1 decembrie: Gânduri românești din Abu Dhabi

Așteptam 1 Decembrie ca ziua oficială din care putem să punem decorații și poze de Crăciun fără să ne simțim priviți cu ochi critic de cei care cred că e prea devreme. O mai așteptam și pentru că pe 2 este ziua Emiratelor Arabe Unite și unii dintre noi au liber și se pot bucura de zecile de evenimente din oraș. Dar eu și toți prietenii mei români avem un motiv un plus… ziua unirii noastre. Cred că e aproape imposibil să nu devii patriot odată ce te-ai mutat din țara. Îmi pare straniu, dar cu cât timpul trece, cu atât îmi e mai dor și cu cât descopăr zeci de țări noi, cu atât reușesc să văd cu ochi mai limpezi România și să-i apreciez adevărată valoare. Dintr-un copil care abia aștepta să plece și credea că oriunde altundeva e mai interesant, vreau să cred că am ajuns un om care înțelege altfel propria țara și vede mai întâi tot ce e frumos.IMG 2461 1024x768 1 decembrie: Gânduri românești din Abu Dhabi

Ascultând Pasărea Phoenix, mă gândesc cu drag la tot ce înseamnă pentru mine România. Locuri, gusturi, cântece, oameni, amintiri, momente. De la mersul cu gâștele la fântânițele din vale până la zilele orașului cu mici și bere în centru, hora de la nunta prietenei mele, Noica și Cioran citiți în oră, pe sub copertă manualului de chimie. Ziua când am privit Coloana Infinitului și am realizat că deși are doar 16 “margele” și două jumătăți, se continuă înspre cer cu fiecare român care a fost și va fi, făcând-o, într-adevăr, fără sfârșit. Nu poți să asculți Ciocârlia fără să te ia picioarele la joc și fără să simți în toți porii energia și veselia din cântecul păsării.

România este covrigul cu sana mâncat în fugă spre Universitate, banca din Cișmigiu unde priveam oamenii, citeam sau povesteam vrute și nevrute cu prietenii. Sunt serile la teatru, diminețile la muzeu, zilele în care vrem să știm mai mult despre cine suntem. Străduțele înguste din Sighișoara, unde s-au plimbat prințese și cavaleri și încă o fac, doar că acum poartă jeanși. Marea cu miile de răsărituri, aleile cu conversații lucorina preoteasa etihad2 1024x1024 1 decembrie: Gânduri românești din Abu Dhabingi, în limba pe care-o vorbește inima noastră.

Aici, în Emirate, mi-e cel mai dor de copaci, de anotimpuri, de ploaie. Ne e dor de mâncărurile ca la mamă acasă, de arome, de bucuria leneșă de după masă. Îmi lipsesc teatrele, librăriile pline de cuvintele învățate acasă și cel mai mult oamenii. Oamenii care m-au făcut cine sunt. Nu cred că exagerez când spun că tuturor ne bate inima mai tare când zburăm deasupra României și că ne bucurăm enorm când avem pasageri români pe cele mai neașteptate rute. Că fiecare țară nouă o comparăm cu România și că, de cele mai multe ori, cea nouă iese pe locul doi. Că atunci când auzi un coleg necunoscut vorbind românește, te duci zâmbind la el și te prezinți știind că va fi bucuros să te întâlnească. Că numărăm zilele până la următoarea vacanță acasă și următoarea îmbrățișare cu cei dragi. Că serile cu pate Bucegi adus din țara și sarmale congelate sunt mai fericite decât cele la Hilton. Că țipăm din toți plămânii când începe în club “Eroina”. Nu e logic, nu e rațional. Nu am ales să fim români și nu avem meritul artiștilor și marilor compatrioți. Nici nu spunem că România e perfectă sau că nu are multe de îndreptat. Dar asta simțim azi și în fiecare zi: mândrie, dragoste, fericire că suntem români!

IMG 7302 e1480605193748 768x1024 1 decembrie: Gânduri românești din Abu Dhabi

Nu regret că am plecat să văd lumea, dar nici nu m-am transformat într-un cinic care vede doar umbrele. Iubesc să zbor și n-am să mă opresc prea curând. Dar aripile mele sunt Made în România. La mulți ani, români de oriunde!

Articol scris de Corina Preoteasa, fostă cursantă Vreau să fiu Stewardesă, în prezent însoțitor de bord Etihad Airways

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, atunci vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în care vei exersa probele de la interviuri, vei afla tot ce trebuie să știi despre aviație, cum să răspunzi la întrebările recrutorilor și vei învăța cum să îți contruiești un CV perfect. Ai parte de 3 traineri cu experiență semnificativă în aviație și recrutare. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 1 decembrie: Gânduri românești din Abu Dhabi

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment