Alege să zbori!

Despre asta este vorba în viață, despre alegerile pe care le facem, pentru că oportunități vor fi destule sau ni le putem crea, dar este alegerea noastră să facem sau nu schimbarea, să experimentăm sau nu, să zburăm sau nu.

Am întâlnit mulți care spun că le este teamă să zboare cu avionul (sau așa cred ei, pentru că mulți dintre cei care susțin asta nu au zburat niciodată) sau spun că au rău de înălțime, eu am să le spun doar că am avut mulți colegi cu astfel de temeri, dar asta nu i-a împiedicat să aleagă să zboare. Pe unii, partea financiară i-a determinat să-și învingă teama, alții au fost cei care doreau să vadă lumea, să călătorească și ce mod mai bun de a-ți îndeplini această dorință atunci când ești tânăr și limitat financiar?

Cândva, nu-mi puteam imagina că voi ajunge să văd toate locurile pe care le văd adesea la televizor, să trăiesc puțin din minunățiile fiecărui colț de lume, că am să ajung să locuiesc într-o țară cu altfel de climă, altfel de cultură, altfel de religie, ba mai mult, nu credeam că mă voi acomoda. Dar una dintre calitățile noastre ca oameni este aceea de a fi adaptabili. Am plecat de acasă în Emiratele Arabe Unite să lucrez ca însoțitor de bord cu gândul de a sta un contract, 2 ani care s-au făcut 5. Și au fost 5 ani plini în care am văzut și am experimentat lucruri și locuri pe care mulți nu au șansa să le facă într-o viață.

Nu am să îți spun că este un lucru ușor să pleci de acasă atât de departe, să te muți în altă țară, cu atâtea necunoscute pe atunci (2008), dar îți pot spune că vei trăi experiențe minunate, vei cunoaște oameni din toate colțurile lumii, îți vei face prieteni și vei aduna multe amintiri în bagaj, pentru că despre asta este viața. Altădată visam doar la lucrurile pe care astăzi mi le amintesc cu atâta bucurie. Die with memories not dreams!

Înainte să devin însoțitor de bord, mai zburasem de două ori cu avionul, o data cu Carpatair și o data cu Blue Air și mai voiam să o fac pentru că, întocmai ca și un copil ce experimentează ceva și îi place, și eu am trăit aceeași emoție la decolare.

Doar că, spre deosebire de copii, care se plictisesc repetând același joc, pot să spun că am simțit aceeași emoție la fiecare din sutele (cred că miile) de decolări ce au urmat în cariera mea printre nori.561082 10151037804148971 1201388957 n Alege să zbori!

Și nu e doar decolarea, este zborul printre nori, în cei cinci ani de zbor am putut să admir atâtea tablouri pe care natura ți le poate oferi doar acolo sus.

Și mai este și aterizarea, emoția aterizării nu o pot compara cu nimic pentru că sunt atâtea sentimente acolo, este emoția de a atinge din nou pământul, emoția unei aterizări reușite, emoția de a ajunge într-un loc în care ai așteptat atât să ajungi, emoția de a ajunge acasă poate după mult timp sau poate după o zi de muncă, este emoție, este trăire în tot ce înseamnă zbor.

De aceea se spune că această meserie intră în sânge, pentru că, deși la un moment dat tot ceea ce faci devine o rutină,  meseria de însoțitor de bord este o rutină plină de emoție și aventură, este un mod de viață.

***Articol scris de Lili Procopciuc, fost însoțitor de bord Etihad Airways

Lili Procopciuc a lucrat 5 ani la Etihad Airways, iar în 2013 a devenit mamă și s-a întors în țară. Aviația i-a intrat în sânge pentru totdeauna, așa că a decis să împărtășească din cariera și experiența ei în aviație cititorilor și cursanților Vreau să fiu Stewardesă. Începând cu decembrie 2016 Lili Procopciuc s-a alăturat echipei Vreau să fiu Stewardesă, ca trainer și editor, și veți avea ocazia să o cunoașteți personal la cursul pregătitor marca Vreau să fiu Stewardesă.

Nicoleta Gherman avatar 80x80 Alege să zbori!

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment