Adina – viitoare stewardesă Ryanair, cu zâmbetul pe buze spre nori

Adina este o fată veselă, mereu cu zâmbetul pe buze, în ciuda greutăților pe care le-a înfruntat. A crezut mereu în visul ei și știe sigur că acolo sus, cineva o iubește și ar fi fost foarte mândru de realizările ei.

“Adina este o fată cu foarte multă ambiție și curaj, care nu renunță niciodată la obiectivele propuse”, ne-a mărturisit chiar ea și tocmai ambiția ei de a ajunge departe a ajutat-o să obțină jobul de însoțitor de bord la doar 19 ani.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

De când eram mică visam la o carieră printre nori, însă am fost descurajată chiar de părinții mei. Dorința mea era să călătoresc măcar o dată în viață cu avionul. Am avut multe ocazii, însă de fiecare dată părinții îmi interziceau. Mi-au zis că până la 18 ani fac ce spun ei, iar dupa 18 ani fac ce vreau eu. În septembrie 2017 am împlinit vârsta de 18 ani și bineînțeles că primul gând al meu a fost să călătoresc cu avionul: mi-am luat bilet la Londra în acea lună. Bineînțeles că nimănui nu îi venea să creadă că eu chiar o să plec la Londra. Eram atât de fericită că aveam 18 ani și în sfârșit puteam călători. Eram nerăbdătoare și emoționată. Știam că va urma ceva nou pentru mine. Când am văzut în aeroport trecând stewardesele drăguțe, îmbrăcate în uniforma impecabilă, deja începusem să îmi imaginez cum aș arăta eu purtând acea uniformă. Am fost impresionată de atitudinea lor, de felul în care zâmbeau. Apoi, când am decolat și vedeam cum mă îndepărtez ușor, ușor de pământ, intrând în nori, pur și simplu am fost  fascinată. Am zis în sinea mea ”și dacă aș face lucrul ăsta de 10 ori pe zi și tot nu m-aș sătura”. Deși aveam în minte acele cuvinte ”tu nu ești bună pentru așa ceva”, tot am îndrăznit din nou să zic ”vreau să fiu stewardesă”.
%name Adina   viitoare stewardesă Ryanair, cu zâmbetul pe buze spre nori

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

M-am înscris la facultate după terminarea liceului, însă gândul meu tot acolo era, să devin stewardesă. Iar la un moment dat am stat și mi-am pus câteva întrebări: Ce știu ceilalți de ce sunt eu capabilă? M-aș vedea eu profesoară sau translator în viitor, stând intr-un birou zi de zi? De ce alții pot și eu nu aș putea face acest lucru? Bineînțeles că mama a refuzat să îmi dea bani de curs, însă acesta nu era un motiv ca să renunț să mă pregătesc pentru meseria visurilor mele. Am făcut rost de bani  și am mers la cursul ”Vreau sa fiu stewardesă’‘. Aici am învățat lucruri extraordinare pe care mai tarziu le-am pus în practică.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

Momentan sunt studentă. Studiez limbile străine și probabil acesta este un avantaj , pentru că voi putea aplica tot ce învăț acum în viitor.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?Cum a decurs interviul Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Am mai fost la un interviu, fără succes, însă următorul a fost cel cu succes, care m-a adus în fața acestei mari provocări.
%name Adina   viitoare stewardesă Ryanair, cu zâmbetul pe buze spre nori

Am învățat că trebuie să îmi țin sub control emoțiile. La interviu a fost ok, mi s-au pus câteva întrebări din CV, recrutorul  m-a întrebat dacă aș renunța la faculate pentru acest job și am zis un DA foarte hotărât, iar recrutorul a spus râzând ”okay, but please don’t tell your mom”. În mintea mea am zis ” mama nici măcar nu are habar că am venit la București pentru acest interviu”, însă bineînțeles că nu am spus asta, am zâmbit și eu și am zis ”ok, I won’t tell her”. Cea mai dificilă mi s-a părut  proba orală, deoarece  recrutorul mi-a citit un text și mi-a pus întrebări pe baza textului. Textul nu era atât de dificil, însă eu eram prea emoționată și îmi era teamă să nu încep să vorbesc prea mult. Mi-am învins emoțiile gândindu-mă că pot și trebuie să le demonstrez celorlalți că eu sunt în stare de asta și știu ce drum vreau să urmez.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine?  Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că am fost aleasă deoarece am dat dovadă de multă răbdare, iar pe fața mea se citea fericirea cu care am venit în acea zi la interviu. Zâmbeam non-stop.
%name Adina   viitoare stewardesă Ryanair, cu zâmbetul pe buze spre nori%name Adina   viitoare stewardesă Ryanair, cu zâmbetul pe buze spre nori

Când ai aflat că ai fost selectată și când vei începe să zbori ?

În data de 18 decembrie 2018 am primit mail-ul și voi începe trainingul in Milano- Bergamo, în data de 5 februarie.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în noiembrie 2018 la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii ?

Despre training-ul ”Vreau să fiu stewardesă”, trebuie să recunosc că este unul intensiv și nu este așa ușor să stai atâtea ore în sala de curs, însă lucrurile pe care le-am învățat m-au ajutat foarte mult. Trainerii sunt deosebiți, foarte bine pregătiți și ne ajută să căpătăm încredere în noi. Îmi transimteau o energie pozitivă de când intram pe ușă la curs, încât uitam de toate grijile și problemele pe care le aveam și mă găndeam numai la viitorul care mă așteaptă.
%name Adina   viitoare stewardesă Ryanair, cu zâmbetul pe buze spre nori

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Dacă aveți un vis, urmați-l! Nu trebuie să lăsăm pe alții să ne spună ce putem și ce nu. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, se va întâmpla. Visurile chiar devin realitate. Nu trebuie să renunțăm din cauza circumstanțelor. Eu am crezut în visul meu și Dumnezeu m-a ajuat să mi-l îndeplinesc.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.