Andrada, emoții sincere în drum spre Dubai: “Nu am renunțat niciodată să cred că visul mi se poate îndeplini”

Andrada, fosta noastră cursantă, și-a împlinit cel mai mare vis și urmează îmbrace mult râvnita uniformă Emirates! Aceasta a știut mereu că pentru ea, “a fi stewardesă” nu este o probabilitate ci o certitudine, iar ambiția și hotărârea de care a dat dovada în atingerea idealului au transformat-o într-o candidată ideală la interviu!

Cine este Andrada și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Dacă ar fi să o descriu pe Andrada, primul lucru care îmi vine în minte este ambiția ei. Mereu cu zâmbetul pe buze, optimistă și perseverentă, este dispusă să lupte și să muncească oricât e nevoie pentru a reuși.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Ei bine, eu m-am născut cu ,,microbul” aviației în sânge. De când eram mică îmi doream să lucrez ca stewardesă. Odată cu trecerea timpului, am început să mă documentez despre ce înseamnă această meserie și nu am renunțat niciodată să cred că visul acesta mi se poate îndeplini.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Conștient sau nu, cred că tot ce am făcut până acum m-a pregătit cumva pentru jobul acesta. Am terminat Facultatea de Litere, specializarea Chineză-Română, am participat la sesiuni de comunicare, la acțiuni de voluntariat și am lucrat cu copiii. Totuși, primul pas concret pe care l-am făcut spre această meserie a fost să particip la cursul pregătitor “Vreau să fiu stewardesă”. Citisem pe internet despre acest curs și mi-am dorit foarte mult să particip.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

În sufletul meu, mi-am dorit întotdeauna Emirates, dar am mai participat la o recrutare Qatar Airways și am ajuns până la penultima probă, cea de verificare a înălțimii și a tatuajelor, unde am picat. Acum cred că a fost o lecție din care am învățat să lupt mereu doar pentru ceea ce îmi doresc și să nu mă abat niciodată din drumul meu.andrada stewardesa emirates Andrada, emoții sincere în drum spre Dubai: Nu am renunțat niciodată să cred că visul mi se poate îndeplini

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Pentru mine, ziua interviului a început la 05:30 dimineața. Eram foarte nerăbdătoare și emoționată. Când am ajuns în holul hotelului unde avea loc interviul, m-am simțit puțin descurajată, pentru că fetele erau extrem de frumoase, iar băieții foarte îngrijiți. M-am împrietenit imediat și am stat toată ziua lângă persoane care aveau o energie bună. Este foarte important să ai lângă tine oameni care te încurajează și te ajută să scapi de emoții (asta am învățat de la Anca). De la început și până la sfârșit, într-un cuvânt, tot procesul recrutării a fost impecabil, iar recrutoarea a fost o profesionistă.

Cea mai grea probă mi s-a părut chiar prima. Aproximativ 80 de oameni au fost împărțiți în grupe de 3-4, fiecare primind o fotografie cu o situație din avion. Grupa din care am făcut eu parte a primit o poză cu o doamnă și cu un copil care dormeau la clasa economy. Noi trebuia să ne imaginăm diferite situații pentru a elabora o discuție, iar la final, fiecare membru al fiecărei grupe a trebuit să vorbească în fața tuturor. Când a venit rândul meu, inima îmi bătea atât de tare, încât realmente aproape că-mi sărea din piept. Nici la Bacalaureat n-am avut emoții atât de mari, dar trebuie să recunosc că și miza era foarte mare: mult râvnitul job de stewardesă la Emirates. Am tras aer în piept, am făcut un pas în față, am stat dreaptă, am zâmbit, am salutat, și am început să spun concluziile la care ajunsesem împreună cu colegii mei. La final am mulțumit că m-au ascultat și am revenit la locul meu. În tot acest timp, recrutoarea ne observa și nota încontinuu. La final, ne-a invitat afară și după câteva minute a lipit pe ușă o foaie pe care erau trecute numerele celor care treceau mai departe. Numărul meu norocos a fost 11. Partea cea mai tristă a fost că mă împrietenisem cu persoane care pe parcursul celorlalte probe au fost eliminate rând pe rând. Am reușit să-mi înving emoțiile, pentru că în ciuda oboselii, de fiecare dată când vedeam că am mai trecut de o probă mă încărcam cu energie și îmi spuneam că asta e șansa mea. Și așa a fost!

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că m-au ales tocmai pe mine pentru că nu am încercat să par perfectă. Am fost naturală și sinceră. Interviul final l-am susținut online chiar în ziua de Paște. Nu au lipsit stângăciile sau emoțiile pe care recrutoarea le-a simțit și m-a încurajat permanent spunându-mi “Very good!” sau “Thank you for sharing this example with me!”. Am dat foarte multe exemple din experiența mea, totul a decurs ca o poveste. La un moment dat, mi-a spus că se vede că m-am pregătit pentru interviu, iar eu i-am mulțumit entuziasmată! In final, i-am zis că aș fi onorată să fac parte din frumoasa familie Emirates și să spun cu mândrie “Hello tomorrow!” – sloganul companiei.

andrada stewardesa emirates 1 Andrada, emoții sincere în drum spre Dubai: Nu am renunțat niciodată să cred că visul mi se poate îndeplini

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor ,,Vreau să fiu Stewardesă”? Cum ți s-a părut și în ce măsura crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Cursul m-a ajutat extrem de mult! Fiecare persoană care își dorește o carieră în aviație are anumite calități, însă cea mai grea parte este să reușești să ți le evidențiezi în anumite contexte pe care nu le întâlnești în viața de zi cu zi. Știm cu toții cât de complex a devenit procesul recrutării pentru meseria de stewardesă, mai ales când vine vorba despre companii renumite din Orientul Mijlociu. La curs am învățat cum să îmi pun calitățile în valoare, dar cred că cel mai important lucru este că am exersat diverse probe din cadrul interviurilor. În mod real, am comunicat cu persoane pe care nu le cunoșteam, am primit un feedback obiectiv și pe lângă asta, am învățat și ce să NU fac la interviu. Este foarte important să fii pregătit! Trainerii de la “Vreau să fiu stewardesă” sunt foarte pregătiți și îți răspund cu profesionalism și cu prietenie la orice întrebare, oricât de stupidă ar părea ea. Efectiv când am plecat de acolo, eram sigură că o să reușesc. Blândețea și calmul Ancăi au reușit să mă facă să am mai multă încredere în mine și în timpul interviului parcă o auzeam spunând “Aveți grijă la limbajul corpului. Recrutorii observă tot. TOT!”. A fost o experiență cu adevărat valoroasă.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Fiți voi înșivă! Vorbiți din suflet! Puneți suflet! Doriți-vă cu adevărat! Recrutorii vor simți asta!

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Fetelor, sunteți minunate! Vă mulțumesc că ați făcut parte din drumul meu spre Emirates! Vă doresc să ajutați cât mai mulți cursanți să își ia aripile!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.