“Un lucru extrem de important este să uiți de emoții” – Andrada, fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Wizz Air

Gândul de a deveni însoțitor de bord a fost pentru Andrada o idee spontană, care a făcut-o să se gândească “cum ar fi dacă…?”. De-a lungul timpului s-a regăsit în acest domeniu așa că, a făcut pasul decisiv în această direcție. În septembrie 2019 s-a înscris la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, iar  câteva săptămâni mai târziu primea vestea cea mare: Wizz Air o primea în echipa sa de însoțitori de bord.

Cine este Andrada și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena sa cea mai bună?

Pot spune că există două caracteristici majore pentru mine. Sunt extrem de sinceră și sunt o persoană pe care te poți baza la bine și la rău. Țin foarte mult la persoanele apropiate și nu le las niciodată la greu, indiferent de situație.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

La început nici nu am luat în considerare acest job. Verișoara mea a fost cea care a venit cu ideea de a ne face stewardese. Cu timpul, această ideea mi-a rămas în cap din ce în ce mai mult, dându-mi seama acest job semnifică o multitudine de lucruri care atrag și vise pe care le- putea împlini în sfârșit.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?
Sunt genul de persoană care atunci când chiar își dorește ceva cu adevărat, obține. După ce gândul de a face stewardesă a rămas impregnat în minte cât mai mult, am început caut pe internet diferite informații despre cum devin stewardesă. În acea perioada am descoperit și site-ul “Vreau  fiu Stewardesă” dat fiind faptul majoritatea detaliilor pe care le căutam erau scrise pe site. Am văzut Wizz Air aveau recruteze în Octombrie, iar în Septembrie erau cursuri de pregătire la “Vreau  fiu Stewardesă. În acel moment am zis “Ăsta este momentul!”. Totul parcă era sincronizat perfect, așa am zis încep această aventură.
andrada wizz air 576x1024 Un lucru extrem de important este să uiți de emoții   Andrada, fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Wizz AirLa câte interviuri cu companii aeriene ai participat până sa fii învingătoare? 

Din fericire am participat la un singur interviu, acela de la Wizz Air unde am și fost acceptată din prima.

Cum a decurs interviul Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Cu toate prima dată ai impresia CV Drop-ul este cea mai simplă probă, ei bine nu este. Această probă mi s-a părut probabil cea mai complicată, deoarece nu știi la ce te aștepți și multe lucruri nu țin de tine, cât țin de ce vor recrutorii vadă din partea ta în acel moment. Restul probelor țin strict de tine și de abilitățile tale. Emoțiile au fost constant acolo, dar în clipa în care eram în fața recrutorilor toate acestea dispăreau, deoarece îmi aduceam aminte tot ce am făcut la curs și încercam din răsputeri pun în aplicare aceste cunoștințe acumulate.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Am făcut față situațiilor într-un mod cât mai calm și plăcut. Un lucru extrem de important este uiți de emoții sau stres și nu uiți zâmbești. Fii creativ și comunicativ. Pentru mine un avantaj a fost faptul am fost cât mai naturală, am pus în aplicare tot ce am învățat la curs plus limba engleză pe care o stăpânesc extrem de bine.

andrada wizz air 1 1024x1024 Un lucru extrem de important este să uiți de emoții   Andrada, fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Wizz Air
Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau sa fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau sa fiu Stewardesă?

Nu am cuvinte necesare pentru a exprima cât de recunoscătoare sunt pentru echipa “Vreau fiu Stewardesă. După interviu mi-am dat seama fără cursul urmat nu reușeam trec din prima. Am învățat foarte multe lucruri pe care probabil nu le- fi știut vreodată. Am știut la ce sunt recrutorii atenți și cum procedez la diferite etape ale interviului.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Aveți încredere în voi, iar dacă asta este ceea ce doriți, faceți acest vis devină realitate. În clipa în care duceți la interviu gândiți în permanență la motivul pentru care vreți fiți stewardese, iar atunci o puteți muta munții din loc.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Continuați munca superbă pe care o faceți! mulțumesc din suflet pentru cunoștințele împărtășite, momentele frumoase petrecute la curs alături de niște oameni frumoși și pentru aripile mult dorite! Mulțumim ne ajutați ajungem mai aproape de visele noastre!

%name Un lucru extrem de important este să uiți de emoții   Andrada, fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Wizz Air

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.