24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

În fiecare an la cursurile din luna septembrie (și deja au trecut 5 ani!) mă simt ca în prima zi de școală. E 13 septembrie, ora 09.00 dimineața și sala noastră de curs începe să se umple treptat-treptat cu “elevi” timizi și în același timp extrem de entuziaști, la fel ca în prima zi de școală. Facem cunoștință cu fiecare din ei, 24 în total, le înmânăm manualul de curs, un ecuson pe care să își treacă numele pentru a ne ține minte mai ușor numele și ne bem cafeaua împreună, în jumătatea de oră cât a rămas până la startul cursului.

Cum se întâmplă aproape la fiecare curs al nostru, avem și cursanți din străinătate – de data aceasta am avut-o pe Rita din Ungaria, astfel că toți cursanții noștri au fost nevoiți să discute în permanență în limba engleză din respect pentru ea și pentru o comunicare cât mai ușoară pe toată durata trainingului Lucru deloc rău, căci fiecare din ei a avut de câștigat vorbind numai în engleză în aceste 4 zile de curs.
%name 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Ziua 1 de curs

Prima zi a însemnat și întroducerea cursanților noștri în tot ceea ce înseamnă meseria de însoțitor de bord, cu bune și cu rele. De la fișa postului, ce implică să lucrezi pentru o mare companie aeriană, avantajele și dezavantajele acestei meserii. De ce? Pentru că e extrem de important să faci o alegere corectă și să cunoști cât mai multe informații despre meseria pe care ești pe cale să o alegi. Multe jocuri de comunicare și de echipă au avut rolul să îi facă pe cursanții noștri să se cunoască mai bine între ei, să se relaxeze și să înțeleagă care este atitudinea specifică unui însoțitor de bord. De asemenea, prima zi a însemnat și primul test scris de limba engleză pentru ei și primul exercițiu de public speaking unde fiecare a avut de demonstrat cât de bine se descurcă atunci când trebuie să vorbească în fața unui public. Trainerul din prima zi de curs, Rucsandra Mihai, are nu mai puțin de 30 de ani de experiență în aviație și cunoștințe vaste despre acest domeniu fascinant, așa că toți cursanții noștri au avut ocazia să afle informații extrem de utile din cariera ei.

%name 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

%name 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Rita, cursanta noastră din Ungaria

Ziua 2 de curs

Lucrul în echipă este esențial pentru orice viitor însoțitor de bord, așa că, pe parcursul zilei 2 de curs, cursanții noștri au trecut printr-o serie de probe specifice interviurilor cu companii aeriene în care au avut de demonstrat calitățile necesare pentru a-i convinge pe recrutori că sunt niște candidați potriviți pentru acest job: comunicarea, gândirea creativă, ascultarea activă, atenția la detalii – toate aceste abilități au fost exersate de fiecare din cursanții noștri, iar la final au primit feedback din partea trainerilor cu privire la ce trebuie îmbunătățite. Încă un test scris de engleză i-a adus pe cursanții mai aproape de atmosfera specifică interviului, iar probele de public speaking i-au pus din nou la încercare. S-au putut observat progresele realizate față de prima zi de curs și modul mult mai relaxat de comunicare în fața unui grup.
curs stewardese emirates 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Ziua 3 de curs

A treia zi a adus în sala de curs și trainerul cu nr. 3 – un recrutor cu peste 20 de ani de experiență, omul care le arată cursanților cum se vede procesul de recrutare de partea cealaltă a mesei, ce crede un recrutor în momentul în care selectează oamenii la interviu, la ce este atent și ce greșeli te pot scoate din joc. Aida Chivu este trainerul pe care cursanții îl îndrăgesc nespus și asta pentru că nu menajează pe nimeni, oferă un feedback direct și tranșant, îți spune cum te vede din perspectiva unui recrutor și face o analiză foarte obiectivă a punctelor forte și slabe ale fiecărui cursant în parte. Aida împărtășește o serie de informații extrem de valoaroase pe care nu ai de unde altundeva să le iei, te învață cum să comunici și ce trebuie să-i arăți unui recrutor pentru a-l convinge că tu ești candidatul potrivit. După 4 ore intense de training cu Aida, cursanții îi mulțumesc și o trec pe lista de persoane  care i-au inspirat în cariera lor profesională. Căci așa e Aida, un coach minunat, un trainer care te ajută să evoluezi.

Tot în ziua cu numărul 3, cursanții noștri au trecut prin situațiile cu care se confruntă însoțitorii de bord în avion – adică proba de role-play. Pentru că ne dorim ca ei să deprindă din modul de a gândi al unui însoțitor de bord și din atitudinea orientată spre client, îi trecem printr-o serie de situații problematice care pot apărea pe zboruri, situații pe care ei trebuie să le rezolve apelând la creativitate, customer service etc.
%name 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Ziua 4 de curs

Ultima zi de curs e cea mai frumoasă și cea mai tristă, pentru că suntem nevoiți să ne despărțim de ai noștri cursanți. Nici ei, nici noi nu ne dorim să se termine și recunosc că emoțiile sunt mari la final de curs. Toți cursanții arată impecabil, în ținuta de interviu pregătită pentru realizarea fotografiilor, make up-ul este perfect, coafura rezistă și rujul roșu transformă studioul foto unde facem fotografiile într-un aeroport. Ei se simt aproape însoțitori de bord, iar noi suntem mândri că am putut contribui la asta. În ultima zi de curs facem o recapitulare a tot ceea ce s-a studiat în cadrul cursului, discutăm despre cele mai frecvente întrebări de la interviu și modul în care trebuie construite răspunsurile, oferim feedback fiecărui cursant, îi explicăm unde este nevoie să facă îmbunătățiri, la ce trebuie să lucreze și unde să fie atent. La rândul lor și cursanții ne oferă feedback și ne împărtășesc din cum s-au simțit în aceste 4 zile petrecute împreună la curs.
%name 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie
%name 24 de cursanți au prins aripi la cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Acesta a fost cursul Vreau să fiu Stewardesă cu nr. 110, cursul care ne-a adus la 2060 de cursanți pregătiți din 2013 și până în prezent. Vă mulțumim pentru tot, ne vedem printre nori!

Anca

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesă și vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Trainerii noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

  • 6 octombrie – pregătire pentru interviul Emirates (detalii aici)
  • 6-7 octombrie – curs Vreau să fiu Stewardesă la Timișoara (detalii aici)
  • 13-14 octombrie – curs Vreau să fiu Stewardesă la Cluj Napoca (detalii aici)
  • 18-21 octombrie – cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
  • 15-18 noiembrie – cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)

[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.