“Mi-am păstrat calmul și buna dispoziție pe toată durata interviului” Adina, stewardesă Laudamotion

Adina este o persoană dragă nouă și de care am rămas foarte atașate după ce am cunoscut-o în cadrul evenimentelor Vreau să fiu stewardesă. Pe parcursul cursului pregătitor pentru însoțitori de bord a fost mereu atentă și dornică să afle cât mai multe despre tot ce presupune jobul de însoțitot de bord. Voia să fie cea mai bună versiune a sa și să reușească să își îndeplinească visul cât mai curând. Curiozitatea sa a împins-o să facă un pas spre aviație prin participarea la un interviu Laudamotion, deși această companie nu se afla în lista sa de dorințe. Cum și de ce a renunțat la alte preferințe pentru aceasta, veți afla în rândurile de mai jos.

Cine este Adina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Hmmm…Adina e ca o “carte deschisă”. Mereu cu zâmbetul pe buze, optimistă, tot timpul preferă sa vada părțile bune din oameni, ușor amuzantă, o persoană care știe ce vrea și care, într-un final, obține ceea ce își dorește prin perseverență și multă muncă.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Cred că la un anumit nivel întotdeauna mi-am dorit asta, chit că am conștientizat de abia cand eram în liceu. Când eram mică, obișnuiam sa mă uit dupa avione și mereu cântam “avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor, să ma fac aviator”, iar apoi când am zburat prima oară cu avionul am fost efectiv fascinată de stewardese, de uniforma lor, cum se comportau cu pasagerii, faptul că mereu aveau zâmbetul pe buze, pfuaa, mi s-a parut cel mai cool job! Un lucru care m-a ajutat să realizez cât de mult îmi doresc acest job a fost această platformă, pe care o urmaresc din 2014, iar poveștile printre nori și toate informatiile m-au ajutat enorm de mult, iar pentru asta mulțumesc!

%name Mi am păstrat calmul și buna dispoziție pe toată durata interviului Adina, stewardesă Laudamotion

Alături de Adina, la petrecerea anuală de Crăciun organizată de echipa Vreau să fiu Stewardesă

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

De la dorință la acțiune au fost 5 ani. Mereu mi-a fost teama să încerc, nu mă simteam pregatita atât fizic, cât și psihic ca să mă duc la un interviu și tot felul de alte scuze inventate de creierul meu. După ce am terminat facultatea în vară, a trebuit să mă decid “ce fac cu viața mea” și asa ușor, ușor, am început să fac pași mici, dar siguri în direcția asta. Am participat la Flying Tea-ul organizat de voi în noiembrie, iar apoi în decembrie am participat la curs, mai mult pentru pregătirea interviurilor Wizz Air și Emirates, însă în final am ajuns să merg la interviu la Laudamotion și să fiu acceptată.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Înainte de a merge la interviul Laudamotion am participat la un interviu Emirates, de care n-am trecut. Aș vrea sa mentionez ca deși am participat la interviul “Emirates” înainte, cumva am știut că încă nu e timpul meu acolo și toate se întâmplă cu un scop și toate vin la timpul lor. Ca un mic exemplu, acum câțiva ani visam să mă mut în Palma de Mallorca, dar niciodată nu mi-am imaginat că acest lucru chiar se va întâmpla, iar acum, baza mea este în Palma și nu puteam fi mai fericită!

Cum a decurs interviul Laudamotion? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Oh, da, interviul! Interviul a fost bineinteles organizat de compania de recrutare Crewlink in data de 28 decembrie 2019 la ora 10:00. Am ajuns la hotel cu cateva foste cursante, în total am fost în jur de 35-36 de oameni și un singur recrutor, foarte simpatic. Acesta a inceput cu controlul pașapoartelor, să se asigure că toata lumea prezentă deține un pașaport european, apoi, ne-a invitat în sală, ne-a povestit puțin despre cum va decurge ziua, iar apoi am avut testul de engleză care a durat 20 de minute. Din punctul meu de vedere, testul a fost foarte ușor, nimic complicat, nimic tricky. După testul de engleză, am avut o pauză, timp în care testele au fost corectate. La această probă au picat în jur de 4-5 persoane, iar ziua a continuat cu prezentarea companiei. Dupa prezentarea companiei, am avut interviul final, care a durat în jur de 10 minute cu fiecare candidat, din nou, nimic prea dificil, întrebări basic și cam atât. Din punctul meu de vedere, nicio probă nu a fost grea, totul a fost lejer și asta datorită recrutorului. Eu mi-am păstrat calmul și buna dispozitie pe toată durata interviului și emotiile prin urmare au fost mici.

ana maria laudamotion2 Mi am păstrat calmul și buna dispoziție pe toată durata interviului Adina, stewardesă Laudamotion%name Mi am păstrat calmul și buna dispoziție pe toată durata interviului Adina, stewardesă Laudamotion
De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Personal, cred că am fost aleasă pentru că am fost sinceră cu recrutorul, mereu am avut zâmbetul pe buze, dar cel mai mult cred că a contat atitudinea. Am intrat în sală ca și cum jobul era deja al meu, iar interviul propriu zis era doar “o ședință”.

Știm că deocamdată ești în training, spune-ne te rugăm, cum a decurs acesta până acum? Care dintre modulele parcurse crezi că nu-l vei uita niciodată indiferent de unde te va purta viața?

Uff, trainingul…trainingul e interesant. Am inceput pe 27 ianuarie in Bergamo cu alți 20 de oameni în clasă, majoritatea portughezi și italieni, Ana care este româncă și colega de la cursul Vreau să fiu Stewardesă și o franțuzoaică (cu ele împart și apartamentul pe durata trainingului). Am avut până acum un singur test (pe care l-am trecut), iar așa, ca o părere generală despre training, dacă ai oamenii potriviți, toate decurg de la sine și totul pare ușor, iar eu aici la curs am cei mai tari colegi! Un lucru “ciudat” este faptul că jumatate din clasă a lucrat la Ryanair înainte, iar acum au fost contactați să vina la Laudamotion la training (Ryanair operează pe Boeing, în timp ce Lauda pe Airbus 320) și mereu sunt întrebări extra și alte lucruri asemănătoare pentru că diferă destul de mult ce au facut ei la Ryan și ce facem acum la Lauda.
Legat de ce nu voi uita niciodată (și cred ca orice persoană care lucrează la Lauda sau este în training va fi de acord cu mine) ei bine…“EVACUATION ORDERS FOR PAX” pe care trebuie să le știm atât în engleză, cât și în germană. Comenzile în engleză sunt ușoare, dar să învățăm să pronunțăm comenzile în germană, ei bine, să zicem ca a fost interesant, dar și amuzant. Aștept să vad ce se mai intamplă în următoarele săptămâni și dacă trebuie să mai “învățăm” puțina germană.

%name Mi am păstrat calmul și buna dispoziție pe toată durata interviului Adina, stewardesă Laudamotion

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregatitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

Ce faceți voi este minunat. Inițial am vrut să particip la 2 zile de curs, dar mă bucur ca n-am facut-o și am participat la toate 4. Energia, răbdarea, căldura și zâmbetele voastre fac ca noi, cursanții voștri, să ne simțim ca acasă. Sunteți cea mai tare echipă, mă bucur că am avut ocazia să vă cunosc și să interacționez cu voi, a fost o dorință care zăcea în mine de foarte mult timp.  Toată durata cursului s-a simțit ca “acasă”, o familie mare, cu același țel. Am cunoscut atâtea fete minunate la acest curs cu care încă mai pastrez legătura, din diverse colțuri ale țării și asta mi se pare incredibil! Cursul în sine mi se pare foarte ajutător, în special pentru companiile mai mari unde sunt diverse probe/etape, iar faptul că la curs practici aceste probe, ei bine, acest lucru face bine la psihic și atitudine zic eu.
Mulțumesc echipei Vreau să fiu Stewardesă pentru încredere și pentru toate vorbele frumose și pentru tot ajutorul!! Sunteți minunate și îmi sunteți dragi maxim! Mulțumesc din suflet!

Adina stewardesa laudamotion Mi am păstrat calmul și buna dispoziție pe toată durata interviului Adina, stewardesă Laudamotion

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Well…go with the flow and follow your gut! Eu nu voiam să lucrez vreodată la Ryanair/Lauda, dar cumva toate lucrurile au fost îndreptate spre ei și nu puteam fi mai fericită. Mergeți la interviuri, luați-vă aripile și zburați! ȘI NICIODATĂ NU LĂSAȚI PĂREREA ALTOR OAMENI SĂ STEA ÎN CALEA VISURILOR VOASTRE!

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Fetelor, sunteți niște persoane deosebite, vă admir și vă respect tare mult! Vă doresc tot ce e mai bun, cât mai multe cursuri organizate si cât mai multe aripi oferite! Rămâneți la fel de voioase mereu! Vă pup și vă îmbrățișez cu cel mai mare drag!
See you in the sky!

2 Comments
 • Sorina Pop
  Posted at 13:21h, 12 iunie Răspunde

  Buna ziua. Nu inteleg, sunt suficiente 4 zile de curs pentru a lucra ca stewardesa? In urma cursului de 4 zile poti participa la interviuri de angajare, sau se mai face si altceva? Sunt interesata sa urmez cursul din luna iulie, si doresc sa stiu exact pasii pana la angajare.

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 07:48h, 22 iunie Răspunde

   Buna Sorina,

   Cursurile noastre sunt cursuri de pregatire pentru interviurile cu companii aeriene, in urma carora iti asiguri succesul la interviu si obtinerea jobului la o mare companie aeriana. Nu ai nevoie de niciun alt curs ulterior acestuia, pentru ca dupa acest curs mergi direct la interviuri si dupa esti angajata.

   Cursurile de specialitate, in urma carora iti obtii licenta de zbor, sunt cursuri pe care, majoritatea companiilor aeriene le ofera GRATUIT, dupa angajare. Vorbim de trainingul de insotitor de bord/steward in cadrul caruia obtii atestatul pe care fiecare companie aeriana il asigura candidatilor selectati, dupa ce ii angajeaza, in cadrul propriei academii de training (daca mergi la o scoala de insotitori de bord ai obtine aceasta diploma inainte, insa e un lucru total irelevant pentru companiile aeriene avand in vedere ca nu ti-l cere nimeni si nici nu reprezinta un avantaj)

   Exista doar 2 companii aeriene care iti cer sa ai acest atestat inainte: Tarom si Blue Air, insa aceste companii fac foarte rar angajari spre deloc. In rest, majoritatea companiilor aeriene care angajeaza lunar insotitori de bord si unde exista sanse reale sa obtii un job (Emirates, Qatar Airways, Wizz Air, Etihad Airways, Ryanair, Laudamotion, Easyjet, British Airways, Carpatair etc) NU cer sa ai diploma de steward si niciun fel de experienta in domeniu. Insa, ca sa te angajeze trebuie sa fii foarte bine pregatit pentru interviu, iar de asta ne ocupam noi la cursurile pe care le oferim. Tot noi ne ocupam de dosarul tau de angajare (CV, scrisori de recomandare, fotografii etc) astfel incat sa ai totul pregatit pentru recrutare. Dupa finalizarea cursului, echipa noastra de traineri iti este alaturi pana in momentul angajarii, te indruma spre ce companii aeriene sa te indrepti si ce pasi sa urmezi in vederea obtinerii jobului.

   80% din cursanții noștri se angajează ca însoțitori de bord în câteva luni de la finalizarea cursurilor. Te asteptam cu drag la pregatire!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.