiu Stewardesă în 2015.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.