Andreea, viitoare stewardesă Qatar Airways – când menirea ta este să zbori, Universul lucrează pentru tine

Cursul cu numarul 100 al echipei Vreau să fiu stewardesă a adus-o la noi pe Andreea, exact atunci când și-a dorit. Iar când menirea ta este să zbori, Universul lucrează pentru tine, prin oamenii pe care ți scoate în cale. Te aduce la locul potrivit, la timpul potrivit. Și atunci visurile se împlinesc.

“Cine crede în zbor e stăpân peste zare”, spunea Lucian Blaga. Andreea este genul de om căruia i se potrivește perfect acest citat. Zâmbește cald, emană voie bună și optimism și te uimește cu hotărârea cu care face lucruri. Iar faptul că a trecut cu brio două interviuri grele, spune mai mult decât orice.


andreea bundea qatar Andreea, viitoare stewardesă Qatar Airways   când menirea ta este să zbori, Universul lucrează pentru tine

Cine este Andreea și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Hmm. Ce întrebare frumoasă! O să răspund cu cea mai mare sinceritate.

Andreea este un om plin de viață, entuziast, zâmbitor, deschis, ascultător, încrezător, dar și puternic, foarte puternic aș spune. Loialitatea, atât față de prieteni și familie, cât și față de locul de muncă este cuvântul ce mă caracterizează îndeosebi. Sunt genul de persoană care încearcă să scoată tot ce e mai bun din oameni și să le ofere sentimentul de siguranță și încredere după care majoritatea dintre noi tânjim. Deloc conflictuală de fel, întotdeauna am încercat, în primul rând, să înțeleg situațiile, după care să găsesc o soluție spre mulțumirea celor din jur, încercând întotdeauna să accept oamenii pentru ceea ce sunt în detrimentul a ceea ce par a fi.

Copilăroasă și curioasă, îmi doresc mereu să descopăr atât lucruri noi, cât și perspective diferite de opinie. Sunt lipsită de prejudecăți și sper să rămân așa.

Paradoxal, firea rebelă, delicată, misterioasă este capabilă să mute munții din loc atunci când crede într-un anumit lucru cu tot sufletul. Simplă și complicată în același timp, mă mulțumesc ușor cu puțin, însă îmi doresc totul. Sunt convinsă că avem puterea de a alege starea în care ne aflăm și versiunea care ne reprezintă, iar eu, din acest punct de vedere, aspir la cea mai bună versiune a mea, construită după aștepările mele, în nici un caz ale celorlalți.

Tot ce pot să spun e că m-aș ofili la fel ca o floare dacă nu aș avea oameni să iubesc și, Slavă Domnului!, e plin în jurul meu de suflete frumoase, chiar voi sunteți unele dintre ele!

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Cred că microbul în cazul meu a constat în aventură și dorință de nou, care a început acolo, pe celălalt continent și s-a materializat în această oportunitate. Nu am visat niciodată la a lucra ca însoțitor de bord, însă cred că Universul a visat pentru mine, deoarece nu mi-a fost necesară decât o primăvară să îmi dau seama că asta e ceea ce vreau să fac mai departe.

Mă întorsesem în România după un an și jumătate de petrecut în Statele Unite, a doua mea casă, așa cum îmi place să îi spun și eram în căutarea unui job care să mă împlinească, după experiența extraordinară pe care o avusesem acolo. Secretul a constat în faptul că nu m-am grăbit în a alege, ci din contră, pe lângă masteratul la care mă aflam în ultimul an de studiu, mi-am luat timp, să meditez, să mă bucur de mine, de familie, de cei din jur, astfel încât să fac o alegere potrivită dorințelor mele. Am fost sinceră cu mine, îndeajuns de sinceră încât să îmi dau seama că nu m-ar fi făcut fericită un job de birou, sau cel puțin nu momentan, unde interacțiunea directă cu oamenii e din ce în ce mai redusă, în timp ce relația cu calculatorul primează. Mi-am dat seama că nu pot să împart emoție cu laptopul din fața mea, nu pot să ofer lucruri de valoare și nu pot să primesc înapoi energii frumoase așa cum văd eu bucuria de a lucra. Așadar, era evident că îmi doream un job unde să pot lucra în mod direct cu oamenii, însă la un alt nivel și cum Universul e mereu acolo cu răspunsuri pe măsură nu a durat mult până să îmi încolțească ideea de însoțitor de bord.

 Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Îmi amintesc și acum ţopăiala nebună prin casă în momentul în care m-am înscris la cursul vostru, entuziasmată că încep ceva nou, diferit. Primul pas a fost să îmi deschid sufletul către această meserie, după care am dat startul a ceea ce puteam întreprinde în mod concret. Informația a fost primul lucru de care aveam nevoie şi mi-am cules-o atât de pe internet, din articolele publicate de pagina Vreau să fiu stewardesă, cât şi din alte surse exterioare, cunoştinţe, prieteni care porniseră deja pe acest minunat drum.

Pregătirea intensă pentru mine a durat două săptămâni, timp în care nu am făcut altceva decât să mă dedic acestui proiect, însă, în vederea reuşitei, consider că pregătirea s-a desfăşurat în mod automat pe tot parcursul vieţii; fiecare proiect, şcoală, job sau experienţă contribuind la personalitatea mea, pe care am avut grijă să o valorific la momentul potrivit, şi anume în timpul interviurilor.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

Cum am susținut și mai devreme, nu există o rețetă a succesului, sau cel puțin nu una generală, pentru că lucrurile funcționează diferit de la persoană la persoană, însă consider că totul e important. Cine alegi să fii și ceea ce alegi să faci în acest moment determină cursul lucrurilor viitoare.

Nu cred că e vorba doar de a reuși la un interviu, cât despre a face lucrurile în acord cu cine ești cu adevărat și de a te afirma la momentul potrivit. Așadar, da, jobul contează, personalitatea contează, modul în care privești lucrurile, cunoștințele pe care le deții, experiența pe care te-ai clădit cât și crezurile tale interioare. În cazul meu, studiile în domeniul comunicării, firea veselă, empatică, deschisă, alături de experiența în customer service, dobândită atât în Statele Unite, cât și în România, au contat enorm.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Am participat la două interviuri, din fericire ambele promovate cu succes. Am avut șansa de a fi selectată atât de binecunoscuta companie de top din Orient, Qatar Airways, cât şi de compania europeană de zbor Wizz Air. Cele două interviuri s-au desfășurat la două zile distanţă una de cealaltă, aşa că am trăit o bucurie succesivă.

Experiența interviurilor la aceste două companii este copleşitoare, din toate punctele de vedere. În afara faptului că ești supus probelor una după cealaltă, te afli totodată în mijlocul unei lupte cu sine. Am învăţat multe lucruri, însă cel mai important este legat de încrederea în sine, restul ca: puterea informaţiei deţinute, modalitatea de exprimare a ideilor, atitudinea constantă şi impecabilă în faţa recrutorilor, originalitatea, detaliile vocabularului, impactul fizic, empatia, sunt lucruri care doar mi s-au confirmat, lucruri pe care le-am învățat în cadrul cursului şi pentru care m-am pregătit temeinic înainte a mă prezenta la un interviu de acest gen.

andreea bundea 0 qatar Andreea, viitoare stewardesă Qatar Airways   când menirea ta este să zbori, Universul lucrează pentru tine

Cum a decurs interviul Qatar, dar interviul Wizz ? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Interviul Qatar Airways s-a desfășurat pe o perioadă de 2 zile. În prima zi au fost prezente în jur de 170 de persoane, dintre care, în urma primei probe, care a constat în predarea CV-ului alături de câteva întrebări din partea recrutoarelor, am rămas pentru a doua zi aproximativ 60 de norocoși. A doua zi au urmat 4 probe intense, în urma cărora ne-au fost testate abilităţile în limba engleză, atât scris, prin susţinerea unui test, cât şi vorbit (tot interviul s-a desfăşurat în limba engleză), creativitatea, capacitatea de a lucra în echipă, modalitatea de exprimare, adaptabilitatea şi spontaneitatea. Am înțeles de asemenea un factor foarte important, faptul că, fără să meargă într-o zonă cu caracter superficial, în recrutare, a contat la fel de mult şi impactul fizic al fiecăruia, deoarece, fiind o companie de top cu standarde ridicate, îşi doresc în echipa lor oameni pe măsură, care să se încadreze în cerinţele de bază ale companiei.

Cea mai dificilă probă, din punctul meu de vedere, a fost cu siguranţă proba de public speaking, în fața publicului, în care fiecare dintre noi am primit un microfon la care trebuia să ne expunem ideile în mod spontan, pornind de la un subiect ales random de către recrutoare. Aceasta a fost proba surpriză, la care niciunul dintre noi nu se aşteptase sau nu se pregătise înainte. În urma acesteia au fost și cei mai mulţi eliminaţi, pentru ca, dintr-un total de 170 de oameni la începutul interviului, să primim confirmarea ulterioară pe e-mail doar un număr de 9 persoane, printre care mă aflam şi eu.

Probele în cadrul interviului Wizz Air prin comparaţie, aş spune că au fost un pic mai relaxante, însă la fel de pretenţioase. Cel mai în largul meu m-am simţit în cadrul interviului final, unde am putut să discut într-o atmosferă mai detaşată cu recrutoarele. În urma celor 4 probe de interviu, din 80 de persoane, am promovat în jur de 8 oameni.

