e-mail: eu@vreausafiustewardesa.ro

Articole

Noutati

17th Apr, 2014 Anca Dumitrescu 21 Comments Primii paşi în carieră

Cum arată stewardesa perfectă? Află ce caută companiile aeriene atunci când angajează

212bf6a6f6a135a4d1307b626c546901

Există o serie de calități pe care un însoțitor de bord trebuie să le întrunească astfel încât să fie angajat la o companie aeriană, indiferent care ar fi aceasta. E adevărat că fiecare companie caută ceva specific atunci când face angajări, astfel încât să-şi păstreze unicitatea echipajului şi a serviciilor oferite la bord. Cu toate acestea, rolul unui însoţitor de bord şi sarcinile sale sunt aceleaşi, indiferent de compania aeriană pentru care zboară.

Calitati de care trebuie să dai dovadă:

- pasiune: dorinţa de a vedea lumea nu e suficientă. Trebuie să ai o fire empatică, să-ţi doreşti cu adevărat să îi ajuţi pe cei din jur şi să poţi juca oricând rolul de salvator, dacă lucrurile nu merg bine în timpul unui zbor.

- profesionalism – comunică cu colegii tăi, zâmbeşte mereu, lucrează în echipă. Înţelege-ţi rolul pe care îl joci la bord şi nu te opri niciodată din a învăţa de la cei din jur. Fii discretă şi nu fă lucruri care i-ar putea afecta pe colegii de echipă.

- aspect fizic – trebuie să arăţi impecabil. Vei fi ambasadorul companiei pentru care lucrezi. Vei lucra ore întregi şi eşti obligată să arăţi mereu fresh, de la începutul unei curse până la final. Standardele sunt ridicate, iar o companiei aeriană va dori să ştie cum te vei prezenta în uniformă.

- experienţa în relaţia cu clienţii – o companie aeriană trebuie să se asigure înainte de a te angaja că ştii cum să soluţionezi o eventuală problema survenită cu un pasager, că ştii să îl asculţi sau să îi răspunzi la întrebări.

- punctualitate – să nu întârzii niciodată. E cel mai ușor mod să îţi pierzi jobul. Dacă ajungi târziu la interviu, nu vei trece de el cu siguranţă. Dacă ajungi târziu la training, poţi să le spui la revedere colegilor. Dacă ajungi târziu şi pierzi zborul, vei fi pusă direct pe lista neagră şi, doar dacă ai un motiv foarte bun pentru care ai întârziat, ai mai putea primi o a doua şansă. Punctualitatea este esenţială în această meserie. Echipajul nu va aştepta niciodată după tine!

responsabilitate – trebuie să fii responsabilă de propriile acţiuni şi să ţi le asumi în cazul în care ai făcut o greşeală. Trebuie să lucrezi bine în condiţii de stres şi presiune, asta fiind unul din aspectele cu care te vei confrunta zilnic. Trebuie să ai tărie de caracter, să ştii cum să faci faţă unor situaţii de urgenţă şi cum să reacţionezi în diverse scenarii cu care vei fi confruntată în timpul trainingului.

Dacă vrei să fii la curent cu toate joburile din aviaţie, abonează-te la serviciul Cabin Crew Recruitment Alert.

flexibilitate şi adaptabilitate: totul se poate schimba de la o clipă la alta şi de cele mai multe ori aşa se şi întâmplă! Trebuie să ştii cum trăieşti cu asta şi să mergi mai departe. Nu uita că vor fi situaţii în care va trebuie să pleci spre aeroport în 20 de minute după ce ai fost sunată.

- interes faţă de cei din jur: ai grijă de pasagerii tăi în fiecare zi, în cel mai bun mod în care poţi. Atunci când asiguri servicii excelente la bord şi nu uiţi niciodată zâmbeşti ai şansa să schimbi în bine ziua cuiva. Asta se reflectă şi în imaginea companiei şi în modul în care o percep pasagerii.

- spirit de echipă şi abilităţi de comunicare: aceste aspecte sunt esenţiale la bord şi, mai ales, în cazul unor situaţii dificile sau de urgenţă. Faci parte dintr-o echipă, iar acea echipa se poate schimba zi de zi, aşa că trebuie să fii în stare să lucrezi cu străini, cu persoane pe care nu le-ai cunoscut până acum, iar împreună să vă setaţi acelaşi scop: siguranţa şi confortul pasagerilor.

Sperăm că acest articol să vă dea măcar câteva hinturi despre ce caută o companie aeriană atunci când angajează. Un însoţitor de bord de carieră vede imediat potenţialul dintr-un candidat şi îşi dă seama dacă are calităţile necesare pentrun a fi angajat. La un assessment day vei fi monitorizat/ă pe durata întregii zile, chiar dacă îţi dai seama sau nu, aşa că ai grijă să faci mereu networking, să zâmbeşti şi să ai o atitudine profesionistă.

Exerciţiile de grup şi discuţiile sunt special concepute ca să scoată în evidenţă calităţi precum cele enumerate mai sus, astfel încât recrutorii să îşi dea seama dacă poţi sau nu lucra în echipă. Interviul final reprezintă modul prin care angajatorul te vede individual şi şansa ta să te “vinzi” cât mai bine şi să dovedeşti că ai putea fi un însoţitor de bord de succes.

Dacă în acest moment simţi că nu ai toate aceste calităţi, învaţă-le şi pune-le în aplicare până când îţi vor folosi cu adevărat în viitor. Nu uita că drumul spre o carieră ca însoţitor de bord este de multe ori lung şi dacă n-a avut succes cu o companie aeriană, cu siguranţă va fi alta cu care vei avea, trebuie doar s-o găseşti pe cea potrivită pentru tine. Într-o zi vei fi mândră de compania aeriană pe care o reprezinţi şi de tot ce ai dobândit lucrând acolo.

Daca visezi să lucrezi ca însoțitor de bord și vrei să te pregătești intensiv pentru interviul de angajare, vino la cursul pregătitor pe care îl organizăm la sfârșitul lunii mai. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, simularea interviului final, CV perfect, fotografii profesionale, workshop limba engleză. 29 mai – 1 iunie, București. Detalii și înscrieri aici.

Newsletter

Cele mai citite articole

Cabin Crew Recruitment Alert

Cabin Crew Recruitment Alert

Ultimele articole