Analize medicale necesare pentru angajarea la Emirates

După cum bine știți, drumul de la decizia susținerii unui interviu pentru jibul de însoțitor de bord până la finalizarea acestuia nu este unul simplu și asta tocmai pentru a vă testa rezistența, capacitatea de a asimila lucruri noi într-un timp foarte scurt. O dată parcursă această etapă, restul e mai mult decât floare la ureche, dar se desfășoară după același principiu: trebuie să puo în aplicare exact cerința care ți-a fost adresată. Comunicarea cu angajatorii se face prin intermediul email-ului, cu o anumită persoană desemnată să se ocupe de tot procesul și documentația necesară înaintea mutării definitive.

În cele ce urmează, voi relata experiența mea post interviu și parcursul până să ajung în Dubai unde compania Emirates a devint o a doua familie. Sper din tot sufletul ca procesul de rebranding al acestei companii să aibă o finalitate fericită pentru ca voi să puteți pune în aplicare sfaturile pe care le ofer prin intermediul acestor articole, dar niciodată nu strică să știi mai mult în cazul în care ținta unora dintre voi este obținerea unui job la Emirates.

După golden call-ul primit, am urmat instrucțiunile updatate periodic pe un site configurat special pentru persoanele recrutate, întregul proces fiind unul foarte simplu. Am citit și auzit foarte multe lucruri despre alte companii care cer seturi întregi de analize înainte de plecare, dar în cazul companiei Emirates, singurele chestiuni medicale cerute au fost un control dentar si o actualizare a vaccinurilor administrate de-a lungul timpului. Aceste două cerințe trebuiesc îndeplinite în felul următor:
1. Primești două formulare: Dental și Vaccination.
2. Printezi formularele și mergi cu ele la medicul de familie și la medicul dentist.
3. Medicul de familie verifică în baza de date toate vaccinurile care ți-au fost administrate încă de la naștere, după care completează fișa respective. În cazul în care există vaccinuri ce trebuiesc administrate din nou pentru că efectul lor și-a deposit durata, deci nu mai ești protejat împotriva bolii respective, acestea trebuiesc effectuate din nou. În cazul meu, a trebuit să fac doar vaccinul contra febrei galbene, dar o data ajunsă în Dubai am observant că mulți dintre colegii mei au făcut vaccinurile lipsă acolo, contra cost, dar acest lucru te va pune în plus pe drumuri.
4. Medicul dentist verifică starea de sănătate a dinților, completează formularul, iar în cazul în care există măsele cariate, dinți lipsă sau alte probleme, acestea trebuie rezolvate înainte de plecare, iar orice lucrare efectuată anterior trebuie specificată în acest formular.
5. După completarea ambelor formulare, acestea sunt scanate și încărcate pe site-ul respectiv, după care sunt analizate de personalul din Dubai, iar orice neregulă va fi semnalată.

Țin foarte mult să precizez faptul că analizele și intervențiile dentare în Dubai sunt foarte scumpe, motiv pentru care recomand tuturor care ajung în acest stadiu să le efectueze în țară, iar o dată ajunși în Dubai lucrurile vor fi mult mai simple. Cam atât am avut de precizat în legătură cu procedurile medicale care mi-au fost cerute și rămân în continuare la părerea că a totul a durat foarte puțin, nu a fost dificil de efectuat, iar restul analizelor mai detaliate le-am efectuat o dată ajunsă în Dubai, în prima săptămână.

Dacă aveți orice problemă de sănătate, oricât de mică sau mare, nu o ascundeți nicio clipă pentru că la un moment dat va fi depistată, dar și pentru că veți fi nevoiți să semnați anumite documente pe propria răspundere, ceea ce înseamnă că absolut nimeni nu va fi tras la răspundere în cazul în care la un moment dat starea voastră de sănătate nu va mai corespunde cu cerințele jobului. Vă țin pumnii tuturor indiferent dacă umează să plecați în aventura vieții voastre alături de o anumită companie sau dacă urmează să susțineți un interviu în acest sens. Sunt alături de voi și nu uitați nicio clipă cine sunteți și lucrurile pe care știți să le faceți!

Vă pup cu drag!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Andreea Julei avatar 80x80 Analize medicale necesare pentru angajarea la Emirates

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.