Întrebări și răspunsuri despre interviul Qatar Airways

Următoarea recrutare Qatar Airways are loc în acest weekend la București, mai precis pe 10 septembrie, și odată cu ea apar și o serie de întrebări din partea cititorilor noștri.

Iată răspunsurile noastre la cele mai frecvente întrebări primite despre interviul Qatar Airways.

 1. În ce constă interviul – care sunt probele acestuia?

CV drop – fiecare candidat interacționează pentru câteva momente cu recrutorii, își lasă CV-ul și fotografiile și răspunde la 1 sau 2 întrebări din partea acestora. După această primă probă au loc eliminări, urmând să treacă mai departe doar candidații care au primit o invitație la Assessment Day.

Test de limba engleză – probă eliminatorie (durează aprox. 40 de minute, nivel mediu de dificultate)

Test de înălțime, verificare tatuaje, cicatrici – fiecare candidat trebuie să atingă cu mâna, pe vârfuri, 2.12 m; apoi recrutorii verifică semnele particulare vizibile sau eventuale cicatrici și te întreabă despre tatuaje

Joc de grup – probă eliminatorie: cursanții sunt grupați în echipe de aprox. 8-12 candidați și împreună trebuie să rezolve un exercițiu dat către recrutori. Cei care dovedesc bune abilități de lucru în echipă și comunicare sunt cei care rămân în joc

Interviu Final – o scurtă interacțiune cu recrutorul, în care vei primi câteva întrebări pe baza CV-ului, despre viața ta personală și decizia de a deveni însoțitor de bord. La final, vei fi anunțat că în maxim 2 săptămâni vei primi un răspuns dacă ai trecut sau nu mai departe.

2. Câte zile durează recrutarea?

De cele mai multe ori, la București interviul se întinde pe durata a 2 zile, asa că fii pregătit să blochezi în agendă ziua de duminică, 10 septembrie, și cea de luni, 11 septembrie.

3. Am participat la un interviu Qatar Airways în ultimele 6 luni. Am voie să reaplic?

Da, Qatar Airways nu are o regulă de 6 luni ca celelalte companii din Orient (Emirates sau Etihad Airways) – așa că poți oricând reaplica pentru această companie atât timp cât ești pregătit și îndeplinești condițiile cerute.

4. Nu am pașaport – ce pot să fac?

Adaugă la dosarul de interviu și o copie după buletin, iar recrutorilor le explici că pașaportul este în curs de emitere și că îndată ce va ieși le vei trimite documentul scanat.

5. Care este ținuta de la interviu?

Ținuta ta de interviu trebuie să fie una business, astfel încât să respecți exactitate codul vestimentar impus de companie (business attire). Am scris pe larg despre ținuta de la interviu în acest articol.

6. Am un tatuaj – cum procedez? Să îl declar sau nu?

Qatar Airways este singura companie aeriană care nu acceptă tatuaje de niciun fel la angajății săi, chiar dacă acestea nu sunt vizibile atunci când porți uniforma. Orice persoană care are tatuaj nu va fi angajată sau, dacă va fi descoperită ca a mințitit, va fi trimisă de urgență înapoi acasă.

Chiar dacă aveți un tatuaj și nu vreți să îl declarați, la testele medicale din Doha acesta va fi descoperit cu siguranță. Doar în măsura în care aveți un tatuaj de dimensiuni reduse, care poate fi scos ușor cu laserul până la momentul plecării spre Doha, atunci puteți să nu îl declarați la interviu și să faceți tot ce vă stă în putință pentru a-l scoate.

7. Cât durează întregul proces de recrutare de la interviu până la momentul când vei pleca spre în Doha?

Procesul de recrutare la Qatar Airways nu este cel mai rapid din lume. Poate dura de la 2 luni până chiar și la 4 ca să afli exact data la care te vei alătura companiei. Uneori, lucrurile durează puțin – am avut cursanți care în nici 2 luni și-au luat zborul, dar la polul opus au fost situații în care s-a așteptat și 4 luni. Răbdare, răbdare, răbdare 🙂

Dacă aveți și alte întrebări, le așteptăm cu drag în secțiunea de comentarii a acestui articol. Atât eu, cât și colegele mele încercăm să vă răspundem cât mai repede. Multă baftă la interviul Qatar Airways, să prindeți aripi și să zburați departe! Mult succes!

Pe 9 septembrie organizăm un curs intensiv de pregătire pentru interviul Qatar Airways de la București. Timp de o zi ai ocazia să exersezi toate probele de la interviu, să primești răspunsuri avizate la întrebările tale și să înveți ce ai de făcut pentru a trece cu succes de toate probele. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Întrebări și răspunsuri despre interviul Qatar Airways

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

5 comments

 • Elena septembrie 6, 2017   Reply →

  Buna Anca. Prietenul meu are 36 de ani, crezi ca are vreo sansa sa fie recrutat, sau este vreo limita de varsta?
  Multumesc!

  • Anca Dumitrescu septembrie 6, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Elena,

   Oficial nu este o limită de vârstă, dar la companiile din Orient angajarea după 36 de ani este puțin mai dificilă. Nu spun imposibilă, dar trebuie sa recunosc că recrutorii se orientează mai des spre candidații mai tineri, pe care să îi poată modela după propriile lor standarde. Am avut și cursanți de peste 30 de ani angajați în ultima vreme la Qatar, de aceea nu aș exclude nimic. Î; sfătuiesc pe prietenul tău să încerce, până la urmă nu e nimic de pierdut. Baftă!

 • Rotaru Maria septembrie 6, 2017   Reply →

  Bunaaa! Am 17 ani si sunt foarte pasionata de acest job.Am inteles ca daca aleg sa lucrez la o companie araba trebuie sa ma mut in Oman,asa este?Ar fi potrivit ca dupa liceu sa fac facultate de limbi si literaturi straine iar mai apoi sa aplic pentru acest job? Ai putea sa-mi recomanzi niste carti bune care m-ar putea ajuta si sa aiba legatura cu acest job?

  • Andreea Julei septembrie 8, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Maria,
   Daca vei alege sa lucrezi pentru o companie aeriana araba, intr-adevar va trebui sa parasesti Romania si sa locuiesti in tara unde compania respectiva isi are baza. Ca si cerinta pentru angajare nu este specificata diploma unei facultati anume si te sfatuiesc sa alegi ceea ce crezi ca ti se potriveste pentru ca mai apoi, daca iti schimbi planul, facultatea sa te poata ajuta oricum. Poti sa aprofundezi cursurile de engleza in cazul in care nu esti stapana pe aceasta limba, iar dupa implinirea varstei legale de participare la un interviu, te poti decide pentru ce companie iti doresti sa lucrezi. Consulta site-ul nostru unde exista un volum imens de informative cu privire la majoritatea companiilor care fac angajari, cerintele acestora, dar si parerile celor care lucreaza deja si au trecut prin experienta interviului. Noi iti dorim mult succes si nu ezita sa ne scrii daca ai intrebari.

   • Rotaru Maria septembrie 8, 2017   Reply →

    Multumesc mult! Sunteti minunati!

Leave a comment