Alexandra, de pe băncile liceului direct în uniforma Ryanair

Alexandra ne-a trecut prima dată pragul la petrecerea de Crăciun organizată în decembrie 2017. Se pare că s-a legat rapid o chimie frumoasă între noi și ea, căci ulterior a venit la două dintre cursurile noastre: English for Cabin Crew și Cursul pregătitor pentru interviu. Abia ieșită de pe băncile școlii, a venit la noi dornică să afle care este drumul spre succes, cum poți reuși să urmezi o carieră în aviație de la o vârstă foarte fragedă. Lucru ce i-a și reușit, imediat după finalizarea cursurilor alături de noi.

Cine este Alexandra și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună ?

Alexandra este o fată timidă la început, dar extrem de deschisă dacă se simte în largul ei, ambițioasă și hotărâtă să iși urmeze visurile no matter what.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Sinceră să fiu, la începutul anului 2017, am început să iau în calcul posibilitatea de a deveni cabin crew.  Profesoară mea de engleză m-a îndemnat să fac acest lucru văzând că mă descurc foarte bine să vorbesc limba engleză. Eu la început nu aveam încrederea necesară să cred că sunt potrivită pentru o astfel de carieră.
alexandra vladu 3 ryanair Alexandra, de pe băncile liceului direct în uniforma Ryanair

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat că să obțîi acest job?

Eu abia am terminat liceul și nu am mai avut un job până acum, iar una din temerile mele era fix asta, faptul că nu am experiență și aș putea să nu trec de interviu din cauza asta.

 La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

La un singur interviu am mers înainte de acesta și am trecut din prima, însă nu am vrut să încerc nimic până nu m-am simțit pe deplin pregătită, tocmai de asta am și venit la 2 cursuri “Vreau să fiu stewardesă”. După cursul de engleză din mai, m-am simțit în sfârșit pregătită și am zis să încerc și să dau tot ce e mai bun. M-ați ajutat foarte mult, deși eu nu am probleme cu engleza, aveam probleme cu încrederea în mine și cu public speaking, mai ales să spun exact ce gândesc și să îi arăt unui recrutor cine sunt eu cu adevărat și de ce sunt potrivită pentru jobul ăsta.

Cum a decurs interviul Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Interviul a fost o experiență unică, un singur recrutor foarte prietenos și comunicativ, care a încercat să ne ajute chiar, și spun asta pentru că foarte mulți candidați nici cu poză nu au venit și el le-a făcut poze și i-a ajutat și cu CV-ul.

În fine, interviul a fost foarte ușor pentru mine, însă așteptarea era teribilă. Ultima probă, interviul fața în față, a fost la ora 20:00 și multe ore doar am așteptat.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine Ce calitate a contat cel mai mult ?

Cred că ce a contat cel mai mult a fost cum am vibrat cu recrutorul, eu am fost naturală și el la fel. S-a întâmplat să fie și portughez iar eu i-am spus că încerc să învăț limba asta pentru că îmi place foarte mult, am vorbit puțîn în portugheză cu el iar apoi a început să îmi pronunțe numele numai în portugheză. L-am întrebat ce face, cum se simte, chiar s-a bucurat când a văzut că îl întreb și cumva, nu a fost doar despre mine interviul. El a fost foarte drăguț cu mine, i-am spus că e primul meu interviu și a fost surprins de răspunsul meu. Mi-a spus că sunt foarte bine pregătită și nu am absolut niciun motiv să mă îngrijorez. La început am avut emoții, uitasem tot ce încercasem să pregătesc, mi-am cerut scuze, am respirat, el mi-a luat mâna și mi-a spus să respirăm împreună că totul o să fie bine. Apoi am putut să vorbesc liniștită, evident că a fost mai mult o discuție, complet naturală și spontană. Sincer, nici nu am apucat să îi spun câte limbi străine vorbesc sau vreun răspuns bine pregătit “de ce vrei să fii însoțitor de bord”, etc.  El a fost impresionat oricum de lucrurile mărunte, de motivația mea și tot el mă încuraja să fiu pozitivă. M-a întrebat câți ani am și când i-am răspuns s-a uitat foarte surprins la mine, mi-a zis că sunt așa tânără și bine pregătită. Am plecat cu zâmbetul pe buze de la interviu, i-am mulțumit și în engleză și în portugheză pentru tot și când eram pe punctul de a pleca, m-a mai oprit o dată, mi-a spus că jobul e deja al meu, doar să aștept mailul și că m-am descurcat excelent. După o săptămână am și început trainingul.
alexandra vladu ryanair Alexandra, de pe băncile liceului direct în uniforma Ryanair

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în aprilie la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii ?

Vreau să vă mulțumesc pentru tot, ați reușit să îmi oferiți aripi și amintiri frumoase și vă sunt foarte recunoscătoare pentru asta, e uimitor cât ți se poate schimba viață într-un timp așa scurt.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Legat de sfaturi, e foarte important să fii bine pregătit și informat dar să nu uiți că recrutorul vrea să vadă cine eșți tu de fapt, nu cine încerci să pari doar pentru un job.

Vă îmbrățișez cu drag și chiar recomand tuturor cursurile voastre și echipa “Vreau să fiu stewardesă”.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.