Proba de înot. O stewardesă trebuie să ştie să înoate?

Da, o stewardesă trebuie să ştie să înoate. Însoţitorii de bord nu trebuie să demonstreze abilități extraordinare de înot în momentul în care se vor afla în apă, dar este necesar să se poată deplasa până la 50 de metri printr-un bazin care are în general o adâncime de 2 metri.

Nu ştiu să înot, dar vreau să fiu stewardesă

Nu există probă de înot la recrutare, însă trebuie să înveţi să înoţi până urci în avion. În cadrul trainingului pentru obținerea licenței de însoțitor de bord, trebuie să dovedeşti că nu îţi e frică de apă şi că, în caz de urgenţă, poţi înota.

Aşadar, dacă nu ştii să înoţi când mergi la recrutare ai timp până la momentul angajării să iei câteva lecţii de înot.

Exista probă de înot la recrutare?

În prezent nu există probă de înot la momentul în care se face recrutarea. Companiile arabe îi cred pe candidaţii care spun că au această abilitate, însă în training-ul de la academie au o probă de ditching unde viitorii însoţitori de bord trebuie să ştie să înoate.

Cum demonstrezi că ştii să înoţi?

La cursurile pe care le urmează un viitor însoţitor de bord, fie ca acestea sunt asigurate de către compania angajatoare sau sunt urmate la o şcoală de aviaţie independentă, există un modul de ditching. La modulul de ditching viitorii însoţitori de bord îşi pun vestele de salvare şi intră într-un bazin unde trebuie să înoate, să se urce într-o barcă de salvare sau să simuleze salvarea unui pasager de la înec.

În fimele de mai jos puteți găsi două variante ale probei de ditching:

Dacă vrei să exersezi limba engleză pentru interviul de angajare ca însoțitor de bord, atunci vino la cursul English for Cabin Crew. Vor fi 3 zile de training în care exersezi probele de la interviu, vocabularul specific aviației, cuvintele cheie și modul în care construiești o prezentare personală perfectă. Detalii și înscrieri aici.

Nicoleta Gherman avatar 80x80 Proba de înot. O stewardesă trebuie să ştie să înoate?

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment