Aida Chivu, 17 ani de carieră în HR: Un însoțitor de bord trebuie să dea dovadă de ambiție, răbdare și perseverență

Cursanții noștri o numesc “super Aida”. Atunci când ține un discurs, toate privirile sunt țintite asupra ei, știe cum să capteze atenția și cum să își construiască un discurs care să conteze. Are 17 ani de experiență în resurse umane, timp în care a lucrat cu oamenii în companii multinaționale de top din România, iar mai apoi în cadrul propriei firme de HR. Aida ne-a fost alături încă de la începutul proiectului, fiind consilierul HR al echipei noastre. Ea este cea care susține workshopurile de îndrumare în carieră alături de cursanții noștri, ea este cea care îi ghidează în primii pași pe care aceștia îi fac în cariera de însoțitor de bord.

La ce să te aștepți dacă te vei înâlni cu Aida la un workshop Vreau să fiu Stewardesă? În primul rand, îți spune tot, clar și răspicat. Cu bune și cu rele. De ce un angajator nu te-ar lua la el în echipă sau pentru ce calități ai putea fi angajat. Are grijă să nu te menajeze inutil și să fie foarte fermă în afirmațiile pe care le face. Îți dă sfaturi prețioase despre CV și despre modul în care ar trebui să îl construiești astfel încât să scapi de clișee și banalități. Te ajută să îți depășești emoțiile de la interviu și să capeți încredere de sine. Îți explică, pas cu pas, ce ar putea fi în mintea unui recrutor și cum să faci față unui interviu. La final de zi, pleci de la Aida cu un bagaj de cunostințe extrem de util, care în ziua recrutării poate face diferența între a fi sau nu angajat.

“Aida a fost foarte directă, lucru care m-a ajutat enorm în a-mi da seama exact ce îi lipsește CV-ului meu. După prezentarea ei, am avut o imagine mult mai clară asupra aspectelor care îi interesează cu adevarat pe angajatori! Experiența și devotamentul ei își spun cuvântul! Felicitări!” ( Andreea Lucia Pop, fostă cursantă Vreau să fiu Stewardesă, actualmente stewardesă Etihad Airways) 
  1. Cine este Aida Chivu și ce înseamnă să fii specialist HR în zilele noastre? 

Am știut dintotdeauna că vreau să lucrez cu oamenii, de aceea am ales să urmez facultăți de profil și am făcut sociologia și psihologia. Zona de HR m-a atras încă din facultate și nu am renunțat la ea nici când puteam să aleg meseria de psiholog sau de sociolog. Astfel, am reușit să adun aproape 17 ani de experiență în domeniul resurselor umane. De atunci și până astazi, s-au schimbat multe și în bine. Oamenii au început să conștientizeze că au nevoie de specialiști care să îi învețe ce să facă, de la cum să își pregătească un CV până la cum să se prezinte la un interviu pentru a-l câștiga. Azi nu ne luptăm decât cu lipsa de timp, ne este foarte greu să ne oprim și să ne ocupam de noi. Avem grijă doar de ceailalți, de aceea ne rămâne prea puțin timp pentru propria persoană sau propriul brand din punct de vedere profesional.

%name Aida Chivu, 17 ani de carieră în HR: Un însoțitor de bord trebuie să dea dovadă de ambiție, răbdare și perseverență

Aida Chivu la conferinta Vreau sa fiu Stewardesa, 23 noiembrie 2013

 

  1. Cum se vede procesul de angajare de cealaltă parte a mesei, din postura recrutorului?

Pe lângă faptul că este delicat, de multe ori este un proces foarte dificil. Ai ocazia să schimbi destinul profesional al unor oameni și trebuie să o faci în bine. Este la fel și în ceea ce privește compania, o recrutare bine făcută duce la atingerea rezultatelor financiare. De aceea, un recrutor trebuie să poată fi obiectiv și echilibrat. Și, mai ales, sa aibe experiență.

  1. Ce urmărești la un candidat atunci când ai de făcut o recrutare? 

În primul rand, atitudinea. Trebuie să îl văd că vrea să muncească, vrea să învețe și are obiective. Toate acestea într-un echilibru, nu sunt adepta “aroganțelor” și nici a “posturii de ghiocel”.

  1. Care sunt momentele in care un candidat se pierde la interviu, unde apare blocajul?

Primul moment în care el se pierde este dat de atitudinea de superioritate a recrutorului. Dacă acesta se poartă ca și cum “la el e pâinea și cuțitul”, cu siguranță candidatul va avea un blocaj. Apoi, vine acel moment când începi să îi pui întrebări: ce vrea de la acel job, ce își dorește să facă, ce pretenții salariale are. Și ultimul moment de blocaj poate veni la final, când este rugat să pună întrebări, la rândul lui. Aproape nimeni nu întreabă nimic, ba din contră, îți lasă senzația că abia așteaptă să scape.

 

%name Aida Chivu, 17 ani de carieră în HR: Un însoțitor de bord trebuie să dea dovadă de ambiție, răbdare și perseverență

Prima conferinta din Romania cu si despre (viitoare) stewardese – 23 noiembrie 2013

 

  1. Ce calități cauți într-un viitor angajat, indiferent de jobul propus?

Ambiție, răbdare și perseverență. Nu sunt alese la întâmplare, sunt calități care i-au ajutat pe toți cei care au reușit să-și facă o carieră.

  1. Cum este  să consiliezi viitoare stewardese într-o carieră în aviație? 

În primul rand, mă bucur pentru această oportunitate, am ocazia de a le ajuta să ia niște decizii obiective, facem trecerea de la un job “cool” la un job “greu, dar plin de satisfacții”. Mai am ocazia de a le informa corect cu privire la modul în care trebuie să își construiască un CV care să le reprezinte, până la tehnicile pe care trebuie să le stăpânească, atunci când au de susținut un interviu.

  1. Dacă mâine ai recruta un însoțitor de bord, cum l-ai alege din mulțime?

M-aș uita după acea privire “vie”, plină de pozitivitate și, mai ales, m-aș uita după atitudine.

  1. Un sfat de HR pentru cei care ne citesc 🙂

Aș vrea ca fiecare dintre cei care ne citesc să își facă timp și pentru viața lor profesională, să își analizeze activitatea de la începuturi până în prezent, să nu uite să își stabilească obiective și să aibe o imagine clară și completă a ceea ce știu să facă foarte bine din punct de vedere profesional.

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, înscrie-te la cursul pregatitor marca Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Un trainer cu peste 12 ani experiență în aviație alături de un specialist HR se vor ocupa de pregatirea ta pentru interviu. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Aida Chivu, 17 ani de carieră în HR: Un însoțitor de bord trebuie să dea dovadă de ambiție, răbdare și perseverență

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment