De la preot la însoțitor de bord. Povestea lui Adrian

În ianuarie 2019, am primit un telefon de pe un număr ce îmi era necunoscut, însă vocea de la celălalt capăt al firului părea că mă cunoștea demult: “Bună ziua, Anca! Te-am sunat să te întreb când e următorul curs pe care îl organizați”. Era Adrian, avusesem cu el un schimb de emailuri undeva prin 2016 și de atunci el păstrase contactele mele. Părea că vorbisem ieri, nu în urmă cu aproape 3 ani, atât de caldă și deschisă era conversația noastră. Mi-a zis cât de mult își dorește să obțină jobul de însoțitor de bord, că a tot amânat acest vis, dar că acum e timpul să facă tot ce îi stă în putință să îl obțină. Avea nevoie să se pună la punct cu limba engleză înainte să meargă la un interviu și mi-a mărturisit că este dispus să muncească oricât de mult pentru a deveni un candidat potrivit. A venit la cursul English for Cabin Crew și, în mai puțin de o lună de la finalizarea trainingului, s-a dus la interviul Ryanair, a trecut de toate probele și m-a sunat emoționat să-mi spună că inima lui sare din piept de bucurie la gândul că va deveni însoțitor de bord. El este Adrian și, deși inițial a fost diacon într-o biserică și misiunea lui era să slujească divinității, viața l-a dus mai aproape de cer și exact acolo unde le poate fi de folos oamenilor. Iată povestea lui:

Cine este Adrian și cum l-ai descrie dacă ai fi prietenul lui cel mai bun?

Sunt o fire foarte sociabilă, glumeață, tot timpul cu zâmbetul pe buze, foarte prietenos și plin de energie. De asemenea, sunt o persoană de încredere și de ajutor atunci când e nevoie. Pot spune despre mine că sunt o persoană deschisă la orice, îmi place să experimentez tot timpul lucruri noi, să cunosc oameni noi, să îmi fac prietenii noi și să călătoresc foarte mult, ba chiar mă pot consideră un mic Magelan la cât călătoresc.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Pot să spun că acest “microb” al zborului s-a activat în mine atunci când am zburat pentru prima oară. Când am intrat în avion și am văzut însoțitorii de bord, m-au vrăjit complet, îmi plăcea enorm de ei. Îi admiram incredibil de mult și din acel moment visul vieții mele a fost să devin însoțitor de bord. Mă gândeam tot timpul la acest lucru.

La un moment dat, deja mă imaginăm în uniforma de însoțitor de bord și zburând printre nori peste mări și țări. De atunci, mi-am pus în minte acest plan și am început să mă pregătesc intensiv pentru acest job, am studiat și am căutat informații pe internet.

%name De la preot la însoțitor de bord. Povestea lui Adrian
Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Căutând informații pe internet am dat de site-ul Vreau să fiu Stewardesă și acolo am găsit toate informațiile necesare, dar și posibilitatea de a merge la un curs pregătitor pentru a trece de toate probele la un interviu cu o companie aeriană.

Sub îndrumarea Ancăi, co-fondatorul Vreau să fiu Stewardesă, și susținerea și îndrumarea mamei mele am mers la cursul English for Cabin Crew, unde în cadrul cursului m-am pregătit intensiv pentru acest job.

La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până  fii invingator?

Interviul Ryanair a fost primul interviu la care am participat și cel mai norocos din viața mea. La acest interviu pot să spun că m-am prezentat foarte pregătit din toate punctele de vedere, pentru că îmi doream foarte mult să îl iau.
%name De la preot la însoțitor de bord. Povestea lui Adrian

Probele la interviu, atât proba scrisă cât și interviul face to face cu recrutorul, nu au fost foarte grele, dar nici foarte ușoare, au fost între. Ambele probe m-au pus la încercare, dar eu eram cu garda sus pentru că știam cât de pregătit sunt în urma cursului Vreau să fiu Stewardesă. Cel mai frică mi-a fost de interviul face to face cu recrutorul, dar, din fericire, a fost un interviu extraordinar de frumos, pentru că am avut parte de un recrutor minunat, mai exact de irlandeza pe nume Sarah.

