“Orice candidat trebuie să fie sigur pe ceea ce spune” Ana Maria, fostă cursantă, viitoare stewardesă Laudamotion

Poveștile pasionaților de aviație încep cu o dorință din copilărie, adolescență, liceu. Pentru alții însă, dorința de a lucra printre nori poate apărea din senin, fără prea multe pregătiri, ca un semn din interior că acestă meserie ar putea fi cea potrivită pentru tine. În cazul cursantei noastre Ana Maria, microbul aviației s-a resimțit în viața acesteia ca o ploaie de vară. A apărut dintr-odată, dar a rămas în suflet până în momentul în care a hotărât să acționeze.

Cine este Ana Maria și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena sa cea mai bună?

Dacă fi prietena ei cea mai bună caracteriza-o ca fiind o visătoare, o persoană care știe ce vrea și face tot posibilul și îndeplinească dorințele, dinamică și întotdeauna însetată învețe lucruri noi și descopere oameni și locuri noi.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Sincer, dintr-o joacă am prins acest ‘microb’ al zborului. Mereu auzeam povești din avion, cât de frumoase sunt stewardesele și m-am gândit într-o zi ‘Hei, de ce nu fiu și eu una?’. Întotdeauna mi s-a părut cel mai frumos job din lume, chiar dacă nu este ușor și mereu ai parte de aventuri. Din dorința de a cunoaște mereu lucruri noi și de a explora lumea, am spus această meserie mi s-ar potrivi ca o mănușă. În plus, îmi place cunosc oameni noi cu diferite povești și fiu mereu într-o continuă mișcare, dintr-un loc în altul.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Am început prin a citi cam aproape tot ce ține de această carieră până când, într-o zi, am dat de site-ul vostru și de toate poveștile minunate ale foștilor cursanți, dar și ale trainerilor, așa am pus mâna pe telefon și mi-am rezervat un loc la cursul vostru.

ana maria laudamotion2 Orice candidat trebuie să fie sigur pe ceea ce spune Ana Maria, fostă cursantă, viitoare stewardesă Laudamotion
La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Am participat la un singur interviu, iar norocul mi-a surâs din prima. Am avut un feedback foarte bun și indiferent de câte interviuri voi avea în viitor, voi încerca mereu las o impresie bună după ce ies pe ușă indiferent de rezultatul final.

Cum a decurs interviul? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Fiind primul meu interviu am avut foarte multe emoții pentru nu știam la ce aștept, însă consider m-am descurcat foarte bine la toate probele și mi-am depășit toate temerile legate de interviu deoarece m-am bazat pe ceea ce am învățat la cursul Vreau fiu Stewardesă și pe instinctul meu. Orice om trebuie fie sigur pe ceea ce spune și pe deciziile sale deoarece, în anumite situații, deciziile noastre îi pot afecta pe cei din jur. Interviul în sine a decurs foarte bine, am avut un recrutor foarte prietenos, care glumea cu noi și ne-a ajutat trecem peste emoții. Pe tot parcursul zilei am avut zâmbetul la mine și încrederea în sine. Cea mai dificilă parte a interviului a fost partea finală unde fiecare a trebuit intre, pe rând, în sală și purtam o discuție cu recrutorul. Acolo am avut mari emoții, dar am trecut cu brio.

ana maria laudamotion Orice candidat trebuie să fie sigur pe ceea ce spune Ana Maria, fostă cursantă, viitoare stewardesă LaudamotionDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred cel mai mult a contat atitudinea mea, ea fiind un pozitivă, iar la finalul interviului, însuși recrutorul, mi-a comunicat i-a plăcut foarte mult personalitatea mea și faptul m-am descurcat foarte bine în limba engleză fiind foarte fluentă în scris dar și în vorbire, ceea ce m-a bucurat enorm.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau sa fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Cursul Vreau fiu Stewardesă a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. M-a ajutat enorm de mult cred în mine, pot reuși mi îndeplinesc visul și trec peste orice interviu. Am absorbit toate informațiile de la curs ca un burete și mereu am fost curioasă aflu mai multe și să le pun întrebări trainerilor. Despre traineri, nu cred am destul cuvinte să-i caracterizez, sunt niște oameni minunați, foarte bine pregătiți, devotați, implicați în această meserie, foarte calzi și care te primesc cu brațele deschise, dornici te învețe, ți explice, ți arate. Sunteți minunate, fetelor, și încă nu stiu cum mulțumesc pentru tot.

ana maria lauda motion1 Orice candidat trebuie să fie sigur pe ceea ce spune Ana Maria, fostă cursantă, viitoare stewardesă Laudamotion

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitor de bord?

Sfatul meu este creadă în ei, să creadă pot reuși, nu lase pe nimeni îi descurajeze sau îi doboare. Și mai ales nu-și piardă niciodată speranța, lupte pentru visul lor așa cum am făcut și eu.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Alături de echipa Vreau fiu Stewardesă am avut o experiență frumoasă unde am cunoscut oameni noi și frumoși, iar în viitor mi-ar placea colaborez cu ei. Sunteți familia care mi-a dat aripi spre dorința mea arzătoare de a fi stewardesă. Sper ne vedem printre nori când voi purta uniforma. pup și îmbrățișez cu drag!

*PRECIZARE VREAU SĂ FIU STEWARDESĂ: DEȘI A PARTICIPAT LA INTERVIUL RYANAIR, ANA MARIA A PRIMIT UN JOB DE ÎNSOȚITOR DE BORD ÎN CADRUL COMPANIEI LAUDAMOTION, CU BAZA LA VIENA. COMPANIA LOW-COST LAUDAMOTION, ÎNFIINŢATĂ DE FOSTUL PILOT DE FORMULA 1, NIKKI LAUDA, A FOST CUMPĂRATĂ INTEGRAL DE GIGANTUL AERIAN RYANAIR. OPERATORUL AUSTRIAC A DEVENIT ASTFEL O SUBSIDIARĂ 100% A RYANAIR HOLDINGS PLC, GRUPUL CARE DEŢINE RYANAIR, ŞI ZBOARĂ ZILNIC DE LA VIENA SPRE BUCUREŞTI, PE UNA DINTRE CELE MAI POPULARE RUTE AERIENE DIN ŢARĂ.

%name Orice candidat trebuie să fie sigur pe ceea ce spune Ana Maria, fostă cursantă, viitoare stewardesă Laudamotion

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

 

  • 1. Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

  •  2. Curs de perfecționare a limbii engleze: Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfectDetalii și înscrieri aici.

 

  • 3. Cursuri la Madrid, Chișinău și Londra: Pentru cei aflați în afara țării organizăm în perioada următoare o serie de cursuri la Chișinău, Madrid și Londra. Consultă secțiunea noastră de cursuri și vezi ce ți se potrivește! 

 

  • 4. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.