Ana Maria, viitoare stewardesă Ryanair – fata cu ochi albaștri în care se oglindește cerul

Rareori am văzut un om atât de pozitiv, cald, cu un zâmbet minunat și niște ochi albaștri în care parcă se oglindește cerul.

Ana Maria ne-a cucerit din prima clipă în care ne-a pășit pragul, într-o zi friguroasă de februarie. Ne-a molipsit cu optimismul ei și am știut că va reuși să își împlinească visul, cu orice chip. A schimbat marea cu cerul, motivată de aceeași dorință și plăcere de a lucra cu oameni și pentru oameni. A primit aripile mult visate și în curând își va muta biroul printre nori.

Cine este Ana-Maria și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea  mai bună ?

Ana-Maria este o romantică și o visătoare care devine serioasă atunci când are ceva de îndeplinit. Prietena mea cea mai bună m-ar descrie ca fiind veselă, blândă, de încredere și mereu aproape atunci când e nevoie de mine. Cum ai activat în tine “microbul” zborului?

Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Cred că microbul zborului  a existat mereu în mine, am fost fascinată încă de la primul meu zbor de tot ce se întâmpla acolo sus, la mii de metri depărtare de pământ. Locul meu a fost și va fi mereu rezervat la geam, aceasta datorându-se faptului că îmi place cum se văd lucrurile de la înălțime, îmi place să fac poze și după fiecare zbor îmi promit că următorul va fi și mai spectaculos.

Am admirat mereu ținuta și atitudinea stewardeselor, mereu zâmbitoare și îmi spuneam că poate într-o zi voi fi și eu una dintre ele.

ana maria colceriu ryanair 3 Ana Maria, viitoare stewardesă Ryanair   fata cu ochi albaștri în care se oglindește cerul

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

De la dorință la acțiune a fost, în cazul meu, un singur pas: acela în care am luat decizia de a face o schimbare în viața mea și de a-mi urma visul.

E adevărat, am pornit la drum cu multe întrebări, îndoieli, îmi făceam griji în privința vârstei (fiind trecută binișor de 30 de ani). Am trimis un e-mail echipei Vreau să fiu stewardesă, tocmai cu acest subiect legat de vârstă. Răspunsul vostru a venit ca un imbold de a continua ceea ce începusem, înscrierea la unul dintre cursurile organizate la București de echipa voastră fiind urmarea firească a acestui demers început cândva înainte de Crăciun.

ana maria colceriu ryanair 5 Ana Maria, viitoare stewardesă Ryanair   fata cu ochi albaștri în care se oglindește cerul

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

Las în urmă un job la birou și un colectiv frumos alături de care, timp de mai bine de 11 ani, am crescut, am împărțit bune și rele, pe unii din ei considerându-i ca parte din familie. Experiența din CV contează, este practic cartea de vizită pe care cineva o vede înainte de a avea ocazia să mă cunoască într-o discuție față în față.

În cazul meu, recrutorul a insistat asupra perioadei în care am lucrat pe vase de croazieră și asupra activităților de voluntariat.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Am participat la 5 interviuri în total, cel din urmă fiind cu sorți de izbândă. Am încercat și la Emirates și la British Airways.

Fiecare interviu la care nu am ieșit învingătoare m-a determinat să fiu mai atentă, să caut aspectele la care era nevoie să aduc îmbunătățiri și contrar așteptărilor nu m-au dărâmat cele 4 interviuri fără noroc, ci mi-au dat acea energie de a continua, mai încrezătoare de fiecare dată.

Cum a decurs interviul Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Aș putea spune că acesta a fost interviul la care, deși nu au lipsit emoțiile, m-am simțit în largul meu.

Niciuna dintre probe nu mi s-a părut grea, cred că mai grea e așteptarea dintre probe.

Am avut o oarecare teamă pentru discuția față în față cu recrutorul, însă tocmai atitudinea prietenoasă a acestuia a făcut ca toate temerile și emoțiile să dispară și conversația purtată să devină una foarte relaxată.

De ce crezi că recrutorul te-a ales tocmai pe tine? 

Ce calitate a contat cel mai mult?

Cel mai probabil, faptul că am zâmbit pe toată perioada interviului a cântărit mult în luarea deciziei. Știam că mă aflu acolo cu un scop, astfel că  m-am pregătit din timp și am încercat să pun în aplicare toate sfaturile primite la curs, legate de ținuta pentru interviu, atitudinea potrivită și accesoriul care de acum va fi nelipsit: zâmbetul

Când ai primit răspunsul de la ei și când vei începe să zbori ?

“Golden call-ul” a fost de fapt un “golden e-mail” primit în seara zilei de 13 iunie. Urmează ca în perioada următoare să încep training-ul, la finalul căruia îmi voi primi “aripile” și biroul meu se va muta printre nori.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs marca Vreau să fiu Stewardesă în februarie 2019.  Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii ?

În momentul în care ajungi într-un loc unde ești întâmpinat cu zâmbete și cafea aburindă, nu poate fi decât de bine.

Toate sfaturile primite de la voi au fost și îmi vor fi de folos. Rucsandra, Anca, Georgiana și Aida – ați făcut ca încrederea în mine să crească, datorită vouă am trecut de la “cum ar fi dacă” la “eu pot și voi face asta”. Pentru toate astea – MULȚUMESC

curs pregatitor grup feb 2019 Ana Maria, viitoare stewardesă Ryanair   fata cu ochi albaștri în care se oglindește cerul

Ca un bonus, pe lângă lucrurile utile învățate la curs, am legat prietenii cu ceilalți cursanți. Ulterior ne-am susținut reciproc la interviuri, ne-am bucurat atunci când cineva a reușit să își primească “aripile” și cred că ne vom bucura daca va fi să ne întâlnim printr-un colț de lume în freamătul interminabil din aeroport.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Nu știu dacă sunt în măsură să dau sfaturi însă aș putea spune așa: orice ar fi, oricâte obstacole întâmpinați – nu renunțați. Continuați să învățați, să deveniți mai buni, cereți ajutor atunci când aveți nevoie, aveți încredere în voi și răbdare, multă răbdare.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.