Vreau să vă spun că la interviu a fost foarte glumeață, energică și foarte prietenoasă și de aceea mi-a plăcut foarte mult de ea, iar eu am fost norocos să susțin interviul face to face cu ea. Interviul a decurs foarte frumos, mi-a pus întrebări despre joburile mele din trecut și întrebări despre mine, iar în timpul acesta eu fost mereu cu zâmbetul pe buze și foarte deschis, cu o mare plăcere de a vorbi cu ea.

La finalul interviului mi-a pus ultima intrebare și anume De ce vreau să fiu Cabin Crew?, iar eu în acel moment m-am uitat fix în ochii ei (mi-au dat lacrimile, recunosc, oricât de ciudat ar părea) și-am zis: Îmi doresc așa de mult jobul acesta, până la Dumnezeu și înapoi. Ea a rămas uimită și zâmbind mi-a zis: Cât de frumos, am înțeles. Acesta a fost interviul. Vreau să vă spun că nu am fost niciodată în viața mea atât de emoționat și tensionat cum am fost în ziua aceea. A fost o zi, de dimineață până seara, plină de emoții, am stat tot timpul cu sufletul la gură și tremurând.

La trei zile după interviu am primit emailul mult așteptat și anume acela că am fost acceptat. Pentru mine a fost o bucurie foarte mare pe care nu pot sa o descriu, pot doar să vă spun că este cea mai mare bucurie din viața mea.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Eu cred că recrutorii m-au ales pentru că am o calitate pe care ei o caută, și anume sinceritatea și felul meu zâmbăreț, deschis și plăcut de a fi. De aceea, atunci când mergeți la un interviu cu o companie aeriană, căutați să fiți deschiși și zâmbăreți și să vă faceți cât mai plăcuți recrutorilor cu căldura sufletească pe care o aveți pentru acest job. Nu uitați că totul trebuie să vină de la sine, din inimă și din suflet, atunci vă garantez că veți reuși cu siguranță.
%name De la preot la însoțitor de bord. Povestea lui Adrian

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul cursului English for Cabin Crew? Cum ți s-a parut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesa?

Doresc foarte mult să mulțumesc din inimă echipei de trainerii Vreau să fiu Stewardesă, în special Ancăi care mi-a deschis calea. Ea m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul vieții mele în urma cursului English for Cabin Crew, unde m-am perfecționat în obținerea acestui job.
%name De la preot la însoțitor de bord. Povestea lui Adrian

English for cabin crew mi-a fost de mare ajutor, îmi aduc aminte de atmosfera minunată de la curs și faptul că nu îmi mai venea să plec de acolo. Păcat că nu a fost o așa atmosferă și când am fost în liceu, că aș fi dorit să merg la școală toată viața. Fără acest curs nu știu dacă reușeam la interviu, de aceea țin să mulțumesc foarte mult echipei, în special Ancăi pe care o iubesc foarte mult, iar pe calea aceeasta vreau să o felicit pentru felul ei de a fi. I se potrivește mănușă această meserie: Felicitării!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Sfaturile mele pentru cititorii Vreau să fiu Stewardesă este acela de a nu mai pierde timpul pe internet în căutarea detaliilor și să vina la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă pentru că aici pot găsi toate detalile și vor fi pregătiti perfect pentru interviul cu o companie aeriană, și credeti-ma că nu știți ce atmosferă plăcută pierdeți și ce oameni minunați întâlniți. Nu uitați că visele pot deveni realitate. Vă mulțumesc tare mult pentru instruirea perfectă de care am avut parte la cursul vostru minunat.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesa 🙂

Mulțumesc din adâncul inimii echipei Vreau să fiu Stewardesă, pentru susținerea și calea pe care mi-a deschis-o spre a îmi îndeplini visul vieții mele. Pentru mine sunteți ca a doua familie și vă iubesc tare mult, nu o să vă uit niciodată, tot timpul am să trec din când în când să vă vizitez cu câte un braț de flori. Va pup și vă îmbrățișez tare! Doamne ajută!

Cu drag, Adrian!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.