Alexandra, stewardesă Emirates: “Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew”

Alexandra Drăgan, fosta noastră cursantă și viitoare stewardesă Emirates, povestește etapele pe care le-a parcurs pentru a obține aripile mult dorite! Mereu cu un zâmbet cald pe chip și cu o atitudine pozitivă, Alexandra a știut că destinul ei este să fie printre nori, iar acum urmează să zboare pentru cea mai râvnită companie din Orient! Află modalitatea prin care a reușit să impresioneze recrutorii și să primească mult așteptatul Golden Call, chiar de ziua ei.

Cine este Alexandra și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Alexandra este omul care muncește din greu, persoană cu o dorință arzătoare de a persevera, dinamică, ambițioasă și mereu cu zâmbetul pe buze. Este prietena adevărată pe care ai putea să te bazezi oricând.alexandra stewardesa emirates 1 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Totul s-a activat atunci când am zburat pentru prima dată, iar de fiecare dată când călătoaream începeam să-mi doresc și mai tare această meserie printre nori. Mereu mi-a plăcut să lucrez cu oamenii, să îi ascult și să le zâmbesc, de aceea de la 19 ani m-am angajat ca educatoare, însă anii au trecut iar de fiecare dată când zburam eram impresionată de stewardesele din avion. Le urmăream cu atenție orice mișcare și îmi imaginam că sunt colega lor și cât de mândră aș fi dacă aș avea ocazia să “defilez” printre oamenii din avion cu o uniformă de stewardesă. Totul s-a amplificat urmărindu-vă pe rețelele de socializare, unde vedeam aproape zilnic poze de la cursuri și citeam poveștile cursanților, acum îmi scriu propria poveste și pentru asta vă mulțumesc din suflet!unnamed Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

 Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Totul a început cand am participat la “Flying Tea”, atunci a fost startul pregătirii mele alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă, din clipa în care am intrat în sediu m-am simțit ca acasă, am fost întâmpinată de Rucsi, ce ne aștepta ca pe niște copii cu brațele deschise și cu un zâmbet minunat, apoi am petrecut o după-amiaza relaxantă povestind despre aviație, apoi totul a devenit ca o provocare, îmi doream atât de mult să fac o schimbare în viața mea, să călătoresc și să muncesc în același timp încât nu am mai stat pe gânduri și m-am înscris la cursul “English for cabin crew “, iar pentru că în 3 zile am avut ocazia să întâlnesc oameni minunați, traineri dedicați și o echipă ambițioasă am decis să mă înscriu și la cursul intensiv de 4 zile, apoi totul a venit natural prin simpla participare la interviu.alexandra stewardesa emirates 2 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

Am participat la 3 interviuri, la primul am fost respinsă la CV Drop, la cel de-al doilea la ultima probă de grup, iar ultimul interviu a fost norocosul ce mi-a adus GOLDEN CALL-ul în ziua în care am împlinit 22 de ani și la doar 6 zile după interviul final.

alexandra stewardesa emirates 3 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Emoțiile au existat pe tot parcursul zilei dar am intrat în sală încrezătoare și pregătită să plec acasă cu interviul luat. M-am așezat în primul rând, în fața recrutoarei, am zâmbit tot timpul și m-am folosit de toate atuurile mele pentru a o impresiona, am scos din mânecă și “trucurile” pe care le-am primit la curs.

Cea mai dificilă probă mi s-a părut interviul final, unde Jasmine mi-a adresat întrebări ce țin doar de customer service, însă m-am pregătit temeinic înainte, pentru că pregătirea este cheia succesului, am fost naturală și sinceră, iar aceasta a fost foarte mulțumită de răspunsurile mele. După 30 de minute s-a încheiat poate că cea mai emoționată probă și etapă a procesului de angajare.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Pentru că am fost eu, naturală și zâmbitoare. De asemenea, m-am prezentat la interviu cu un CV impecabil, bine structrat ce mi-a pus în valoare toate abilitățile mele de a lucra cu oamenii dar și anii buni de voluntariat.alexandra stewardesa emirates 4 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregatitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

M-am pregătit de două ori alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă, unde am învățat de la cei mai dedicați, bine pregătiți și minunați oameni despre această meserie. Au fost zile de training intensiv, unde am primit informații bine structurate, valoroase și elemente cheie pentru a avea success la interviu și nu numai. Faptul că m-am pregătit alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă mi-a asigurat reușita pentru că alături de această familie am  reșuit să-mi evidențiez și să prezint în fața recrutorilor skill-urile necesare. Am învățat cât de important este body language-ul și cum să creezi conexiunea recrutor-canditat, iar aceștia sunt doar câțiva pași spre îndeplinirea visului.

Mă bucur mult că mă pot baza oricând pe această echipă și mi se pare minunat faptul că păstrați legătura cu toți cursanții și după încheierea cursurilor. Sunt recunoscătoare pentru absolut toate informațiile împărtășite, experiențele despre aviație, sfaturile personalizate și pentru simplul fapt că sunteți o echipă minunată, puternică și atât de dedicată.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

În primul rând să nu existe dezamăgire dacă nu resușesc de la primul interviu, este o experintă, data viitoare vei avea ocazia să demonstrezi că ești cel mai bun, vei știi ce să spui și când să spui și te vei prezenta în cea mai bună versiune a ta chiar dacă este a 15-a încercare a ta și nu uita să zâmbești pentru că your smile is part of the uniform.

alexandra stewardesa emirates 5 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

Cum vezi relocarea într-o țară arabă?

Sunt foarte încântată de această idee, mereu mi-a plăcut să fac lucruri diferite, relocarea într-o țară arabă ca și cabin crew pentru Emirates este cel mai frumos lucru, sunt sigură că o sa mă acomodez foarte repede și o să îmi fac foarte mulți prieteni cu care o să împart experiențele mele ca și cabin crew.alexandra stewardesa emirates 6 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Vă sunt profund recunoscătoare pentru toate informațiile, pentru că de fiecare dată m-ați așteptat cu brațele deschise, mi-ați oferit feedback astfel încât am putut să mă perfecționez și să mă prezint în fața recrutorilor ca la carte dar și pentru faptul că sunteți o echipă profesionistă cu foarte multă experiență.

alexandra stewardesa emirates 8 Alexandra, stewardesă Emirates: Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.