Cum am reuşit să-mi înving emoţiile? Prin cunoştinţe dobândite, prin determinare, încredere în sine, prin convingerea interioară that if is meant to be is gonna be. Mi-am testat limitele, iar la finalul zilei mi-am dat seama că în cazul meu sky is not the limit, not anymore.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Deşi atmosfera interviului a fost una strictă, eu m-am simțit minunat în timpul şi după fiecare probă. Mi s-a oferit posibilitatea de a arăta cine sunt și de ce sunt capabilă. Consider meseria de însoţitor de bord o meserie grea, supusă riscurilor, dar incredibil de frumoasă. Din momentul în care m-am gândit la această posibilitate, mi-am transpus firea responsabilă, practică și dinamică în acest job. Sunt o persoană organizată, lucru indispensabil în acest mediu, comunicativă și disciplinată, dar înainte de toate acestea, empatică, şi acest lucru cred că a contat cel mai mult la interviu.

Atitudinea degajată, dar nu indiferentă, răspunsurile pe măsura aşteptărilor, dar nu anticipate, îndrăzneala afirmaţiilor, dar nu excesivă, afirmarea sinelui prin instrumente fine de interpretare, combinată cu standardele impuse de circumnstanţe, consider că reprezintă cheia succesului în cadrul oricărui interviu.

De ce ai ales Qatar Airways și nu Wizz Air?   

Aceasta este o întrebare la care mi-a luat două luni să răspund, deoarece am vrut să mă asigur că iau decizia potrivită. Deşi nici Wizz Air nu-mi pare a fi o idee rea, am ales Qatar datorită avantajelor multiple pe care le oferă. Calitatea și standardele înalte pe care această companie le impune, salariul atractiv, avantajul imens de a călători şi de a experimenta diverse culturi, de a interacţiona cu oameni de o clasă socială înaltă, sunt lucruri ce vor contribui la dezvoltarea mea atât personală, cât şi profesională.

Iau experiența Qatar Airways ca pe o provocare, o oportunitate de a explora exteriorul, dar şi de a mă descoperi pe mine în acelaşi timp. Eu însămi sunt un paradox, atrasă fiind de lucrurile complicate, dar descurcându-mă mai greu cu cele simple. Spiritualistă de fel, am făcut această alegere ascultându-mi instinctul, convinsă că în acest fel îmi voi urma drumul, fericită şi recunoscătoare că atât familia cât şi prietenul meu mă susţin, fiindu-mi alături.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat aprilie 2018 la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Tot ce pot să spun este că sunteţi minunaţi! Nivelul de informaţie pe care îl oferiți este perfect pentru ceea ce cursanţi au nevoie, şi anume să reuşească promovarea interviurilor cu succes. Gradul de importanţă în reuşita mea, se datorează într-o mare măsură vouă. Şi pe lângă faptul că sunteţi eficienţi, reuşiţi cumva să ne faceţi să ne simţim extraordinar în atmosfera pe care o creaţi. Sunt mândră că v-am cunoscut şi că voi aţi fost cei care mi-aţi oferit aripile. Eu am făcut parte din cursul cu numărul 100, iar pentru mine asta a însemnat 100% reuşită.Vă îmbrăţișez și îmi amintesc de voi de fiecare dată cu foarte mare drag.
andreea bundea 1 qatar airways Andreea, viitoare stewardesă Qatar Airways   când menirea ta este să zbori, Universul lucrează pentru tine
andreea bundea qatar 1 1 Andreea, viitoare stewardesă Qatar Airways   când menirea ta este să zbori, Universul lucrează pentru tine

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord? 

Sfatul meu este să fie în primul rând sinceri cu ei înşiși, să aleagă cu inima și sufletul deschis. Chiar dacă sună clișeic, din punctul meu de vedere, pentru a evita niște dezamăgiri, e foarte important să iei toate aspectele în considerare și să ai fotografia cu tine în minte făcând acest lucru. Căutaţi adânc în suflet și atent în exterior și sunt sigură că veți face alegerile corecte. Iar după ce aţi ales, nu ezitaţi să contactaţi echipa Vreau să fiu stewardesă, și de aici totul va decurge de la sine. J

Unii oameni sunt făcuţi să fie profesori și să împartă cunoştinţele lor mai departe  (aşa cum face echipa Vreau să fiu stewardesă), unii oameni sunt făcuţi să aibă copii și să se regăsească doar în a-și construi și a-și întreţine familia, unii dintre ei sunt făcuţi să măture străzile și să facă o treabă excelentă prin asta, la fel de bine cum alți oameni sunt făcuţi să fie doctori și să salveze vieţi, dar, some of us are just made to fly. <3

So, how the song is saying, be true to who you are!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.